ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟ 4ο ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αναστάτωση είχαμε το πρωί της Δευτέρας 26 Μαρτίου στο 4ο Λύκειο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο στεγάζεται στην οδό Κηφισίας, λόγω της κινητοποίησης εκπαιδευτικών, μαθητών και γονέων.
Οι καθηγητές του Λυκείου διαμαρτύρονται για τον τρόπο άσκησης διοίκησης από τον Διευθυντή του σχολείου, κ. Σταματάκη και για αυτό προχώρησαν σε τρίωρη στάση εργασίας το πρωί της Δευτέρας με την κάλυψη της τοπικής ΕΛΜΕ. Σε ένδειξη συμπαράστασης απέναντι προς τους καθηγητές, γονείς και μαθητές προέβησαν την ίδια ώρα σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου.

Αυτήν την ώρα καθηγητές, γονείς και μαθητές κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας.
Το κλίμα στο σχολείο φαίνεται πως είναι φορτισμένο εδώ και αρκετούς μήνες (είχαμε αναφέρει για το συμβάν με την αφαίρεση της εξώπορτας πριν μερικούς μήνες!!) και σαν αποκορύφωμα είχαμε την πρόκληση εγκεφαλικού επεισοδίου σε καθηγητή σε πρόσφατο σχολικό συμβούλιο.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων, όπως καταγγέλλει , σε κείμενο του έχει ενημερώσει την προϊστάμενη αρχή για το θέμα και με κείμενο του τονίζει πως θεωρεί η λειτουργία του σχολείου καθίσταται αδύνατη. Παρέμβαση έχει γίνει από καθηγητές και γονείς και στη Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου

Τη θέση της Δημοτικής Αρχής Ηρακλείου Αττικής στο ζήτημα που έχει προκύψει στο 4ο Λύκειο του Δήμου Ηρακλείου Αττικής ζήτησε το www.xtypos.gr από τον νέο Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Δημήτρη Μπούκη.

Ο κ. Μπούκης λοιπόν ενημέρωσε τον Χ-τύπο πως ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει θεσμικά και να προβεί σε αξιολόγηση εκπαιδευτικού, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Πρόσθεσε, όμως, πως η Δημοτική Αρχή θα συμβάλει ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο σχολείο και να δοθεί λύση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.

Από το www.xtypos.gr