ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ Ο ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94.0 F.M.


Σε οικονομική στενωπό βαδίζει το Δημοτικό Ραδιόφωνο του Ηρακλείου Αττικής, «Επικοινωνία 94.0 fm», και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά για τη μορφή και το κόστος λειτουργίας που θα έχει στο άμεσο μέλλον η συγκεκριμένη επιχείρηση. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα λεγόμενα του Δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Παντελή Βλασσόπουλου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης στις 17 Ιανουαρίου αφού όπως ο ίδιος τόνισε: «Όπως όλοι γνωρίζετε κατά τον προϋπολογισμό εγκρίναμε το ποσό των 300.000 Ευρώ για το 2012. Θέλω να είμαι ειλικρινέστατος απέναντι σας. Ο σταθμός θα συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά όχι με τη μορφή που είχε μέχρι σήμερα γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Η συζήτηση εξελίχθηκε παρουσία μελών του Συνδικάτου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α (πρόσκειται στο ΠΑ.ΜΕ) και με την παρουσία μελών του σωματείου εργαζομένων του «Επικοινωνία 94.0 fm» οι οποίοι μοίρασαν κοινή ανακοίνωση προς τα μέλη του Σώματος με την οποία εξέθεσαν μια σειρά παγίων αιτημάτων.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση μετά από πρωτοβουλία του επικεφαλής της υποστηριζόμενης από το Κ.Κ.Ε «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βασίλη Λυκούρα, ο οποίος εκτός των άλλων αποκάλυψε ότι την προηγούμενη της συνεδρίασης, έγινε συνάντηση και ευρεία συζήτηση για το θέμα της αποπληρωμής των δεδουλευμένων οφειλών προς τους εργαζόμενους της επιχείρησης μεταξύ του ιδίου, μελών της «Λαϊκής Συνέλευσης Ηρακλείου», μελών του Συνδικάτου Εργαζομένων στους Ο.Τ.Α, του προέδρου του «Επικοινωνία 94.0 fm» Γρηγόρη Παπαδάτου και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργου Φαρμάκη.

Βασίλης Λυκούρας, επικεφαλής «Λαϊκής Συσπείρωσης»: «Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι λειτουργείτε ως πλειοψηφούσα παράταξη που λειτουργεί στο Δήμο και να πάψετε να λειτουργείτε σαν απλοί υπάλληλοι του Δήμου»

Ο Βασίλης Λυκούρας ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου είπε τα εξής: « Θέλουμε το θέμα αυτό να συζητηθεί σήμερα. Τα αιτήματα όπως τίθενται από τους εργαζόμενους έχουν ως εξής: Ζητάμε από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την απόφαση 1ον) Να προβεί άμεσα σε αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας. 2ον) Να δεσμευτεί για τη μεταφορά των εργαζομένων στο Δήμο. 3ον) Να δεσμευτεί ότι δε θα υπάρξει καμία απόλυση. 4ον) Να υλοποιήσει τη γραπτή δέσμευση του Δημάρχου ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός θα συνεχίσει κανονικά τη λειτουργία του και ότι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους άμεσα. Απευθυνόμαστε προς το Σώμα ως «Λαϊκή Συσπείρωση» γνωρίζοντας ότι απαρτίζεται από άτομα τα οποία έχουν πολιτική ευθύνη για τη δράση τους. Δεν μπορεί άτομα που έχουν πολιτική και πρέπει να έχουν πολιτική λειτουργία να συμπεριφέρονται ως να είναι υπάλληλοι του Δήμου. Είναι άλλο η μία ιδιότητα και άλλο η άλλη. Τα πολιτικά πρόσωπα οφείλουν να λειτουργούν πολιτικά και να αποφασίζουν».

Ο Βασίλης Λυκούρας αναφορικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των δημοτικών Μ.Μ.Ε ενημέρωσε το σώμα ότι: « Έχει υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου στις 31/12/2011 η οποία καλύπτει σύμφωνα με την Ε.Σ.Η.Ε.Α τη μεταφορά προσωπικού από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς προς τους Δήμους. Δεν ξέρω αν τη γνωρίζετε, οφείλετε όμως να την ελέγξετε και στο βαθμό που λειτουργείτε κάτω από τη λογική της ευθυνοφοβίας ή της απόλυτης συνταύτισης με το υπάρχων νομοθετικό πλαίσιο να πάρετε αποφάσεις.  Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι λειτουργείτε ως πλειοψηφούσα παράταξη που λειτουργεί στο Δήμο και να πάψετε να λειτουργείτε σαν απλοί υπάλληλοι του Δήμου». Ο Βασίλης Λυκούρας ζήτησε να τεθεί σε ψηφοφορία το θέμα και να καταλήξει το σώμα σε συγκεκριμένη απόφαση καθώς όπως είπε: «Δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω άλλο. Είναι σημαντικό ζήτημα με την έναρξη της νέας χρονιάς οι εργαζόμενοι να πληρώνονται».

