ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Με έναν φάκελο υπό μάλης προσήλθε στην πρώτη μετά το θερινό διάλλειμα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Δημήτρης Τσεκούρας.

Το “μυστήριο” λύθηκε σύντομα καθώς ο κ. Τσεκούρας παίρνοντας το λόγο  κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων στο ξεκίνημα της συνεδρίασης αποκάλυψε πως μέσα στο φάκελο είχε φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος από εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα αλλά και σημεία που είναι γεμάτα με σκουπίδια.  Όπως διευκρίνισε, κατά τη διάρκεια περιοδείας που έκανε ο ίδιος σε διάφορους δρόμους του Ηρακλείου, τους οποίους και παρέθεσε στους εκπροσώπους της διοίκησης, διαπίστωσε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά εγκαταλελειμμένα αμάξια και ότι η καθαριότητα είναι “πλημμελής”. Επίσης, κατήγγειλε πως υπάρχουν αρκετά οικόπεδα που δεν έχουν καθαριστεί. 

• Γιάννης Κεσκινίδης: Επίθεση στις πρώην Δημοτικές Αρχές για τη δημοτική αστυνομία  
Για τα εγκαταλελειμμένα αμάξια απάντησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης, ο οποίος ενημέρωσε πως η υπηρεσία έχει καταγράψει τα οχήματα για τα οποία υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος για να απομακρυνθούν και η οποία στα αμάξια που φέρουν πινακίδες μπορεί να αποβεί χρονοβόρα.

Από εκεί και πέρα ο κ. Κεσκινίδης υπογράμμισε το γεγονός πως η υπηρεσία διαθέτει μόλις 7 άτομα όταν έχει αρκετές αρμοδιότητες ενώ δεν υπάρχουν και τα μέσα για να κάνουν οι άνθρωποι της δουλεία τους όπως παραδείγματος η έλλειψη Διευθυντή αλλά και οχημάτων -ρούχων.

Ο Αντιδήμαρχος επέρριψε ευθύνες για αυτήν την κατάσταση στις προηγούμενες διοικήσεις του Δήμου τις οποίες κατηγόρησε πως δεν ενδιαφέρθηκαν για την ουσιαστική ενίσχυση της υπηρεσίας. Πάντως με αφορμή το ζήτημα της έλλειψης Διευθυντή στην υπηρεσία ο Σύμβουλος της παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Γιώργος Παπαδημητρίου, είπε στη διοίκηση πως μέχρι να συνεδριάσει το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μπορεί να ορίσει ο Δήμαρχος κάποιον. 

• Ηλίας Μοσχονάς: “Υπάρχει βελτίωση στην καθαριότητα”  
Για τα θέματα της καθαριότητας απαντήσεις στον κ. Τσεκούρα έδωσε αρχικά ο Αντιδήμαρχος, κ. Ηλίας Μοσχονάς που εξήγησε πως η καλοκαιρινή περίοδος ήταν δύσκολη λόγω των αδειών του προσωπικού. “Προσπαθούμε να κρατάμε το Ηράκλειο σε καλό επίπεδο Υπάρχει βελτίωση και αυτό φαίνεται στους δρόμους” δήλωσε ο Αντιδήμαρχος.

Σχετικά με τα οικόπεδα ο κ. Μοσχονάς τόνισε πως ο Δήμος καθάρισε τα κοινόχρηστα ενώ για τα ιδιωτικά έστειλε επιστολές στους ιδιοκτήτες. Με όσα χρήματα υπήρχαν, συνέχισε ο Αντιδήμαρχος, καθαρίστηκαν και κάποια ιδιωτικά οικόπεδα όπως και ρέματα. Ικανοποιημένος από τις προσπάθειες που έγιναν από το προσωπικό για να μείνει καθαρή η πόλη δήλωσε ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος.

Από το www.xtypos.gr