ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΘΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο 94FM

Για τις πρώτες ενέργειες και σχέδια της αναφορικά με τη δημοτική ραδιοφωνία ενημέρωσε η νέα Δημοτική Αρχή τους υπαλλήλους της επιχείρησης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 20 Ιανουαρίου.

Από την πλευρά της διοίκησης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος και ο Πρόεδρος της επιχείρησης, κ. Γρηγόρης Παπαδάτος, ενώ τη συνάντηση παρακολούθησαν και εκπρόσωποι του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου.
Σημειώνουμε εδώ ότι οι εργαζόμενοι στη ραδιοφωνία παραμένουν απλήρωτοι από τον περσινό Αύγουστο και αρκετοί από αυτούς πλέον αντιμετωπίζουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Και το πρόβλημα ουσιαστικά υπήρξε καθ' όλη τη διάρκεια της περσινής χρονιάς με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε κινητοποιήσεις διάφορων μορφών διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούν στάσεις εργασίας.

Η συνάντηση ξεκίνησε με τον κ. Γρηγόρη Παπαδάτο να διαβεβαιώνει τους εργαζομένους πως η διοίκηση προσπαθεί να λύσει τα προβλήματα και να ομαλοποιήσει τη λειτουργία του σταθμού. Ακολούθως έδωσε το λόγο στον Δήμαρχο για να ενημερώσει τους υπαλλήλους
“Όπως είχαμε πει και προεκλογικά θέλουμε να λειτουργήσει ο σταθμός αλλά όχι υπό τη σημερινή του μορφή. Ο στόχος μας είναι να μην φύγει κανένας εργαζόμενος” τόνισε αρχικά ο Δήμαρχος. Ακολούθως αποκάλυψε ότι η διοίκηση έχει ήδη έρθει σε επαφή με Δημάρχους όμορων δήμων για να γίνει ο σταθμός διαδημοτικός. Όπως είπε ο κ. Βλασσόπουλος οι επαφές είναι ακόμα σε εξέλιξη ενώ υπάρχουν και νομικά ζητήματα υπό διερεύνηση και για αυτό δεν μπορεί να ανακοινώσει κάτι περισσότερο επ' αυτού. “Ανάλογα με τις απαντήσεις θα προχωρήσουμε και στο επόμενο βήμα” αρκέστηκε να δηλώσει.

Σχετικά με τις οφειλές στους εργαζόμενους ο Δήμαρχος πληροφόρησε τους εργαζόμενους πως η νέα διοίκηση προωθεί τη λήψη δανείου μέσω τραπέζης για την πληρωμή δεδουλευμένων σε όλες τις επιχειρήσεις του Δήμου.
“Θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς απέναντι σας. Δεν κρύβουμε τίποτα....πρόκειται για μια καυτή πατάτα. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε διαδημοτικό το σταθμό και θα πιέσουμε όσο μπορούμε τους δημάρχους” τους είπε ο κ. Βλασσόπουλος.

“Το ζήτημα αφορά την επιβίωση μας”
Ακολούθησαν ερωτήσεις και επισημάνσεις των εργαζομένων που μπορεί να εκτίμησαν την πρόθεση του Δημάρχου να τους ενημερώσει για τα σχέδια του αλλά όχι και το γεγονός πως παραμένουν έξι μήνες απλήρωτοι. “Εμείς ζούμε με αυτό το μισθό. Κάτι πρέπει να γίνει. Το ζήτημα αφορά την επιβίωση μας” είπε χαρακτηριστικά μια εργαζόμενη. Επίσης, κάποιοι ζήτησαν από τον Δήμαρχο να τους πει τι θα γίνει με το μέλλον του σταθμού σε περίπτωση που το σχέδιο για να γίνει διαδημοτικός δεν ευοδωθεί. Εκείνος απέφυγε να δεσμευτεί και απλά σημείωσε πως εντός διμήνου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη ραδιοφωνία.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, κα Κική Καραγεώργου, ζήτησε από τον Δήμαρχο να μεταφέρει στο  Δήμο τους εργαζόμενους-ΑΜΕΑ της ραδιοφωνίας που δουλεύουν σε δημοτικές υπηρεσίες. Ο κ. Βλασσόπουλος δεσμεύτηκε πως εφόσον υπάρχουν νόμιμες διαδικασίες δεν θα πρέπει να ανησυχούν οι εργαζόμενοι.  

Από το www.xtypos.gr