ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ


O  Δήμος Ηρακλείου Αττικής καλεί  τους συλλόγους της πόλης να συμμετάσχουν στην επιτροπή που θα δημιουργηθεί ενάντια στην καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων. Η συγκρότηση της επιτροπής προβλέπεται στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση θα πλαισιωθεί αφενός από υπαλλήλους του Δήμου, αφετέρου από εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων και των συλλόγων που δραστηριοποιούνται εντός των ορίων του Δήμου.

'Έργο της επιτροπής θα είναι η διάδοση πληροφοριακού υλικού που θα διατίθεται από το Δήμο, συγκέντρωση των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη διεξαγωγή των δικαστικών ενεργειών οι οποίες θα γίνουν από τη νομική υπηρεσία του Δήμου με συμπαράσταση του Δικηγορικού Συλλόγου υπό τη μορφή μοναδικών προσφυγών στα αρμόδια δικαστήρια. Τέλος, έργο της επιτροπής είναι η συλλογή υπογραφών για την κατάργηση του “χαρατσιού”, οι οποίες και θα αποσταλούν στον πρόεδρο της Βουλής και στους αρχηγούς των κομμάτων. “Κανείς μόνος του στην κρίση. Όλοι μαζί μπορούμε να τους σταματήσουμε” είναι το σύνθημα του Δήμου.

• Παρέμβαση του “Δικτύου Πολιτών” για τα εκκαθαριστικά 
Πάντως, η δημοτική παράταξη “Δίκτυο Πολιτών” τόσο με παρέμβαση της Δημοτικής Συμβούλου, κας Ειρήνης Κατσινοπούλου, όσο και με ανακοίνωση θέτει θέμα σωστής εφαρμογής της απόφασης του Σώματος λόγω του γεγονότος πως ζητείται από τους δημότες εκκαθαριστικό της φορολογικής δήλωσης.

Όπως τόνισε η κα Κατσινοπούλου, η απόφαση δεν έβαζε περιορισμό μόνο για  αυτούς που δεν μπορούν να πληρώσουν αλλά αφορούσε όλους όσους δεν θέλουν να πληρώσουν. Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, απάντησε πως η απόφαση του Σώματος ήδη υλοποιείται κανονικά και σχετικά με τις φορολογικές δηλώσεις διευκρίνισε πως ζητούνται γιατί η Δημοτική Αρχή επιθυμεί να στηρίξει τους οικονομικά πιο αδύναμους πολίτες στη διαδικασία αίτησης ασφαλιστικών μέτρων.

Από το www.xtypos.gr