ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΕΤΡΟ ΓΕΜΤΟ

Με αφορμή το τέλος του ακαδημαϊκού έτους αλλά και την αναγόρευση του πρώην πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών Πέτρου Γέμτου σε Κοσμήτορα του Ανοιχτού Κύκλου Ακαδημαϊκής Μόρφωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο δημαρχείο της πόλης. 
 
Ο Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, οι αντιδημάρχοι Γιώργος Βλαντής, Μαρία Γαλακτοπούλου, Ηλίας Μοσχονάς, Γιάννης Κεσκινίδης και Δέσποινα Καμπούρη, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου Πασχάλης Γονατάς, η αντιπρόεδρος Ελισσάβετ Ιουστινιανού καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Ανδρέας Μαλάτος υποδέχτηκαν τον κύριο Γέμτο με κάθε επισημότητα και έκαναν σε φιλικό κλίμα ένα απολογισμό των διαλέξεων και μια πρώτη γνωριμία με τους πανεπιστημιακούς που συμμετείχαν στις διαλέξεις. Την συνάντηση και τον πρύτανη Πέτρο Γέμτο προλόγισε ο δήμαρχος και στη συνέχεια ο καθηγητής Φιλοσοφίας Πέτρο Φαραντάκη να εκφωνήσει επίσημο χαιρετισμό.

 
Ο κύριος Γέμτος χαρακτήρισε την δραστηριότητα του δήμου Ηρακλείου «όαση» στην εποχή που ζούμε και δήλωσε βέβαιος ότι με την συνδρομή του θα μπορέσει να γίνει ένας καλύτερος σχεδιασμός των διαλέξεων της επόμενης χρονιάς. Ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βλαντής χαρακτήρισε «βάλσαμο στην ελληνική κοινωνία» την προσπάθεια του δήμου καθώς όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε «το πρόβλημα της Ελλάδας σήμερα δεν είναι οικονομικό αλλά πολιτικό και πολιτιστικό. Μια προσπάθεια σαν αυτή των ακαδημαϊκών διαλέξεων αποτελεί διέξοδο και έναυσμα για νέο όραμα και νέα προοπτική.»
 

Οι καθηγητές που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση ήταν οι κύριοι Σάββας Παπαπέτρου (Ψυχολογία), Ηλίας Τεμπέλης (Βυζαντινή Φιλοσοφία), Αθανάσιος Σακελλαριάδης (Φιλοσοφία της Επιστήμης) που ήρθε από τα Ιωάννινα ειδικά για αυτή τη συνάντηση, Δημήτρης Πατσόπουλος (Ιστορία Ελληνικής Επιστήμης) που ήρθε από την Καλαμάτα ειδικά για την συνάντηση, Δημήτρης Καμσαρής (Επικοινωνία) και Χάρης Καραουλάνης (Ψυχανάλυση).



Τον Πέτρο Γέμτο συνόδευε στην συνάντηση ο διδάκτωρ Ιστορίας Εκκλησιαστικού Δικαίου Γιώργος Θραψανιώτης που δήλωσε ενθουσιασμένος από την προσπάθεια του δήμου Ηρακλείου Αττικής με το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ.
 
Με πολύ προσωπική προσπάθεια από την αρχή της χρονιάς, οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής, φρόντισαν να αναβαθμίσουν και να βελτιώσουν την διεξαγωγή των διαλέξεων με μετονομασία του προγράμματος, κάνοντας επαφές με το Ελληνικό Κέντρο Πιστοποίησης αλλά και εξετάζοντας το ενδεχόμενο δημιουργίας Κ.Ε.Κ. Μάλιστα σε αυτό το σχεδιασμό έχει διαπιστωθεί η ανάγκη ένταξης των διαλέξεων σε νέο πλαίσιο σε συνεργασία με την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας αλλά και των προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης.
 

Βρείτε όλες τις πληροφορίες και τα βιογραφικά των καθηγητών που έδωσαν διαλέξεις στην ιστοσελίδα του δήμου.

Από το www.iraklio.gr