ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ 'ΗΡΑΚΛΕΙΟ - ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ'

Η δημοτική παράταξη «Ηράκλειο – Ανθρώπινη πόλη» εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου στις 25/5/2010, στο οποίο κατηγορεί την διοίκηση του δήμου για την κατασκευή σταθμού της ΔΕΗ σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Θράκης. Αμέσως μετά ακολουθεί η απάντηση της δημοτικής αρχής.
 
 
 
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ
Πλατείας 28ης Οκτωβρίου αρ.3
Τηλ. – fax: 210-2854747
e-mail:
info@arakli.gr
25-5-2011
Δελτίο τύπου
Πριν από λίγες ημέρες πληροφορηθήκαμε από κατοίκους του Πάνω Ψαλιδιού και διαπιστώσαμε, ότι η ΔΕΗ, μετά από άδεια της Δημοτικής Αρχής, ξεκίνησε εργασίες για την κατασκευή υποσταθμού στο παρκάκι της οδού Θράκη. Το θέμα γνωστοποίησε με ερώτηση του στο Δημοτικό Συμβουλίο το μέλος της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» κος Φώτης Οικονόμου, στη συνεδρίαση της 23ης-5-2011, μεταφέροντας ταυτόχρονα την αγανάκτηση των κατοίκων για τον περιορισμό το χώρου πρασίνου και την κατασκευή σταθμού από μπετόν. Ο Δήμαρχος επιβεβαίωσε, δυστυχώς, ότι δόθηκε η σχετική άδεια από το Δήμο, χωρίς ωστόσο να πάρει κανένα μέτρο για την προστασία της γειτονιάς από τη λειτουργία του υποσταθμού.
Θεωρούμε ότι πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, την καταδικάζουμε και ζητάμε να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προς τη ΔΕΗ για τη μη λειτουργία του υποσταθμού και την αποκατάσταση του πρασίνου. Ας φροντίσει η εισηγμένη στο χρηματιστήριο και προς αποκρατικοποίηση ΔΕΗ να ενισχύσει με άλλους τρόπους το δίκτυο της.
 
 

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΤ. ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΗ 2
ΤΗΛ. ΚΕΝΤΡΟ 213 2000100
website:
www.iraklio.gr
e-mail: web@iraklio.gr
 
3/6/2010
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η έλλειψη μνήμης των συντακτών της ανακοίνωσης (25-5-2011) του γραφείου τύπου της παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ» μας αναγκάζει να υπενθυμίσουμε, ότι οι εργασίες της Δ.Ε.Η. που πραγματοποιούνται στον κοινόχρηστο χώρο, στην συμβολή των οδών Αυγής, Θράκης και Ηλ. Αποστόλου, εγκρίθηκαν ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο της 7/4/2009, μετά από εισήγηση της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου. Την ομόφωνη αυτή απόφαση υπερψήφισαν οι κ.κ. Ν.Μπάμπαλος, Δημ.Τσεκούρας και η κ. Μ. Ζούρου που αποτελούν σήμερα την Δημοτική ομάδα της παραπάνω παράταξης. Επομένως αντί να καταγγέλλουν άδικα την σημερινή Διοίκηση του Δήμου, ας εξηγήσουν στους κατοίκους του Πάνω Ψαλιδίου για ποιούς λόγους συμφώνησαν στην απόφαση για την κατασκευή υποσταθμού της Δ.Ε.Η. σε βάρος του συγκεκριμμένου κοινόχρηστου χώρου πρασίνου.
Αν έχουν δε, οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση για τον περιορισμό των συνεπειών είμαστε έτοιμοι να την ακούσουμε και να την συζητήσουμε.