ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΥΜΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Επιστολή με την οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για τους μήνες που παραμένουν απλήρωτοι, εξέδωσαν γυμναστές – καθηγητές φυσικής αγωγής που απασχολούνται σε προγράμματα του Δήμου Ηρακλείου και της σχετικής δημοτικής επιχείρησης. Η επιστολή απευθύνεται στην απερχόμενη δημοτική αρχή, αλλά κοινοποιείται και σε όλους τους ενδιαφερόμενους, στη νέα δημοτική αρχή κ.α. Όπως σημειώνεται «μετά λύπης μας διαπιστώνουμε ότι έφθασε παραμονή Χριστουγέννων και μας οφείλονται δεδουλευμένα από τον Μάιο 2010. Εχουμε μείνει με τις υποσχέσεις που μας πάνε από εβδομάδα σε εβδομάδα με το πρόσχημα ότι δεν λάβαμε ακόμα την επιχορήγηση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. 

Υπάρχει όμως ένα ερώτημα. Γιατί να περιμένουμε την επιχορήγηση της ΓΓΑ όταν στο παρελθόν οι επιχορηγήσεις δεν πήγαιναν αποκλειστικά στην μισθοδοσία μας αλλά κάλυπταν κάθε είδους οφειλές. Η σύμβασή μας είναι με την επιχείρηση και αυτή έχει υποχρεωμένη να μας πληρώνει χωρίς υπεκφυγές για καθυστερήσεις επιχορηγήσεων. Αυτό άλλωστε λέει και η ΓΓΑ. Σας πληροφορούμε και το ξέρετε και εσείς, ότι έχουμε πληρωθεί δεδουλευμένα για χρονιά που δεν έχει έρθει ακόμα και σήμερα η επιχορήγηση. Μήπως είναι παράτυπο ότι η επιχείρηση δεν μας οφείλει αυτή την χρονιά;

Είναι απογοητευτικό τις γιορτινές μέρες που έρχονται να μας αφήσετε με την πενιχρή (λόγω των περικοπών ομολογουμένως) καταβολή του δώρου χωρίς έστω να μας δώσετε κάποιο μέρος των οφειλομένων για να περάσουμε με αξιοπρέπεια τις επόμενες γιορτινές μέρες.
Κατανοούμε απόλυτα τα οικονομικό πρόβλημα αλλά ζητάμε και εμείς την δικιά σας κατανόηση. Αντί αυτού μόνο λόγια. Η δικιά μας υπευθυνότητα και συνέπεια στην δουλειά μας είναι ορατή και αποδεικνύεται καθημερινά.

Είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία των αθλητικών προγραμμάτων του δήμου μας που εργαζόμενοι με οποιαδήποτε σχέση εργασίας φεύγουν για τις γιορτές των Χριστουγέννων χωρίς έστω να πάρουν έναντι κάποια χρήματα. Ομολογουμένως θλιβερή πραγματικά πρωτοτυπία. Ευελπιστούμε έστω και την τελευταία ώρα να δείτε το θέμα μας αν μη τι άλλο ανθρωπιστικά και μόνο.
Είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε για την αξιοπρέπειά μας με κάθε μέσο βασιζόμενοι πάντα στην επαγγελματική μας συμπεριφορά. Ελπίζουμε να εκτιμήσετε την προσφορά μας και την υπομονή μας. Οι συνεπείς και απλήρωτοι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής».

Από το www.zonews.gr