Κυριάκος Κουτρούλης: «Η Δημοτική Αρχή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει σε μεταφορά του προσωπικού ή σε κλείσιμο της επιχείρησης»

Στο θέμα αναφέρθηκε από την πλευρά της υποστηριζόμενης από το ΠΑ.ΣΟ.Κ «Ηράκλειο - Η πόλη μας» ο Κυριάκος Κουτρούλης ο οποίος υποστήριξε: «Η Δημοτική Αρχή δεν μας αποκάλυψε τους σκοπούς της. Δηλαδή δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα προχωρήσει σε μεταφορά του προσωπικού ή σε κλείσιμο της επιχείρησης. Το θέμα παραμένει σε εκκρεμότητα με αποτέλεσμα να οφείλονται και πάλι στους εργαζόμενους μισθοί 5,5 μηνών. Οι εργαζόμενοι ζητούν από το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει απόφαση που θα υποχρεώνει τη διοίκηση να προβεί σε εξόφληση των δεδουλευμένων οφειλών, αλλά δυστυχώς το Σώμα δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα».

Ειρήνη Κατσινοπούλου, επικεφαλής «Δικτύου Πολιτών»: «Ενδεχόμενο κλείσιμο του σταθμού θα μας βρει κάθετα αντίθετους»

Από την πλευρά του υποστηριζόμενου από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α «Δικτύου Πολιτών» η επικεφαλής Ειρήνη Κατσινοπούλου, η οποία είναι μέλος του Δ.Σ του «Επικοινωνία 94.0 fm», ενημέρωσε το Σώμα ότι: «Εκκρεμεί η δημοσιοποίηση μιας μελέτης, η απόφαση για την οποία έχει ληφθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό και η οποία θα συνηγορούσε στη διατήρηση ή όχι και με ποιο καθεστώς του ραδιοφωνικού σταθμού. Προφανώς όπως είπαμε και στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό η μείωση της επιχορήγησης στο 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά αποδεικνύει κατά τη γνώμη μας τις προθέσεις για κλείσιμο του σταθμού. Μια τέτοια εξέλιξη θα μας βρει κάθετα αντίθετους».

Νίκος Μπάμπαλος, επικεφαλής «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη»: «Δεν μπορεί να μετατοπίζονται οι ευθύνες της διοίκησης στις δημοτικές παρατάξεις και τους Δημοτικούς Συμβούλους»

Ο επικεφαλής της «Ηράκλειο – Ανθρώπινη Πόλη» Νίκος Μπάμπαλος στην τοποθέτηση του υποστήριξε ότι: « Δεν θέλω να πω ότι δε συμφωνώ με τους εργαζόμενους. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η καταβολή των δεδουλευμένων προς αυτούς δεν είναι ευθύνη του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά είναι ευθύνη του εργοδότη. Είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να καταβάλει τα δεδουλευμένα. Αυτό το λέω γιατί δεν μπορεί να μετατοπίζεται η ευθύνη στις δημοτικές παρατάξεις και στους δημοτικούς συμβούλους. Γιατί την ευθύνη της πολιτικής επιλογής και της τελικής απόφασης την  έχει η παράταξη που έχει την πλειοψηφία».

Ο επικεφαλής του «Οράματος για το Ηράκλειο» (Ν.Δ -ΛΑ.ΟΣ-« Δημοκρατική Αναγέννηση») και Δήμαρχος της περιόδου 2006-10 Σταύρος Γεωργόπουλος αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα ψηφίσει την πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» μόνο «επί της αρχής».

