ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΑΜΕΑ

Στην επανεξέταση όλων των αδειών στάθμευσης οχήματος που έχουν δοθεί για 'Ατομα με Αναπηρίες (ΑμεΑ) προχώρησε ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να ξεκαθαρίσει ένα ζήτημα για το οποίο γίνονταν κατά καιρούς καταγγελίες εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου.

Και η έρευνα που πραγματοποίησε ο Δήμος έβγαλε “λαυράκι” όπως φάνηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου έφερε η Δημοτική Αρχή το θέμα.  Συγκεκριμένα, ο Δήμος έχει ζητήσει από το Μάρτιο του 2011 από τους 65 κατόχους θέσεων στάθμευσης να προσκομίσουν τα σχετικά δικαιολογητικά για την επανέγκριση των αδειών. Όπως ενημέρωσε λοιπόν το Σώμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βλαντής, εξ αυτών μόνο οι 15 έφεραν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Επίσης, 4  έφεραν τα δικαιολογητικά πλην ενός, της άδειας κυκλοφορίας αναπηρικού οχήματος. Οι υπόλοιποι “κόπηκαν” καθώς είτε δεν προσκόμισαν όλα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είτε δεν εμφανίστηκαν καθόλου στην υπηρεσία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να επαναεγκρίνει τις άδειες  στους 15 δημότες που είχαν φέρει όλα τα δικαιολογητικά και κατά πλειοψηφία (σ.σ. παρών δήλωσε ο κ. Κυριάκος Κουτρούλης) στους 4 που δεν είχαν την άδεια κυκλοφορίας αναπηρικού οχήματος καθώς κρίθηκε ότι το μείζον ήταν η προσκόμιση του Δελτίου Στάθμευσης ΑμεΑ. Επίσης αποφασίστηκε (παλι με τον κ. Κουτρούλη να δηλώνει παρών) να δοθεί χρονική παράταση και στους υπόλοιπους για την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών μέχρι τις 30 Οκτωβρίου του 2011.


Από το www.xtypos.gr