ΠΟΝΑΕΙ ΧΕΡΙ ΚΟΨΕΙ ΧΕΡΙ


Έγινε και αυτό!
Εργαζόμενος στον δήμο μας συνελήφθη εν ώρα εργασίας να παίζει μέσω ίντερνετ παιχνίδι.
Η είδηση δεν είναι αυτή, αλλά η αντιμετώπιση της διοίκησης για να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό. 

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Εν έτη 2011 δημόσια υπηρεσία καταλήγει σε αυτό το μέτρο επειδή συνέλαβε έναν εργαζόμενο να παίζει παιχνίδι μέσω ίντερνετ. 

Το ερώτημα είναι:
Αν θέλει ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ή οποιοσδήποτε άλλος να παίξει, μπορεί να το κάνει έχοντας μια εφαρμογή σε ένα cd ή ακόμα καλύτερα σε flashακι, σε αυτή την περίπτωση θα αφαιρέσουν όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τις υπηρεσίες του δήμου?

Υπάρχει τρόπος στο δίκτυο του δήμου από τα λίγα που γνωρίζω να αποκλειστούν διάφορες σελίδες που δίνουν πρόσβαση σε παιχνίδια, σελίδες ερωτικού περιεχομένου, ακόμα και να επιλεγούν δημοφιλείς σελίδες που μπορεί να αποκλειστούν κεντρικά ώστε να μην έχουν πρόσβαση οι υπολογιστές που βρίσκονται στο δίκτυο του δημαρχείου σε αυτές. 

Αν χρειαστεί κάποια υπηρεσία να θέλει να κατεβάσει έναν νόμο από το διαδίκτυο, που θα βοηθήσει στην επίλυση ενός θέματος εργασίας τι θα κάνει?
Το διαδίκτυο δεν είναι μόνο παιχνίδια και τσόντες, είναι και εργαλείο που μπορεί να βοηθήσει στο να αναζητήσει ή να λύσει απορίες για ένα θέμα που δεν γνωρίζει επαρκώς. 

Δεν γνωρίζω ποιος φωστήρας πήρε αυτή την απόφαση, αλλά πρέπει να κατανοήσει η διοίκηση του δήμου ότι διοικεί το 2011 και αυτές οι αποφάσεις προκειμένου να «εξασφαλίσουν» την προσοχή των εργαζόμενων στο αντικείμενο τους, είναι τουλάχιστο αστείες. 

Θυμίζει πονάει χέρι κόψει χέρι.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εμπνευστές αυτής της απόφασης, την επόμενη φορά να ξηλώσετε όλους τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές από τον δήμο, γιατί τα windows έχουν πασιέντσα και άλλα ενσωματωμένα παιχνίδια που δε χρειάζεται να συνδεθείς στο διαδίκτυο.

Αν θυμάμαι καλά κάτι τέτοιες εμπνεύσεις είχε εφαρμόσει και ο πρώην δήμαρχος Στ. Γεωργόπουλος, αυτό νομίζω λέει πολλά!!!