ΔΥΟ "ΜΙΚΡΕΣ" ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΝΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ

Μπορεί η δημοτική αρχή να έχει καθυστερήσει σε κάποιες αποφάσεις και ενέργειες, αλλά πρέπει να αναγνωρίσουμε κάποιες «λεπτομέρειες» που περνούν απαρατήρητες εξαιτίας των απαιτήσεων και των αναγκών για τομές στον δήμο μας.

Θα αναφερθώ στις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, το θέμα αυτό τελείωσε, όπως θα έχετε διαπιστώσει δεν υπάρχουν διαφημίσεις στον δήμο μας, ακόμα και στην Λ. Κύμης και Πλαπούτα. Το θέμα αυτό τελείωσε όταν σέρνονταν επί θητείας του πρώην δημάρχου Στ. Γεωργόπουλου, ο οποίος δήλωνε αδυναμία εξοπλισμού να κατεβάσει τις διαφημιστικές πινακίδες, ενώ η διοίκηση του Π. Βλασσόπουλου βρήκε έναν πιο εύκολο και φθηνό τρόπο, να χρωματίσει τις διαφημιστικές πινακίδες.

Τελικά όπως αποδείχθηκε ήταν θέμα βούλησης και όχι διάφορων δυσκολιών, και όπως αποδείχθηκε η διοίκηση του δήμου έπραξε σύμφωνα με εκείνα που επικαλούνταν προεκλογικά για το θέμα.

Σχετικά με την κεντρική πλατεία. Με μεγάλη καθυστέρηση έγιναν οι αλλαγές, οι οποίες ανεξάρτητα με το τι θα προσδοκούσε ο καθένας, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κεντρική πλατεία εμφανίζει μια εικόνα αν μη τι άλλο οργανωμένη.
Κρατάω μόνο μια επιφύλαξη για τον χειμώνα να μη δούμε πάλι μουσαμάδες και νάιλον να μετατρέπουν τους εξωτερικούς χώρους των καφετεριών σε παράγκες.

Όπως είναι τώρα η πλατεία, έχει σίγουρα βελτιωθεί η εικόνα της, με τις κατασκευές αυτές έχει εξασφαλιστεί ότι θα υπάρχει ομοιομορφία στην διαχείριση των εξωτερικών χώρων, έχουν οριστεί οι χώροι που έχουν δικαίωμα οι καφετέριες να τοποθετούν τραπεζοκαθίσματα, και όπως πιθανόν να έχετε διαπιστώσει έχουν ανοίξει οι χώροι.

Στην πρώτη περίπτωση με τις διαφημιστικές πινακίδες δεν είδαμε καμία ανακοίνωση ή έστω μία αναφορά από την αντιπολίτευση που να συγχαίρει την διοίκηση για την λύση του προβλήματος, αυτό σημαίνει ότι η αντιπολίτευση δεν ενδιαφέρεται να λύνονται τα θέματα, παρά μόνο να τα λύνει η εκάστοτε παράταξη που θα είναι διοίκηση?

Στην δεύτερη περίπτωση που μπήκε μια τάξη στη πλατεία, που απαλλάχθηκε από το αίσχος των παραγκών και την άθλια εικόνα που παρουσίαζε, η αντιπολίτευση έκανε θέμα γιατί να μπουν τέντες και όχι ομπρέλες και διάφορες άλλες παρεμβάσεις ανούσιες σε σχέση με το αποτέλεσμα.

Το θέμα είναι να καλυτερεύουν οι συνθήκες στον δήμο μας, ή το θέμα είναι ποιος θα το κάνει?
Δεν είναι δυνατό να βρεθεί οποιοσδήποτε σοβαρός και να πει ότι σήμερα όπως έχει γίνει η πλατεία είναι το ίδιο χάλια με πριν ή ότι έστω, έχει σχέση με παλιά.

Θεωρώ μικροπρέπεια από μεριά της αντιπολίτευσης να προσπαθεί να μειώσει την σημασία αποφάσεων, παρεμβάσεων που τελικά είναι υπέρ της βελτίωσης και προς το όφελος των δημοτών.

Αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με την αντιπολίτευση του δήμου Ηρακλείου, αλλά ευρύτερα, καθώς ο ρόλος της αντιπολίτευσης δεν είναι να προσπαθεί να παραπλανεί την κοινή γνώμη για να επωφεληθεί μικροπολιτικά, αλλά να παρακολουθεί την διοίκηση, να την ελέγχει, να προτείνει να υποδεικνύει ότι είναι απαραίτητο για το καλύτερο των δημοτών.