Η ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ 2011


Οι παμπαίδες (κάτω των 12 ετών) της Σκακιστικής Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής κατέκτησαν το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Σκάκι Αττικής (Κ-12) 2011.

Τεράστια επιτυχία για τους νεαρούς σκακιστές του συλλόγου μας, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έφτασαν στον τελικό, μόνο που φέτος κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και να κερδίσουν στα μπαράζ την επί 3 χρόνια αήττητη ομάδα του ΣΟ Αιγάλεω και να βρεθούν στη 1η θέση της Αττικής.
Η ομάδα μας στην προκριματική φάση τερμάτισε στην 3η θέση με 4 νίκες και μόλις μία ήττα, από το Αιγάλεω. Έτσι, με 8 βαθμούς προκρίθηκε στην τελική φάση, final-8, που πραγματοποιήθηκαν στη Ν. Ιωνίας από 9 έως 11 Δεκεμβρίου.

Στον προημιτελικό η Σκακιστική Επικοινωνία απέκλεισε την ομάδα του ΣΟ Νέας Φιλαδέλφεις με 4-2, ενώ στον ημιτελικό την ομάδα της Αίγλης Παπάγου, η οποία είχε τερματίσει στη 2η θέση στην προκριματική φάση, με 4½-1½. Στον τελικό βρήκε τους πρώην πρωταθλητές του ΣΟ Αιγάλεω.
Ύστερα από ένα συναρπαστικό αγώνα που τελείωσε με 3-3 οι ομάδες «οδηγήθηκαν» στην διαδικασία του μπαράζ με μειωμένο χρόνο. Τα παιδιά πίστεψαν ότι μπορούν να κερδίσουν και τελικά δικαιώθηκαν και με σκορ 3½-2½ πήραν το πρωτάθλημα.


Με την Σκακιστική Επικοινωνία στην τελική φάση αγωνίστηκαν οι: (φωτό από αριστερά)  Δήμητρα Ματθαιάκη 9 χρονών, Αναστάσης Κουκάς 12, Αναστάσης Καρούσος-Θεοδωράκης 11, Φραγκίσκος Στεργιώτης 10, Νίκος Καρούσος-Θεοδωράκης 9 και Χρήστος Αλεξιάδης 11. Επίσης στην προκριματική φάση, βοήθησαν την ομάδα και οι: Μαρίνος Πετρογιαννόπουλος, Γιώργος Πετρογιαννόπουλος και Σμαράγδα Κυριαζή