ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΚΕΚΟΙΠΙΗΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM

To ζήτημα της καθυστέρησης στην καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων αλλά και της εν γένει λειτουργίας του δημοτικού ραδιοφώνου απασχόλησε την πρώτη μετά τις θερινές διακοπές συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος ρώτησε πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και τι γίνεται με το σχέδιο ανασυγκρότησης του Μέσου που έχει δεσμευτεί η διοίκηση πως θα παρουσιάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο.  Από την πλευρά της διοίκησης του ραδιοφώνου ο Πρόεδρος, κ. Γρηγόρης Παπαδάτος είπε πως η διοίκηση προσπαθεί να καλύψει τις οφειλές που υπήρχαν προς τους εργαζόμενους από την προηγούμενη χρονιά δίνοντας από το Φεβρουάριο και έπειτα κάθε μήνα σχεδόν από ένα οφειλόμενο μισθό.

Ο κ. Παπαδάτος υπογράμμισε ακόμα πως η ραδιοφωνία είναι αντιμέτωπη με ένα ακόμα πρόστιμο για τη μη καταβολή του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (ΦΜΥ) και εδώ θύμισε το πρόστιμο που έχει επιβληθεί από την εφορία ύψους 855.000 για την περίοδο 1997-2001, αλλά και τις παρακρατήσεις χρημάτων της επιχείρησης από το ΙΚΑ. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, τόνισε και αυτός πως έχουν πληρωθεί παρελθούσες οφειλές προς τους εργαζόμενους και υπογράμμισε πως η διοίκηση έχει θέσει το ζήτημα του ραδιοφώνου στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Ξηρό όπως βέβαια και το συνολικό οικονομικό πρόβλημα του Δήμου. “Του έχουμε πει ότι με αυτούς του ρυθμούς ο Δήμος δεν θα αντέξει” τόνισε ο κ. Βλασσόπουλος και ενημέρωσε πως αναμένεται νομοθετική ρύθμιση από το Υπουργείου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ο ίδιος πάντως επανέλαβε την πρόταση του να δοθεί νομοθετικά  η δυνατότητα μεταφοράς-μετατάξεων του προσωπικού των δημοτικών ραδιοφώνων σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. “Αυτή η τροπολογία αν περάσει θα μας λύσει τα χέρια” τόνισε ο Δήμαρχος. Πάντως, την προηγούμενη εβδομάδα δόθηκαν, όπως μάθαμε, δύο ακόμα μισθοί στους εργαζόμενους της ραδιοφωνίας στους οποίους οφείλονται πλέον τριάμισι μηνιάτικα. 

• Εκκρεμότητες και στην ΚΕΚΟΙΠΗΑ
Οφειλές μισθών δύο μηνών υπάρχουν και στους εργαζόμενους της πρώην ΚΕΚΟΙΠΗΑ όπως δήλωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος της υπό λύση επιχείρησης κ. Δημήτρης Μπούκης, απαντώντας σε σχετική παρατήρηση του επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, κ. Βασίλη Λυκούρα. Ο κ. Μπούκης είπε ακόμα πως αυτή το διάστημα συντελείται η διαδικασία μεταφοράς των εργαζομένων στο νέο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, βάσει της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, που όταν βέβαια ολοκληρωθεί θα σημάνει και το τέλος των προβλημάτων στην καταβολή της μισθοδοσίας των πολύπαθών εργαζομένων της επιχείρησης (πρώην ΔΕΚΚΟΙΠΗΑ).

Για τη συγκεκριμένη επιχείρηση ο Δήμαρχος σημείωσε πως τα παρελθόντα χρέη και υποχρεώσεις που βρήκε η νέα διοίκηση και εδώ δεν της επέτρεψαν να έχει τακτοποιήσει ακόμα τις οφειλές προς τους εργαζόμενους. Επίσης ενημέρωσε πως είναι θέμα ημερών η έκδοση του ΦΕΚ για τη μεταφορά των εργαζομένων.

Από το www.xtypos.gr