ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΚΟΝΤΡΕΣ, ΥΠΟΠΤΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ


Πολιτικό ζήτημα με προεκτάσεις δημιουργήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου Αττικής για ένα θέμα που αρχικά φαινόταν ως τυπικής σημασίας.  Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση, κ. Βασίλης Λυκούρας, μίλησε  στο ξεκίνημα πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την περικοπή μισθού υπαλλήλου σε Παιδικό Σταθμό του Δήμου για αδικαιολόγητη απουσία στις 17 Ιανουαρίου, όταν αυτή συμμετείχε στην απεργία που είχε κηρύξει το ΠΑΜΕ εκείνη την ημέρα.

Το αίτημα του κ. Λυκούρα δεν ήταν βέβαια να μην παρακρατηθεί ο μισθός της εργαζόμενης αλλά να δικαιολογηθεί ως απεργία και όχι ως αδικαιολόγητη απουσία. Μάλιστα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” επιτέθηκε στο Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου επειδή δεν κάλυψε τόσο την εν λόγω εργαζόμενη όσο και άλλους που απεργούσαν εκείνη την ημέρα κάνοντας λόγο για “Πέμπτη Φάλλαγγα” και “Σπουδαστικό της Ασφάλειας”, χαρακτηρισμοί που προκάλεσαν την αντίδραση της Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, κας Κικής Καραγεώργου.

Η κα Καραγεώργου εξήγησε πως εκείνη την ημέρα απεργία είχαν η ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ και όχι η ΑΔΕΥ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ μέλος της οποίας είναι και το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Ανταπαντώντας ο κ. Λυκούρας θύμισε πως υπάρχει και το κλαδικό συνδικάτο  των ΟΤΑ “είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε κάποιους” όπως παρατήρησε  Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος,  είπε πως δεν είχε γνώση του θέματος και διαβεβαίωσε “πως θα επανεξεταστεί και θα πάρει το δρόμο που πρέπει” . Ωστόσο, η διαβεβαίωσή του δεν έπεισε την επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που είπε πως η αδικαιολόγητη απουσία ενέχει πειθαρχικές ευθύνες και ζήτησε να γίνει επί τόπου δήλωση από τον Δήμαρχο που να δίνει λύση.

“Τα γιουσαφάκια” 
Το κλίμα όξυνε η παρέμβαση του Προέδρου του Συνδικάτου των ΟΤΑ, κ. Μπουλούγαρη που μίλησε για “βαρύ πολιτικό και συνδικαλιστικό ατόπημα”, ενώ δεν δίστασε να κάνει λόγο και για “γιουσαφάκια”. Οι όροι “Πέμπτη Φάλλαγγα” και “Γιουσουφάκια” εξόργισαν τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νώντα Σπυρόπουλο που τους χαρακτήρισε απαράδεκτους και ζήτησε να αποσυρθούν. Τελικά η συζήτηση δεν επεκτάθηκε περισσότερο καθώς στην αίθουσα είχαν συγκεντρωθεί με άγριες διαθέσεις πολλοί κάτοικοι του Παλαιού Ηρακλείου σχετικά με το θέμα των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή που υπήρχε στην ημερήσια διάταξη (έχουμε κάνει σχετικό ρεπορτάζ σε προηγούμενο φύλλο).

Σκληρή ανακοίνωση του Σωματείου  
Λίγες ημέρες μετά τη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα στην οποία αναφέρονται τα εξής: “O Βασίλης Λυκούρας, Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ μαθημένος να “κατακεραυνώνει” τους “αντιπάλους” του παραλήρησε για άλλη μια φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Χαρακτήρισε , όπως άρμοζε σε έναν όψιμο αληθινό σταλινικό “επαναστάτη” τους εργαζόμενους του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής “5η Φάλλαγγα” και “Σπουδαστικό της Ασφάλειας” επειδή δεν κάλυψαν μέλη του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ που απεργούσαν στις 17 Ιανουαρίου όντα μέλη του σωματείου μας , το οποίο είναι μέλος της ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΑΔΕΔΥ που δεν απεργούσαν.

Το ΚΚΕ-ΠΑΜΕ δεν μπορεί να καταλάβει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα δεν συναινούν στη διάσπαση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος και παραμένει προσκολλημένη στο Δόγμα ένα Σωματείο, μια Ομοσπονδία, μια ΓΣΕΕ, μια ΑΔΕΔΥ. Τα διάφορα καπέλα τύπου  Συνδικάτο Αττικής εργαζομένων στους δήμους δεν κοροϊδεύουν κανέναν πλέον. Τέλος, αφού όλοι είναι πουλημένοι πως οι συνεπείς του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ συμμετέχουν στα Συνέδρια και τα Θεσμικά Όργανα του Κινήματος; Γιατί δεν ιδρύουν δικά τους Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Όργανα; Μήπως παραμένουν για άλλους λόγους τους οποίους εμείς γνωρίζουμε αλλά αυτοί δεν ομολογούν; Σημειωτέον ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου διαχρονικά με τις δυναμικές  παρουσίες των μελών του έδωσαν αγώνες για τα εργασιακά και κλαδικά τους αιτήματα. Ιδιαίτερα τον Οκτώβριο του 2007 με έναν υποδειγματικό αγώνα σχεδόν ενός μήνα, πέτυχαν να κλείσουν οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και να μεταφερθεί το προσωπικό τους στο Δήμο και στα Νομικά Πρόσωπα αυτού, χωρίς να καπελώματα και καθοδηγήσεις.

Υ.Γ. Ο χαρακτηρισμός γιουσουφάκια που εκστόμισε ο κ. Μπουλούγαρης, Πρόεδρος του “καπέλου”, μάλλον σε αυτόν ταιριάζει ως επαγγελματία επαναστάτη πιστό στις εντολές εκ της ηγεσίας του ΚΚΕ-ΠΑΜΕ εκπορευόμενες”.

Από το www.xtypos.gr