ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

To μείζον και ιδιαίτερα επίκαιρο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων συζητήθηκε σε πρόσφατη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Η Πρόεδρος του σωματείου, κα Κική Καραγεώργου, ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την ημερίδα που έκανε σχετικά με το θέμα η Περιφέρεια Αττικής υπογραμμίζοντας πως οι επιστήμονες απορρίπτουν τη μέθοδο της καύσης που προωθεί η κυβέρνηση. Σύμφωνα με την ίδια, κεντρικό ζητούμενο πρέπει να είναι η ανακύκλωση και ειδικότερα η διαλογή στην πηγή. Γι αυτό το λόγο και υποστήριξε ότι θα μπορούσε να έχει και το Ηράκλειο ένα Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) όπου, χωρίς να υπάρχει περιβαλλοντική επιβάρυνση και με συνδυασμό μεθόδων μηχανικής - χειρωνακτικής διαλογής, διαχωρίζονται ανάμικτα μη επικίνδυνα στερεά απόβλητα ή ομάδες υλικών, τα οποία προέρχονται από διαλογή στην πηγή και ακολούθως πραγματοποιείται αναβάθμιση και δεματοποίηση των διαχωρισθέντων υλικών.

Η κα Καραγεώργου τόνισε πως παρά τα όσα ακούγονται τίποτα ακόμα δεν έχει αποφασιστεί οριστικά ενώ εξέφρασε την πάγια θέση του σωματείου (και της ΠΟΕ-ΟΤΑ) ενάντια σε οποιαδήποτε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ευαίσθητου αυτού τομέα καλώντας τους συναδέλφους της σε επαγρύπνηση για να περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της καθαριότητας. Ο κ. Ηλίας Λοίζος μίλησε για ένα σκάνδαλο με πολλές παραμέτρους όπως την περιβαλλοντική, την εργασιακή και την κοινωνική, ενώ ο κ. Νέστορας Ζόμπολας υποστήριξε πως κάποιοι δεν θέλουν να δώσουν λύση και διαιωνίζουν το πρόβλημα.

Από το www.xtypos.gr