ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ "ΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΙΤΩΝ" ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ



To αίτημα του “Δικτύου Πολιτών” να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής σχετικά με τις κεντρικές εξελίξεις στον τομέα της καθαριότητας έθεσε και πάλι η Σύμβουλος της παράταξης κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Η κα Κατσινοπούλου στάθηκε στα κυβερνητικά σχέδια για τη μετατροπή όλων των Φορέων Διαχείρισης Στερεών αποβλήτων σε Ανώνυμες Εταιρείες αλλά και την παροχή της δυνατότητας στους δήμους να συνάπτουν επιχειρησιακές συμβάσεις με το προσωπικό της καθαριότητας. “Προωθείται το πάζλ της ιδιωτικοποίησης στον τομέα της καθαριότητας” σημείωσε η κα Κατσινοπούλου η οποία ζήτησε να ληφθούν μέτρα από το Δήμο απέναντι σε αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης.

• Προειδοποίηση και από τον Γιώργο Μαστοράκο
Να γίνει συζήτηση για την πορεία διαχείρισης των απορριμμάτων ζήτησε και ο πρώην Δήμαρχος, κ. Γιώργος Μαστοράκος. “Μπορεί σε μερικούς μήνες να μην έχουμε προσωπικό για να μαζεύουμε σκουπίδια”  προειδοποίησε ο πρώην Δήμαρχος κάνοντας λόγο για μείζον ζήτημα.

Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, είπε πως δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση σχετικά με τα κυβερνητικά σχέδια. Αναφορικά με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ο Δήμαρχος παρατήρησε πως η πρόθεση υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια και τώρα πλέον βαίνει προς υλοποίηση. Πάντως, ο κ. Βλασσόπουλος δέχθηκε να γίνει αναλυτική συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα.

Από το www.xtypos.gr