ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ένα μείζον και χρονίζον ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει σοβαρά τη νέα Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου είναι η στέγαση του γκαράζ των οχημάτων της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος.  Το γκαράζ σήμερα βρίσκεται δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου της Λ. Κύμης, σε έναν χώρο που αθλούνται καθημερινά πολλοί δημότες και εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών του Δήμου.
 
Και τα παράπονα από αθλούμενους και γονείς είναι πολλά για την παρουσία των απορριμματοφόρων σε απόσταση αναπνοής από τον αθλητικό χώρο. “Με πιάνει η καρδιά μου όταν βλέπω αυτήν την εικόνα...ας κάνουν κάτι. Ας τα πάνε τα παιδιά να προπονηθούν στο γήπεδο της Πρασίνου Λόφου” ήταν το παράπονο που εξέφρασε στο Χ-τύπο  κάτοικος της πόλης που πηγαίνει τον εγγονό του στις ακαδημίες του Δήμου.

Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή του κ. Γεωργόπουλου έκανε μια προσπάθεια να μεταφέρει τα οχήματα στο οικόπεδο της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου (ΚΕΔ) που βρίσκεται από την άλλη πλευρά της Λ. Κύμης. Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή δεν ευοδώθηκε, ενώ ο κ. Γεωργόπουλος ήρθε σε ανοιχτή κόντρα με τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη, για τη χρήση του χώρου που διοικητικά φαίνεται να ανήκει και στους δύο Δήμους (αν και υπάρχουν ενστάσεις εκατέρωθεν σχετικά με τα ακριβή όρια). Η παράταξη “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Επόμενη Μέρα” του κ. Παντελή Βλασσόπουλου, που αναλαμβάνει τη διοίκηση του Δήμου σε λίγες ημέρες, στο προεκλογικό της πρόγραμμα υπογραμμίζει πως θα γίνει προσπάθεια να συγκεντρωθούν όλες οι εγκαταστάσεις και τα μηχανήματα της υπηρεσίας σε νέο χώρο. Αναφορικά με το οικόπεδο της ΚΕΔ σημειώνεται “πως φαντάζει μια πολύ καλή λύση που θα απαιτήσει βέβαια τους κατάλληλους χειρισμούς για την υλοποίησή της”.

Από το www.xtypos.gr