ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Συνδημότες και συνδημότισσες, η ενασχόληση με τα κοινά είναι διάθεση ψυχής, ανταπόδοση εμπιστοσύνης και χρέος παράδοσης στις επόμενες γενιές. Με σεβασμό στη σχέση εμπιστοσύνης θεωρώ υποχρέωση μου να τοποθετηθώ για όσα εξελίσσονται στη χώρα, που μας αφορούν όλους μας και κυρίως τους νέους ανθρώπους. Θεωρώ ότι τα όσα μεθοδεύονται σε ένα κλίμα τρομολαγνείας υποθηκεύουν τη χώρα και το μέλλον της, καταβαραθρώνουν τη δημοκρατία αναιρούν βασικές αρχές της εθνικής και διεθνούς έννομης τάξης.

Γι΄ αυτό απευθυνόμενος στον καθένα και καθεμιά, θεωρώ ότι και λύση υπάρχει αλλά και δρόμος αντίδρασης χαράσσεται. Ο δήμος θα σταθεί τις δύσκολες τούτες ώρες δίπλα στον κάθε δημότη που δοκιμάζεται, πιστεύοντας ότι η αλληλεγγύη και το χτίσιμο μιας νέας συλλογικότητας στη βάση της διασφάλισης της εθνικής μας αξιοπρέπειας και κυριαρχίας, της διασφάλισης του δημόσιου πλούτου, και της υπέρβασης των νοοτροπιών του χθες είναι το μόνο αντίδοτο στην κρίση.

Αντιμετωπίζουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Η ελληνική οικογένεια, οι Έλληνες εργαζόμενοι, δοκιμάζονται μέσα στη δίνη της κρίσης που ισοπεδώνει εισοδήματα, κοινωνική πρόνοια, απασχόληση.

Στο ίδιο περιβάλλον ζει και δρα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος μας.

Η οικονομική συγκυρία δεν μας αφήνει να ξεδιπλώσουμε, να κάνουμε πράξη όλα αυτά που καθημερινά οραματιζόμαστε και προγραμματίζουμε για μια ακόμη καλύτερη ζωή στην πόλη.

Προσπαθούμε και αγωνιζόμαστε καθημερινά μέσα σε ένα ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον. Εκεί όμως που δεν μπορούν οι αριθμοί, μπορούν οι άνθρωποι. Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης, πρωτοποριακό για την τοπική αυτοδιοίκηση: Κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φαρμακείο, εθελοντική ενισχυτικής διδασκαλία, δημοτικά ιατρεία, δωρεάν καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και έπονται και άλλα.

Τώρα, που μια δύσκολη εποχή εισβάλλει βίαια στις ζωές μας, εμείς οι αιρετοί της πόλης οφείλουμε να δώσουμε ένα κοινωνικό πρόσωπο σε αυτό που λέγεται Δήμος.

Μας τα πήραν όλα! Έχουμε όμως το ήθος, τις παραδόσεις μας, τις αξίες μας και τη θέληση, να πορευτούμε μαζί.

Να ξανακερδίσουμε τις ζωές μας!


Παντελής Βλασσόπουλος
Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής