ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ

Σε ακινησία βρίσκεται τους τελευταίους μήνες το ασθενοφόρο που διαθέτει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μετά τη λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη υπηρεσία εγκαινιάστηκε επί της διοίκησης του κ. Σταύρου Γεωργόπουλου με βασικό στόχο να εξυπηρετεί πολίτες με προβλήματα υγείας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες στις μετακινήσεις τους προς και από τα νοσοκομεία.  

Ωστόσο, η λήξη των συμβάσεων έργου των εργαζομένων έχει καθηλώσει το ασθενοφόρο. Ερώτηση για τη λειτουργία της υπηρεσίας υπέβαλε προς τη Δημοτική Αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρης Τσεκούρας. Απαντώντας η Αντιδήμαρχος κα Δέσποινα Καμπούρη, αφού ενημέρωσε για τη μη λειτουργία του ασθενοφόρου, τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου είναι σε επαφή με όμορους δήμους, με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Μεταμόρφωσης, κ. Ηλιόπουλου, προκειμένου να λειτουργήσει παράρτημα του ΕΚΑΒ στην περιοχή.

Ο κ. Γιώργος Οικονομίδης ενημέρωσε το Σώμα πως το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου έχει ζητήσει δύο συμβασιούχους οδηγούς για να λειτουργήσει η υπηρεσία και ακόμα δεν έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια οι θέσεις. Η κα Καμπούρη διευκρίνισε από την πλευρά της πως με τους οδηγούς ο Δήμος μπορεί να κάνει απλά μεταφορά ασθενών και όχι διακομιδή.

Από το www.xtypos.gr