Το θέμα δεν τέθηκε για ψηφοφορία και με τις ψήφους της συμπολίτευσης μετά από πρωτοβουλία του Δήμαρχου Παντελή Βλασσόπουλου και μετατέθηκε για μια από τις επόμενες συνεδριάσεις του σώματος κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί αποκλειστικά το λειτουργικό μέλλον του «Επικοινωνία 94.0 fm»

Ο ίδιος απατώντας σε όσα ακούστηκαν από την πλευρά των παρατάξεων της αντιπολίτευσης τόνισε: «Η κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη αλλά το βασικό είναι μέσα από αυτή να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που έχουν γίνει για να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη». Ο Παντελής Βλασσόπουλος ενημέρωσε το Σώμα για το σύνολο των ενεργειών που έχει κάνει η παρούσα Δημοτική Αρχή από τη στιγμή που κλήθηκε να αναλάβει τη διοίκηση του Δήμου σε σχέση με τη λειτουργία του «Επικοινωνία 94.0 fm» και υποστήριξε: «Από την πρώτη στιγμή που βρεθήκαμε εδώ ξέραμε ότι η λειτουργία των Δημοτικών Επιχειρήσεων ήταν το μεγάλο «βαρίδι» για το Δήμο. Σε σχέση με τη ραδιοφωνία υπήρχαν οφειλές προς το προσωπικό τουλάχιστον έξι μηνών.

Ομολογώ ότι και τώρα υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός μηνών που οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Με τη ραδιοφωνία υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αλλά αυτό δεν οφείλεται ούτε στη Δημοτική Αρχή, ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η πάγια θέση μας είναι να παραμείνει ο ραδιοφωνικός σταθμός. Προσπαθήσαμε να βρούμε τον τρόπο ώστε να εξασφαλίσουμε μια σχέση εργασίας με βάση όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι προκειμένου να πάψουν να είναι σε ανασφάλεια. Μέχρι σήμερα παρά τις προσπάθειες που έχουμε κάνει δεν τα έχουμε καταφέρει και για αυτό το γεγονός έχει καθαρή ευθύνη η Κεντρική Εξουσία».

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο Παντελής Βλασσόπουλος ανέφερε: «Τον Φλεβάρη κατά τη συνάντηση που είχα με τον τότε Υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση του έθεσα δύο θέματα. Το ένα αφορούσε την εξεύρεση εσόδων και το άλλο αποκλειστικά το ραδιόφωνο. Είχα προτείνει μάλιστα να κάνουμε μια συνάντηση με τους Δημάρχους των Δήμων της Αττικής στους οποίους λειτουργούν Δημοτικά Ραδιόφωνα. Μιλάμε για τέσσερις σταθμούς συμπεριλαμβανομένου και τους δικού μας, που τώρα είναι τρείς γιατί το ραδιόφωνο των ‘Ανω Λιοσίων δεν υπάρχει.

Παρά τις διαβεβαιώσεις που πήρα από τον αρμόδιο Υπουργό δυστυχώς αυτή η συνάντηση δεν έγινε. Στη συνέχεια στις 04/05/2011  με Α.Π 4219 κάναμε ένα αίτημα προς την αρμόδια επιτροπή της Βουλής γιατί τότε ήταν σε εξέλιξη ένα νομοσχέδιο «σκούπα» με σκοπό να καλυφθούν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Προτείναμε την εισαγωγή τροπολογίας στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση προς τους βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης. Κάναμε την πρόταση το προσωπικό αμιγούς επιχείρησης Ραδιοφωνίας που έχει πραγματική προϋπηρεσία 3 ετών να μπορεί να μεταφερθεί κατόπιν αιτήσεως του, εντός ενός εξαμήνου από την ημερομηνία αυτής με την ίδια. θέση εργασίας σε οποιονδήποτε Ο.Τ.Α  Α και Β Βαθμού της χώρας, όπως και σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου Τομέα.

Η εν λόγω πρόταση δεν αποτελεί επιπλέον δαπάνη για τον Κρατικό Προϋπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στο προσωπικό να μεταφερθεί σε οργανισμούς που πραγματικά έχουν ανάγκη από αυτές τις ειδικότητες. Η πρόταση αυτή δεν εισακούστηκε με αποτέλεσμα να μην δοθεί λύση για το προσωπικό».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής επίσης ανέφερε: «Σε όλο αυτό το διάστημα ήμουν σε διαρκή επαφή με το σύλλογο εργαζομένων στη ραδιοφωνία και μάλιστα επικαλούμαι τη μαρτυρία τους αφού μαζί με αντιπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού πήγα στον αρμόδιο γενικό γραμματέα του υπουργείου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα ο κ. Ξηρός τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμαρχος έχει κάνει πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση σε αυτό το ζήτημα. Δυστυχώς μέχρι σήμερα όμως δεν έχει βρεθεί λύση και μας παρέπεμψε στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ.

