ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΙΣ ΛΑΙΚΕΣ

Οι οργανωμένες  επιχειρήσεις  της δημοτικής αστυνομίας στις λαϊκές αγορές της πόλης, με την παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κεσκινίδη και τη συνδρομή ακόμα και της αστυνομικής ομάδας Δίας, με πρόσχημα «την πάταξη του παράνομου εμπορίου» στηλιτεύουν με μελανά χρώματα την έναρξη της θητείας της νέας Διοίκησης του Δήμου.

Την ίδια ώρα που, μόλις λίγα μέτρα από το Δημαρχείο, η κεντρική πλατεία αποτελεί μνημείο ασυδοσίας και κερδοσκοπίας σε βάρος του δημόσιου χώρου, με τις παράνομες επεκτάσεις τραπεζοκαθισμάτων και περιπτέρων και τις αυθαίρετες κατασκευές, η νέα Διοίκηση  στοχοποιεί τους μικροπωλητές, μετανάστες και Ρομά κατά κύριο λόγο.

Αυτό που βυθίζει στην ύφεση και διαλύει την τοπική επιχειρηματικότητα είναι οι μεγαλοεπιχειρήσεις τύπου Mall, οι πολυεθνικές αλυσίδες super market και η οικονομική εξαθλίωση όπου οδηγούνται οι εργαζόμενοι με τις πολιτικές του Μνημονίου και όχι οι μικροπωλητές.
Στις σημερινές συνθήκες της οξύτατης κρίσης η τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει με δημοκρατικές διαδικασίες και διάλογο, να δημιουργήσει θεσμούς και υποδομές  και να ενισχύσει δίκαιες και εναλλακτικές μορφές εμπορίου, ώστε να εξασφαλίζουν ένα στοιχειώδες εισόδημα οι αδύναμοι και οι κοινωνικά αποκλεισμένοι.

Κανένας «φιλανθρωπικός» μανδύας με τον οποίο επιχειρείται να εξωραϊστούν τα αποτελέσματα από τις επιχειρήσεις «σκούπα», δε μπορεί να συγκαλύψει το άνοιγμα ενός πολύ ολισθηρού δρόμου, του κοινωνικού κανιβαλισμού, του ρατσισμού, της ξενοφοβίας  και της καταστολής.
Αυτό το μέλλον επεφύλασσαν οι προεκλογικές «καλές προθέσεις» του σημερινού Δημάρχου και της Διοίκησης του Δήμου για την πόλη και τους κατοίκους της ;