ΤΑ ΕΡΓΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ

Πρόβλημα με τη λειτουργία του συστήματος wi-fi hot spots αλλά και του συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών (GIS) υπάρχει στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής.  Πρόκειται για δύο πολυδάπανα έργα τα οποία παραδόθηκαν στο Δήμο την προηγούμενη δημοτική περίοδο, αλλά όπως παραδέχτηκε η αρμόδια Αντιδήμαρχος, κα Μαρία Γαλακτοπούλου στο Δημοτικό Συμβούλιο (έπειτα από ερώτημα του κ. Νώντα Σπυρόπουλου) δεν έχουν λειτουργήσει μέχρι σήμερα και ενώ έχουν κοστίσει πάνω από 500.000 ευρώ και τα δύο (μέσω χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων βέβαια).

Η κα Γαλακτοπούλου δεν έδωσε περισσότερες εξηγήσεις προς το Σώμα τονίζοντας πως θα υπάρξει σύντομα αναλυτική ενημέρωση. Η εφημερίδα μας επικοινώνησε μαζί της και ζήτησε πληροφορίες για το ζήτημα. Η γραπτή απάντησή της είναι η ακόλουθη: “Η παράδοση του GIS στο Δήμο μας έγινε το 2009, ενώ η παράδοση του Wi-Fi έγινε το 2010. Με την ανάληψη των καθηκόντων μας και γνωρίζοντας τη σεβαστή δαπάνη για την παροχή Wi-Fi στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου, που παραδόξως δεν ήταν διαθέσιμη στους δημότες, ασχοληθήκαμε ενδελεχώς για να διαπιστώσουμε τι συμβαίνει.

Για το GIS πληροφορηθήκαμε τυχαία την ύπαρξη του και άμεσα αναζητήσαμε το φάκελο του έργου και με τη συνεργασία του Τμήματος Μηχανογράφησης και του Τμήματος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης εξετάσαμε το έργο. Μετά από την ενδελεχή έρευνα διαπιστώσαμε ότι και τα δύο έργα παρόλο που παρελήφθησαν από το Δήμο μας τις πιο πάνω περιόδους, δεν παραδόθηκαν ολοκληρωμένα με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορα προβλήματα στη λειτουργία τους.  Έχουμε έρθει σε επαφή με τις εταιρείες που “παρέδωσαν” τα δύο έργα προκειμένου να μας ενημερώσουν και σε συνεργασία με τη μηχανογράφηση του Δήμου πράττουμε τα δέοντα για την πλήρη λειτουργία τόσο του Wi-Fi όσο και του GIS”.

Από το www.xtypos.gr