ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Η άνετη εκλογή του νέου δημάρχου Ηρακλείου Παντελή Βλασσόπουλου εκφράζει την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη της Τοπικής Κοινωνίας στο πρόσωπό του και παράλληλα σηματοδοτεί το ξεκίνημα μιας Νέας Εποχής για το Ηράκλειο, την οποία χαρακτηρίζει και διαφοροποιεί από το παρελθόν, η τάση απεξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τον σημερινό ασφυκτικό κομματικό εναγκαλισμό της.

Ο νέος δήμαρχος δεν εξελέγη με «χρίσμα» κομματικό, παρά το γεγονός ότι είναι γνωστός ο ιδεολογικός του προσανατολισμός, που επιβεβαιώνουν άλλωστε και οι αγώνες του.
Η υπερψήφιση του όμως υπήρξε αυστηρά αυτοδιοικητική επιλογή, με στόχο την “Οικοδόμηση ενός Ηρακλείου ανθρώπινου και όμορφου τόπου, για να ζεις”.

Στην επίτευξη αυτού του στόχου, η αξιοπιστία του, που επιβεβαιώνουν καθημερινά η στάση του και ο ανοιχτός διάλογος με τους δημότες, αποτελεί βασική προϋπόθεση και εγγύηση, καθώς επίσης και η παρουσία των καταξιωμένων σε προηγούμενες θητείες συνεργατών, που έχει την τύχη να τον περιβάλλουν.

Το κλίμα εμπιστοσύνης που διαμορφώνεται στο Δήμο αποτελεί κίνητρο για την αρμονική και αποτελεσματική συνεργασία των Δημοτικών υπαλλήλων με την νέα διοίκηση, χωρίς τις διακρίσεις του παρελθόντος, με στόχο πάντοτε την καλύτερη εξυπηρέτηση των Δημοτών, ενώ παράλληλα επιτρέπει και δικαιολογεί την προσδοκία της συναίνεσης ή τουλάχιστον της ανοχής των παρατάξεων της μειοψηφίας.

Όμως το «δώρο» του εκλογικού σώματος στο νέο δήμαρχο, είναι η συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο μεγάλου αριθμού νέων συνδημοτών μας, που εξελέγησαν για πρώτη φορά, προικισμένοι με τις απαραίτητες γνώσεις, μεγάλη διάθεση προσφοράς και με την φιλοδοξία η δημιουργία της νέας εποχής στο Ηράκλειο να φέρει την υπογραφή τους.

Θα αποτελούσε ατυχή συγκυρία, εάν η πολύπλευρη κρίση που διέρχεται η χώρα μας και η οικονομική αφυδάτωση του Δήμου λειτουργούσαν αρνητικά, διαψεύδοντας τις ελπίδες και τα όνειρά τους. Όμως η κρίση λειτουργεί παράλληλα και ως καταλύτης, που ενθαρρύνει προοδευτικές πρωτοβουλίες, ενδυναμώνει ευγενείς προσπάθειες και ανατρέπει λανθασμένες προηγούμενες επιλογές, με αποτέλεσμα το φερόμενο ως απραγματοποίητο να είναι τελικά εφικτό και να οδηγεί στην επιτυχία, την οποία ολόψυχα τους ευχόμεθα.

Από το www.zonews.gr