ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΥΨΟΥΣ 150.000 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΕΣΩ ΕΣΠΑ

Π. Βλασσόπουλος: «Στόχος μας η παροχή καλύτερων υπηρεσιών προς τους δημότες»  

Χρηματοδότηση ύψους 150.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ για την υλοποίηση δράσης που θα αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση της διαδικασίας αποκομιδής των απορριμμάτων και της εξοικονόμησης καυσίμων, αλλά κι εργατοωρών, όπως μας ενημερώνει το γραφείο τύπου του Δήμου.

Στο δελτίο τύπου του Δήμου αναφέρονται τα εξής: “Επειτα από συγκροτημένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής εντάχθηκε στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ολοκληρωμένου συστήματος εξοικονόμησης καυσίμων και βελτιστοποίησης της συλλογής απορριμμάτων».

Ειδικότερα η προτεινόμενη δράση αφορά:
1. Τη διαχείριση και παρακολούθηση του στόλου των οχημάτων με έμφαση στη μείωση του κόστους λειτουργίας του και την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των πολιτών, εξασφαλίζοντας την καλύτερη δυνατή εκμετάλλευση του συνόλου του εξοπλισμού. Επίσης, τη δυνατότητα παρακολούθησης των καθημερινών μετακινήσεων και εργασιών των οχημάτων συλλογής απορριμμάτων, την καταγραφή υπερβάσεων ταχύτητας, εισόδου – εξόδου από επιλεγμένες περιοχές κ.α.

2. Τον έλεγχο εφοδιασμού και κατανάλωσης καυσίμων και της παρακολούθηση της διαδικασίας προμήθειας από τα πρατήρια.

3. Τη διαχείριση της αυτόματης ταυτοποίησης κάδων (RFID) και δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή με στόχο τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου και τη μείωση του κόστους λειτουργίας.
 Μέσα από το σύστημα που θα εγκατασταθεί θα είναι η δυνατή η συλλογή σειράς πληροφοριών και στατιστικών δεδομένων, όπως α) βάρος κάδων, β) ημερήσια εβδομαδιαία και ετήσια ποσότητα παραγόμενων απορριμμάτων ανά γεωγραφικό σημείο  ενδιαφέροντος, γ) χωροθέτηση κάδων και χωρητικότητες, δ) χάρτες και ωράρια δρομολογίων”.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο σημαντικό έργο που θα μας διευκολύνει» σημειώνει ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Παντελής Βλασσόπουλος και συμπληρώνει: «Οι πληροφορίες που θα συλλέγουμε μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τις υπηρεσίες του Δήμου για την επιλογή των καλύτερων δυνατών δρομολογίων αποκομιδής με στόχο την οικονομία και την ταχύτητα, αλλά και τη μικρότερη δυνατή όχληση,  την καλύτερη χωροθέτηση κάδων, ώστε να μην παρατηρούνται φαινόμενα υπερχείλισης, αλλά και την εντατικοποίηση των προγραμμάτων ανακύκλωσης. Σταθερός μας στόχος είναι η παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών στους δημότες και η διασφάλιση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας».

Από το www.xtypos.gr