ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΗΔΕΝ?


Επίθεση για το θέμα των τραπεζοκαθισμάτων στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου Αττικής εξαπέλυσε στη Δημοτική Αρχή για μια ακόμα φορά η επικεφαλής της παράταξης “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου, στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης με αφορμή το θέμα για τον καθορισμό αριθμού δόσεων και το ύψος αυτών για πληρωμή τελών χρήσεως κοινοχρήστων χώρων με εγγυητική επιστολή. “Ψηφίσαμε έναν Κανονισμό Λειτουργίας Κοινόχρηστων Χώρων και το μεγάλο στοίχημα είναι η εφαρμογή του” τόνισε αρχικά η κα Κατσινοπούλου η οποία αναφέρθηκε στις κατασκευές της κεντρικής πλατείας που έχει ο Δήμος “μέσα στα μούτρα του” και κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν σε αυτές αλλά και στις οφειλές των επιχειρηματιών στο Δήμο. Επιπλέον, ανέφερε πως η μη τήρηση των όσων προβλέπει ο Κανονισμός επισύρει ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες.

Για το θέμα του κλεισίματος των κατασκευών στον κοινόχρηστο χώρο της κεντρικής πλατείας έκανε αναφορά και ο κ. Δημήτρης Τσεκούρας μιλώντας για “γυάλινα κλουβιά”.  
“Οι Κανονισμοί δεν γίνονται για να κοσμούν την κάθε ιστοσελίδα...” είπε με νόημα η κα Κατσινοπούλου που παρουσιάστηκε σύμφωνη να διευκολύνονται οι καταστηματάρχες στην αποπληρωμή των οφειλών τους αλλά με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζει ο Κανονισμός.  Ενοχλημένος από την αναφορά της κας Κατσινοπούλου περί πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών εμφανίστηκε ο Αντιδήμαρχος, κ. Γιώργος Βλαντής, που αναρωτήθηκε αν πρέπει να εκληφθεί ως προειδοποίηση προς τον ίδιο και τους αρμόδιους υπαλλήλους. “Βλέπετε διάθεση να αμφισβητηθούν οι διατάξεις του Κανονισμού;” ρώτησε τη συνάδελφο του ο κ. Βλαντής που αναγνώρισε πως έχουν γίνει “παρεκτροπές” και δεσμεύτηκε πως ό,τι προβλέπει ο Κανονισμός θα τηρηθεί μέχρι κεραίας.

Σχετικά με τον Κανονισμό ο κ. Γιώργος Παπαδημητρίου ζήτησε να μοιραστεί σε όλους τους Συμβούλους το κείμενο του καθώς είχαν γίνει αρκετές τροποποιήσεις στο αρχικό σχέδιο πριν αυτός ψηφιστεί με ευρεία πλειοψηφία από το Σώμα. Ο κ. Βλαντής υποσχέθηκε πως θα το κείμενο θα διανεμηθεί στους Συμβούλους.

Πληρωμή των τελών σε δόσεις
Σχετικά με την πληρωμή των τελών το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε, απεχόντος του κ. Μήνα, ως μέγιστο αριθμό των δόσεων τις 5, μια δόση προκαταβολή, με ελάχιστη καταβολή το 20% του ποσού, εγγυητική επιστολή τραπέζης για το συνολικό ποσό, αφαιρούμενης της προκαταβολής, με λήξη προθεσμίας καταβολής των δόσεων στο τέλος Σεπτεμβρίου.


Από το www.xtypos.gr