ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ "ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Στις 28 Ιουλίου καλούσαμε τη δημοτική αρχή, από την 1η Αυγούστου να ξεκινούσε τις εργασίες αποξήλωσης και απομάκρυνσης των αυθαίρετων κατασκευών από την κεντρική πλατεία της Πόλης και να προχωρούσε στην αποκατάσταση της νομιμότητας και της εύρυθμης λειτουργίας του κέντρου της Πόλης.

Πράγματι οι εργασίες ξεκίνησαν, αλλά επιβεβαιώθηκε η λαϊκή παροιμία «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Οι σιδερένιες μόνιμες κατασκευές όχι μόνο δεν έφυγαν, αλλά μπήκαν καινούργιες και μάλιστα με την «άδεια» του Δήμου, κόπηκαν και ξηλώθηκαν πέτρινες ζαρντινιέρες πρασίνου προς χάριν των τραπεζοκαθισμάτων, οι διάδρομοι εσωτερικά της πλατείας όχι μόνο δεν μεγάλωσαν και αυξήθηκαν, αλλά συνεχίζουν να καταλαμβάνονται από διάφορα αντικείμενα των καταστημάτων, δίκυκλες μηχανές κ.λ.π.

Και όλα αυτά όταν στις 21 Μαρτίου 2011 η δημοτική αρχή έπαιρνε απόφαση στην Επιτροπή Ποιότητα Ζωής που αναφέρει επί λέξει: «Εγκρίνεται η άμεση καθαίρεση των κατασκευών των καταστημάτων, που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της Κεντρικής Πλατείας και της Πλατείας Έρωτα με χρονικό όριο απομάκρυνσή τους το τέλος Μαρτίου». (αριθμός απόφασης 10/21-3-2011). 

Δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν έγιναν. Για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της παράταξης ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ Νίκος Μπάμπαλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30/8/2011 καυτηρίασε τις παραπάνω ενέργειες της Δημοτικής Αρχής. Ζήτησε να γίνει επιτέλους ουσιαστική και ολοκληρωμένη συζήτηση για το κέντρο της Πόλης, τη λειτουργία του και την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Τόνισε δε χαρακτηριστικά «πρέπει να αποκαταστήσετε τη χαμένη αξιοπιστία του Δήμου, δεν μπορεί να υπάρχει ανακολουθία μεταξύ λόγων και έργων.» 
Δυστυχώς, πολύ γρήγορα η Δημοτική Αρχή δικαίωσε όσους μιλούσαν, ότι αποτελεί ουσιαστικά συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου και δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα. Άλλωστε βασικά στελέχη της, ήταν οι βασικοί συντελεστές και πρωταγωνιστές και της προηγούμενης δημοτικής περιόδου.