 Όλοι γνωρίζετε ότι εκλογές για την ανάδειξη νέων ΔΣ στα αρμόδια όργανα είχαμε κατά το τέλος Σεπτεμβρίου με τις αρχές Οκτωβρίου και μέχρι τότε τα πάντα υπολειτουργούσαν, χωρίς να δοθεί από κανέναν η απαιτούμενη προσοχή. Από την πρώτη στιγμή ζητούσαμε τη μεταφορά του προσωπικού. Κάναμε ένα έγγραφο στις 23/06/2011 με Α.Π 6292 και ζητήσαμε να ενημερωθούμε αν έχουμε τη νομική δυνατότητα να μεταφέρουμε το προσωπικό της επιχείρησης στο Δήμο ή σε κάποιο άλλο Νομικό Πρόσωπο.  Έχουμε απάντηση από το αρμόδιο υπουργείο με Α.Π 29990 η οποία λέει ότι δεν είναι εφικτή καμία μεταφορά αφού η σχετική προθεσμία που υπήρχε έχει λήξει από τις 31/12/2009.

Όταν έγιναν εκλογές στην ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ στις 02/11/2011 απέστειλα επιστολή προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ τον κ. Ασκούνη με την οποία του ζητούσα να πάρει τις απαραίτητες πρωτοβουλίες για να γίνει μια συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα και να διαμορφώσουμε από κοινού μια πρόταση προς  τον αρμόδιο Υπουργό. Την ίδια κίνηση έκανα και προς τον πρόεδρο της ΠΕΔΑ τον κ. Σαράντη στις 11/11/2011 με σχετική επιστολή η οποία φέρει Α.Π 470. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Οι εργασίες για αυτό το πολυνομοσχέδιο είναι ακόμη σε εξέλιξη και θέλω να πιστεύω ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν διεξαχθούν οι Εθνικές Εκλογές το χρόνο διεξαγωγής των οποίων κανείς μας δεν τον γνωρίζει και ότι θα έχει περιληφθεί και το θέμα της ραδιοφωνίας μέσα σε αυτό προκειμένου να δοθεί η καλύτερη δυνατή λύση για όλους και πάνω από όλα για τους εργαζόμενους».

Ο Παντελής Βλασσόπουλος πρόσθεσε τα εξής: « Θα μου πείτε καλές όλες αυτές οι ενέργειες αλλά οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι. Θέλω να σας πω ότι στο διάστημα που είμαστε διοίκηση οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί αποδοχές από τον Αύγουστο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων αδείας, Πάσχα και Χριστουγέννων. Δεν θέλω να πω ότι εμείς πράξαμε το χρέος μας και ότι όλα είναι τέλεια καθώς υπάρχουν ακόμη οφειλές προς τους εργαζόμενους που είναι συνέπεια των ενεργειών της προηγούμενης διοίκησης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διοίκηση του Δήμου δεν αποτελεί συνέχεια. Πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη και τις πραγματικές οικονομικές δυνατότητες που έχει ο Δήμος. Για την κατάσταση των οικονομικών του Δήμου έχω ενημερώσει επανειλημμένως τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Η ενημέρωση που είχα από το Ταμείο λέει ότι υπάρχει ένα υπόλοιπο του ύψους 270.000 Ευρώ. Αυτά τα χρήματα δεν είναι διαθέσιμα σήμερα. Ήρθαμε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη ΔΕΗ και στις 24/01 περιμένουμε να εισρεύσουν στο Ταμείο του Δήμου 518.000 Ευρώ. Από αυτά τα χρήματα έχω δώσει ήδη από σήμερα εντολή στη διευθύντρια οικονομικών υπηρεσιών να δοθούν 180.000 Ευρώ για κάλυψη της μισθοδοσίας των εργαζομένων του Ραδιοφώνου. Από αυτά τα λεφτά δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποιο ποσό θα μπει «καθαρά» στην τσέπη τους γιατί όπως όλοι γνωρίζετε υπάρχουν σε εκκρεμότητα ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες αλλά θέλω να πιστεύω ότι θα επαρκούν για την κάλυψη δύο μισθών».

