ΑΛΛΑΞΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ


O Αντιδήμαρχος Νεολαίας, κ. Γιάννης Κεσκινίδης ανέλαβε τη χηρεύουσα θέση  του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ) στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής, μετά και την έγκριση που έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόταση της διοίκησης. Θυμίζουμε πως η λειτουργία της ΔΕΠ τους τελευταίους μήνες ήταν προβληματική καθώς ο τέως Πρόεδρος, κ. Ηλίας Μπάρμπας, είχε εκφράσει την πρόθεσή του να παραιτηθεί στην προηγούμενη διοίκηση.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης ο επικεφαλής της μείζονος, κ. Νώντας Σπυρόπουλος, εξέφρασε τη λύπη του για την αποχώρηση του κ. Μπάρμπα σημειώνοντας πως χειρίστηκε με επιτυχημένο τρόπο τα θέματα της παιδείας. Αιχμηρός απέναντι στη διοίκηση ήταν ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο- Ανθρώπινη Πόλη”, κ. Νίκος Μπάμπαλος, που τόνισε πως η εύρυθμη λειτουργία της ΔΕΠ αφορά άμεσα τα σχολεία και τις Σχολικές Επιτροπές, ενώ υποστήριξε πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να είχε αντιμετωπίσει νωρίτερα το ζήτημα της αντικατάστασης του κ. Μπάρμπα.

Για τη Δημοτική Αρχή, πάντως, δεν φάνηκε να υπάρχει θέμα με τη λειτουργία της ΔΕΠ όπως υποστήριξαν τόσο ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, όσο και ο κ. Κεσκινίδης που είπαν ότι υπήρξε καθυστέρηση με την αναπλήρωση θέσεων στις Σχολικές Επιτροπές. Μάλιστα ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως ουδέποτε η ΔΕΠ αποτέλεσε σκόπελο στα θέματα της παιδείας καθώς έχει “γνωμοδοτικό και συντονιστικό ρόλο”.   “Λύσαμε γόρδιους δεσμούς ετών” Ο κ. Μπάρμπας στη σύντομη τοποθέτησή του, αφού σημείωσε μάλλον ενοχλημένος πως δεν θέλει να σχολιάσει τα περί “γνωμοδοτικού” ρόλου της ΔΕΠ από τον κ. Κεσκινίδη , δήλωσε τα εξής: “Προσωπική μου επιδίωξη ήταν να προσφέρω και αυτό θα συνεχίσω να κάνω. Το έργο φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Λύσαμε γόρδιους δεσμούς ετών ”.

Από το www.xtypos.gr