ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Μεγάλο βάρος στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου Ηρακλείου έχει δώσει η Δημοτική Αρχή του κ. Παντελή Βλασσόπουλου. Από την αρχή του χρόνου είναι σε εξέλιξη μια προσπάθεια αναδιάταξης των υπηρεσιών ούτως ώστε να χρησιμοποιηθούν όλοι οι διαθέσιμοι χώροι του Δήμου, να μειωθεί ο αριθμός των ενοικιαζόμενων κτιρίων αλλά και βέβαια τα ποσά που δαπανά ο Δήμος.


Με αυτό το στόχο η Δημοτική Αρχή σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει διάφορους δημοτικούς χώρους που μέχρι σήμερα έμεναν ανεκμετάλλευτοι όπως το πρώην “Πικαντίλι” στην οδό Κουντουριώτου που είναι ένας αρκετά μεγάλος χώρος. Ένα άλλο ανεκμετάλλευτο δημοτικό ακίνητο είναι το πρώην κολυμβητήριο που βρίσκεται σε υπόγειο πολυκατοικίας που έχτισε η πρώην ΔΕΤΕΗΑ στη συμβολή της οδού Χρυσανθέμων με τη Λεωφόρο Ηρακλείου. Πρόκειται για έναν μεγάλο χώρο για τον οποίο υπάρχει η σκέψη να μεταβληθεί σε κλειστό δημοτικό γυμναστήριο και να κλείσει κάποιο από τα περιφερειακά γυμναστήρια που λειτουργούν με ενοίκιο.

Επίσης, ανάμεσα στα σχέδια που υπάρχουν είναι η μεταφορά του κεντρικού ΚΕΠ από το ενοικιαζόμενο οίκημα της οδού Ωραιοπούλου στο Δημαρχείο της πόλης, όπου ήδη όλες αυτές τις ημέρες γίνονται μετακομίσεις υπηρεσιών και αναδιαμορφώσεις χώρων.

Αναζητούνται χώροι για τη μεταστέγαση του γκαράζ
Ένας άλλος τομέας που απασχολεί έντονα τη διοίκηση είναι αυτός της καθαριότητας. Εδώ υπάρχουν βέβαια τα γνωστά ζητήματα της έλλειψης προσωπικού και των προβλημάτων στον εξοπλισμό του Δήμου (οχήματα). Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο μείζον και χρονίζον ζήτημα της μεταστέγασης του δημοτικού γκαράζ που αποτελεί βασική προεκλογική εξαγγελία της “ΑΚΕΠ - Ηράκλειο Η Επόμενη Μέρα” ενώ και η υπομονή κατοίκων και αθλούμενων στο γήπεδο της Λ. Κύμης εξαντλείται. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, αναζητούνται από τη διοίκηση χώροι που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν τα οχήματα, έστω και με ενοίκιο, στην ευρύτερη περιοχή. Ήδη μάλιστα έχουν γίνει κάποιες επαφές και αναμένονται εντός των ημερών εξελίξεις για τις οποίες θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Από το www.xtypos.gr