Αναφορικά με την οικονομοτεχνική μελέτη η απόφαση για τη διενέργεια της οποίας έχει παρθεί από το Δ.Σ της επιχείρησης στα μέσα Νοεμβρίου του 2010 ο Παντελής Βλασσόπουλος τόνισε: « Έχουμε πάρει απόφαση για τη διενέργεια οικονομοτεχνικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του μέσου. Αυτή σε λίγες ημέρες από σήμερα θα έχει ολοκληρωθεί και στο άμεσο μέλλον σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα σας παρουσιάσουμε την πρόταση μας για τη λειτουργία του μέσου. Όπως όλοι γνωρίζετε κατά τον προϋπολογισμό εγκρίναμε το ποσό των 300.000 Ευρώ για το 2012. Θέλω να είμαι ειλικρινέστατος απέναντι σας. Ο σταθμός θα συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά όχι με τη μορφή που είχε μέχρι σήμερα γιατί αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».  

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ: Η κατάσταση με τον « Επικοινωνία 94.0 fm» δεν είναι τωρινή. Ο Δημοτικός Ραδιοφωνικός Σταθμός του Ηρακλείου Αττικής ιδρύθηκε την εποχή της «άνοιξης» της «ελεύθερης» ραδιοφωνίας, τότε που με «μπροστάρη» τον «Αθήνα 9.84» και σήμερα «9.83» το ελληνικό Κράτος έδωσε τη δυνατότητα στους Ο.Τ.Α να προχωρήσουν στην ίδρυση «Δημοτικών Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης» με τη μορφή Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.

Με την ανοχή όλων των Κυβερνήσεων της χώρας από την εποχή της ίδρυσης τους, μέχρι σήμερα, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα της Αττικής στη ροή του χρόνου, έχασαν την αρχική ουσία για την οποία ιδρύθηκαν και με τη συμπάθεια ή την απάθεια του ίδιου κρατικού μηχανισμού συντελέστηκε ένας «άτυπος» κανόνας λειτουργίας, που είχε ως αποτέλεσμα τα ΜΜΕ αυτής της κατηγορίας, να γίνουν υλικό στα χέρια των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων.
Ο «Επικοινωνία 94.0 fm» δεν ξέφυγε από τον κανόνα που περιγράφω παραπάνω. Απλώς από το 1987 μέχρι και το 2002 ζούσαμε την εποχή των «Χοντρών και Τρελλών Αγελάδων» και λίγο-πολύ το κρατικό χρήμα μοιραζόταν (και πάλι με δανεικά και αγύριστα) πολύ πιο εύκολα. Σήμερα όπου και αν ζητάς κρατική ενίσχυση μάλλον είναι σαν να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα του ίδιου αποχαυνωμένου Κράτους.

 Του ίδιου Κράτους που με την ανοχή και τη συνέργεια όλων των εμπλεκόμενων, στο σύστημα του, φορέων νομοθετεί με τη λογική του «Άρπα – Κόλα» και στο ένα γόνατο αποφάσεις μόνο και μόνο για να δείξει στους δανειστές του ότι θα βάλει τάξη στο «οικόπεδο» που το ίδιο έσπειρε.
Τώρα λοιπόν που οι «Χοντρές και Τρελλές Αγελάδες» πέθαναν και ζούμε στην εποχή των «Ισχνών Αγελάδων» το ίδιο κρατικό χρήμα στην εποχή του «Καλλικράτη» που και αυτός νομοθετήθηκε στη λογική «να δείξουμε στη μάμα Μέρκελ» ότι βάζουμε τάξη στα εσωτερικά μας, μοιράζεται, υποτίθεται, με φειδώ.

Με λίγα λόγια η σημερινή Δημοτική Αρχή καλείται να αποδείξει αν θα εφαρμόσει αυτά για τα οποία κέρδισε την εμπιστοσύνη των πολιτών  ή αν θα συνεχίσει τη λογική της μετάθεσης των ευθυνών και θα αφήσει την «καυτή πατάτα» να τη βγάλουν άλλοι από το φούρνο. Προσωπικά δεν ζω σε ουτοπία, ούτε έχω επιφυλάξεις. Απλώς η όλη κατάσταση μου θυμίζει τους στίχους του Γιάννη Αγγελάκα: « Φανέρωσε μου τη μάσκα που κρύβεις, κάτω από τη μάσκα που φοράς»…

Από την σελίδα στο facebook
του δημοσιογράφου Κων/νου Τατούλη