ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΙΞ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Το χρονίζον ζήτημα της απόκτησης του κτήματος Φιξ τέθηκε επί τάπητος στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής την περασμένη εβδομάδα. Το θέμα συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, με τον Αντιπεριφερειάρχη, κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη, το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου, ενώ το μεσημέρι της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της διαπαραταξιακής επιτροπής για το Φιξ στο γραφείο του Δημάρχου.

Συζήτηση για το κτήμα Φιξ έγινε και στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και είχε σαν θέμα την έγκριση του Προϋπολογισμού του Δήμου. Εκεί υπήρξε μια διχογνωμία μεταξύ των Συμβούλων σχετικά με τη επιβολή δυνητικού τέλους.

Ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής τόνισε πως ο Δήμος θα απαιτήσει την αγορά του ακινήτου των 27 στρεμμάτων από το κεντρικό κράτος και σημείωσε πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος διαθέτει κονδύλια για απαλλοτρίωση χώρων. “Αυτή θα μπορούσε να ήταν η ευκαιρία μας σε συνεργασία με όμορους δήμους. Το συζητήσαμε στη διαπαραταξιακή επιτροπή και θα το διεκδικήσουμε” είπε ο κ. Βλαντής. Σε περίπτωση που δεν ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια ο Αντιδήμαρχος είπε πως υπάρχει εναλλακτική λύση (εννοώντας προφανώς το δυνητικό τέλος).

Ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο Η Πόλη μας”, κ. Κυριάκος  Κουτρούλης διαφώνησε με τη λογική του ανταποδοτικού τέλους και ζήτησε από τη διοίκηση να προχωρήσει σε δημοψήφισμα πριν το επιβάλλει. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι συμφωνεί με τη διενέργεια δημοψηφίσματος όταν φθάσει βέβαια ο Δήμος σε εκείνο το σημείο. Ωστόσο, έδωσε και αυτός προτεραιότητα στην απόκτηση του ακινήτου με χρήματα από το κεντρικό κράτος. Ο κ. Βλασσόπουλος ενημέρωσε το Σώμα πως η διοίκηση έθεσε επιτακτικά το θέμα στον κ. Μανιάτη ο οποίος υποσχέθηκε πως το επόμενο διάστημα θα κλείσει ένα ραντεβού με την Υπουργό Περιβάλλοντος, κα Μπιρμπίλη μαζί με τους Δημάρχους όμορων δήμων για να διεκδικήσουν την ένταξη του κτήματος Φιξ στο πρόγραμμα του Υπουργείου.     

Από το www.xtypos.gr