ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Αντιπαράθεση μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης ξέσπασε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την πρόταση της διοίκησης για τον καθορισμό αποζημίωσης (έξοδα παραστάσεως όπως ονομάζονται) του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου του Νομικού Προσώπου “Οργανισμός Προσχολικής Αγωγής και Φροντίδας Οικογένειας”.

Η πρόταση της διοίκησης ήταν να ανέλθουν τα σχετικά ποσά (μεικτά) στα 1400 ευρώ μηνιαίως για τον Πρόεδρο και 560 ευρώ για τον Αντιπρόεδρο, κάτι που προκάλεσε τις αντιδράσεις Συμβούλων της αντιπολίτευσης. Αρχικά, ο Σύμβουλος της μείζονος, κ. Κυριάκος Κουτρούλης, θύμισε πως η διοίκηση είχε πει προεκλογικά πως θα παραιτηθεί από μισθούς στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου.  Ακόμα πιο οξύς ήταν ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος.

“H παρούσα οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει τη λήψη μιας τέτοιας απόφασης. Εμείς έχουμε πει ότι οι Πρόεδροι των Νομικών Προσώπων δεν θα αμείβονται” είπε ο κ. Μπάμπαλος που ζήτησε να ληφθεί απόφαση να μην δοθεί αποζημίωση στον Πρόεδρο και στον Αντιπρόεδρο και κάλεσε τη διοίκηση να εξηγήσει τη στάση της. Ο Σύμβουλος της παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Γιάννης Γκίκας, τόνισε πως σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία θα πρέπει να δοθούν οι πιο χαμηλές αποζημιώσεις που προβλέπει ο Νόμος στις διοικήσεις των Νομικών Προσώπων. 

• Οι απαντήσεις της  Δημοτικής Αρχής Η πρώτη απάντηση στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης δόθηκε από τον Αντιδήμαρχο, κ. Γιάννη Κεσκινίδη που υποστήριξε πως δεν είναι σοβαρή πολιτική θέση να υποστηρίζει μια παράταξη ότι δεν δέχεται να δοθούν έξοδα παράστασης στον Πρόεδρο ενός Νομικού Προσώπου.

“Ο ελληνικός λαός δεν καταδικάζει κόμματα και παρατάξεις για τα έξοδα παράστασης και τους μισθούς των διοικούντων αλλά για φαινόμενα διαφθοράς και κακοδιαχείρισης” τόνισε ο κ. Κεσκινίδης που υπογράμμισε πως τα έξοδα που έχει ο Πρόεδρος ενός Νομικού Προσώπου όπως το ανωτέρω, που έχει στην αρμοδιότητά του τους Παιδικούς Σταθμούς και τα ΚΑΠΗ μεταξύ άλλων, είναι μεγάλα. 

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, δήλωσε κατηγορηματικά πως η Δημοτική Αρχή παραμένει συνεπής στις προεκλογικές της δεσμεύσεις και θύμισε το κόψιμο κινητών, υπηρεσιακών αυτοκινήτων και άλλων εξόδων που έκαναν τα προηγούμενα χρόνια τα μέλη της διοίκησης του Δήμου. Επίσης, υπογράμμισε το γεγονός πως οι Πρόεδροι των πρώην Νομικών Προσώπων δεν πήραν μισθούς για όσους μήνες έμειναν στη διοίκησή τους. “Δεν μπορεί όμως σε ένα Νομικό Πρόσωπο με Προϋπολογισμό 4 εκ. ευρώ, με μεγάλο όγκο προσωπικού, 600 παιδιά και 5 ΚΑΠΗ να μην αμείβεται ο Πρόεδρος που βρίσκεται καθημερινά εκεί πέρα” δήλωσε ο κ. Βλασσόπουλος. Στη ψηφοφορία επί του θέματος η πρόταση της διοίκησης εγκρίθηκε από την πλειοψηφία του Σώματος. Καταψήφισαν οι παρατάξεις “Λαϊκή Συσπείρωση”  και “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, λευκό ψήφισε το “Δίκτυο Πολιτών”, ενώ παρών δήλωσε ο κ. Κουτρούλης.

Από το www.xtypos.gr