“ΖΟΥΜΕΡΗ” Η ΠΡΩΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Οι δηλώσεις για το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και την επόμενη μέρα στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής κυριάρχησαν, όπως ήταν αναμενόμενο, στο ξεκίνημα της πρώτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την εκλογική αναμέτρηση του Νοεμβρίου.

Και, πέρα από τα συνήθη συγχαρητήρια και ευχές, κάποιες από τις δηλώσεις των Συμβούλων της αντιπολίτευσης έδωσαν και ένα στίγμα των διαθέσεων απέναντι στη νέα διοίκηση.  Πρώτος μίλησε ο απερχόμενος Δήμαρχος, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε όλες τις πλευρές του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου για τη συνεργασία που είχαν.

“Πιστεύω ότι διήλθαμε μια τετραετία που δεν είχε ακρότητες και ήταν παραγωγική τουλάχιστον όσον αφορά στο έργο που παρήχθη στο Δήμο Ηρακλείου” τόνισε ο Δήμαρχος που ευχήθηκε στη νέα δημοτική αρχή να έχει καλή επιτυχία για το συμφέρον της πόλης  ενώ τόνισε πως θα είναι αρωγός και συμμέτοχος σε όποια θετική απόφαση πάρουν για την πόλη. Δεν παρέλειψε δε να δώσει ευχές για το μέλλον σε όλα τα μέλη του απερχόμενου Συμβουλίου. Συγχαρητήρια και ευχές για καλή δύναμη στους νεοεκλεγμένους έδωσε και η απερχόμενη Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Νόρα Κατέχη, σε μια από τις τελευταίες παρουσίες της στο Σώμα καθώς, έπειτα από μακρόχρονη θητεία, δεν θα βρίσκεται στην επόμενη σύνθεση αφού δεν είχε θέσει υποψηφιότητα με κάποιον συνδυασμό.

Συγχαρητήρια και... κόκκινες γραμμές
Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, συνεχάρη τον νέο Δήμαρχο, κ. Παντελή Βλασσόπουλο και τους συνεργάτες του ευχόμενος να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν για την πόλη. “Εγώ και οι συνεργάτες μου θα είμαστε δίπλα σε κάθε θετική ενέργεια που θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης” διαβεβαίωσε ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί στους νεοεκλεγέντες Συμβούλους αλλά και να ευχαριστήσει αυτούς που δεν θα βρίσκονται στα έδρανα την επόμενη περίοδο για τη “γόνιμη” συνεργασία τους.

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κ. Βασίλης Λυκούρας, μετά τα συγχαρητήρια, έδωσε το δικό του μήνυμα προς τη νέα διοίκηση: “... Ο καθένας θα κριθεί από το μετερίζι που θα δώσει τον αγώνα, ή με τους εργαζόμενους ή με τα μονοπώλια. Είναι ξεκάθαρο και αυτή τη στιγμή είναι περισσότερο ξεκάθαρο από ποτέ. Σε αυτό το πλαίσιο περιμένουμε και την καινούργια δημοτική αρχή. Εμείς θα δώσουμε αγώνα για το λογαριασμό  των εργαζομένων και όλων αυτών που το σύστημα θέλει να πετάξει στο περιθώριο...”.

Εκ μέρους της νέας αξιωματικής αντιπολίτευσης, δηλαδή της παράταξης “Ηράκλειο Η Πόλη μας”, τοποθετήθηκε ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης ο οποίος, αφού έδωσε τα καθιερωμένα συγχαρητήρια, με το καλημέρα έθεσε τις κόκκινες γραμμές της παράταξης: “Κόκκινες γραμμές σημαίνει ότι δεν διαπραγματευόμαστε το θέμα του προσωπικού και την κοινωνική πολιτική. Αυτά τα λέω για τη νέα δημοτική αρχή και θα τα επαναλάβουμε όταν έρθει η ώρα”.

“Κάποιοι εβδομηντάρηδες αποφάσισαν να κάνουν ανανέωση”
Ο κ. Σπύρος Γουρνάς, μετά τις ευχές και τα συγχαρητήρια, τόνισε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Στάθης Παπουτσής  θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τη “Δημοκρατική Συνεργασία” σε αυτές τις τελευταίες συνεδριάσεις του νυν Δημοτικού Συμβουλίου. “Κάποιοι εβδομηντάρηδες αποφάσισαν να κάνουν ανανέωση στο ψηφοδέλτιο και εμάς που είμαστε 55 χρονών μας άφησαν απέξω.

Δεν θα είμαστε τα επόμενα τέσσερα χρόνια Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά θα είμαστε απέναντι σε αυτές τις καρέκλες που κάθονται οι πολίτες να βοηθήσουμε στο έργο σας” τόνισε ο κ. Γουρνάς. Κοντά στα τοπικά πράγματα δήλωσε πως θα είναι και το επόμενο χρονικό διάστημα η κα Μαρία Παντερή που δεν κατάφερε να εκλεχθεί στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με την παράταξη “Ηράκλειο Η Πόλη μας”.

“Οι εκλογές αυτές ήταν για εμένα ένα πολύ μεγάλο σχολείο” είπε χαρακτηριστικά η κα Παντερή που θεώρησε τον εαυτό της πολύ τυχερό που έζησε αυτή την εκλογική διαδικασία. Αξίζει να αναφερθεί πως εκ μέρους της νέας διοίκησης δεν υπήρξε κάποια επίσημη τοποθέτηση στη συγκεκριμένη συνεδρίαση καθώς απουσίαζε ο Πρόεδρος της “ΑΚΕΠ Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα”, κ. Γιώργος Βλαντής. Βέβαια υπήρχαν στελέχη και νεοεκλεγέντες Σύμβουλοι της παράταξης που παρακολούθησαν τη συνεδρίαση χωρίς όμως να πάρουν το λόγο.

Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα στις αρχές του 2011
Η νέα διοίκηση θα φέρει, κατά πάσα πιθανότητα, προς ψήφιση στο Σώμα τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2011 στις αρχές του επόμενου έτους. Ο κ. Γεωργόπουλος, ερωτηθείς από τους κ.κ. Μπάμπαλο και Κουτρούλη, είπε οι υπηρεσίες είναι έτοιμες αλλά τα θέματα μάλλον θα έρθουν από την επόμενη δημοτική αρχή. Έθεσε δε εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης του κ. Βλασσόπουλου. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε πως εφόσον υπάρξουν  θέματα μπορεί να γίνει άλλη μια τακτική συνεδρίαση του Σώματος μέχρι το τέλος του χρόνου.

Από το www.xtypos.gr