ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΑΙΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Δύο “καυτά” θέματα ετοιμάζεται να ανοίξει η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου Αττικής το νέο έτος. Πρόκειται για τους δρόμους διεξαγωγής των λαϊκών αγορών και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε γειτονιές της πόλης.

Και η χρησιμοποίηση του όρου “καυτά” δεν σημαίνει πως αυτά τα θέματα είναι τα σημαντικότερα προβλήματα της πόλης (ιδιαίτερα αυτή την πολύ δύσκολη εποχή για όλους μας), αλλά ότι οι όποιες αλλαγές προωθούνται συχνά συναντούν ισχυρές αντιδράσεις και για αυτό άλλωστε σπανίως υπάρχει και αποτέλεσμα.

Η διοίκηση του Δήμου, πάντως, προωθεί αλλαγές που αναμένονται με ενδιαφέρον ιδιαίτερα για τις λαϊκές αγορές. Εδώ υπάρχει μια παγιωμένη κατάσταση επί χρόνια στην πόλη που δεν έχει αλλάξει παρά τις κατά καιρούς διαμαρτυρίες των πολιτών οι οποίοι μένουν στους δρόμους που διεξάγονται (σ.σ. έχουμε κάνει ρεπορτάζ στο Χ-τύπο). Το ζήτημα συζητήθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου με βασικό ζητούμενο τη μετακίνηση των αγορών σε νέες θέσεις. Εκεί λοιπόν εγκρίθηκε ομόφωνα η μετακίνηση της μεγάλης λαϊκής της Παρασκευής από την οδό Κουντουριώτου λίγο πιο πάνω στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου, από Χελμού μέχρι Χαριλάου Τρικούπη.

Επίσης, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία (παρών δήλωσε ο κ. Γεωργόπουλος) η μετακίνηση και των μικρότερων λαϊκών αγορών σε άλλες θέσεις εκ περιτροπής. Οι σκέψεις της διοίκησης εδώ είναι η λαϊκή της Τετάρτης στο Παλαιό Ηράκλειο να μεταφερθεί στην οδό Αγίου Λουκά πάνω από την ομώνυμη πλατεία, η λαϊκή της Κολοκοτρώνη κάθε Τρίτη να μετακινηθεί μερικά μέτρα πιο κάτω, στον ίδιο δρόμο μεταξύ Αυγής και Μακεδονίας και η λαϊκή του Ψαλιδίου κάθε Τετάρτη στην πλατεία Μπομποτίνου να πάει από την άλλη πλευρά της πλατείας, δηλαδή από την οδό Κοσμά του Αιτωλού στην οδό Γ. Παππά.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί σύντομα και στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση και λήψη απόφασης ενώ θα πρέπει να σημειωθεί πως η απόφαση του Σώματος θα έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα καθώς η τελική έγκριση δίνεται από την Περιφέρεια Αττικής.

Τα κυκλοφοριακά
Το άλλο μέτωπο είναι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις όπου, όπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ, η Δημοτική Αρχή είχε βρει τείχος αντιδράσεων. Όπως ενημέρωσε το Χ-τύπο ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, προωθείται μελέτη για τους δρόμους που βρίσκονται γύρω από το νεκροταφείο της πόλης όπου προτείνονται αρκετές αντιδρομήσεις οδών. Επίσης, ο κ. Βλαντής μας είπε πως θα προχωρήσει η αντιδρόμηση των οδών Ωραιοπούλου και Στ. Καραγιώργη, ενώ στα πλάνα της διοίκησης είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις και στην περιοχή του κέντρου παράλληλα με την υλοποίηση και συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης.


Από το www.xtypos.gr