Κυριακή, Μαρτίου 11, 2012

ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΧΑΣΟΥΜΕ?


Την Τρίτη 26 Ιουλίου εγκαινιάστηκε το νέο αμαξοστάσιο του δήμου μας στην Μεταμόρφωση, το σύνθημα τότε ήταν «Ξανακερδίζουμε την πόλη μας» το οποίο εμπνεύστηκε ο κουμπάρος του Βλαντή που τυχαίνει να είναι στο γραφείο τύπου του δήμου (ωχ τι είπα τώρα…).

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο χώρος που στεγάζονταν το παλιό αμαξοστάσιο του δήμου απέναντι από τον Βασιλόπουλο στην Λεωφόρο Κύμης, παραμένει.

Μπορεί να έχουν φύγει τα απορριμματοφόρα που πραγματικά δημιουργούσαν δυσάρεστη κατάσταση και κυρίως για τα παιδιά και τους αθλητές στο γήπεδο, λόγω μπόχας, αλλά το παραγκοστάσιο και ο χώρος που υποτίθεται θα αξιοποιούνταν παραμένει δεσμευμένος.

Επίσης έχει προκύψει και ένα σημαντικό πρόβλημα σχετικά με την χρήση του αμαξοστασίου στην Μεταμόρφωση, για το πόσο ο δήμος έχει το δικαίωμα χρήσης του εκτός σχεδίου οικοπέδου. Όπως φαίνεται εκεί που ξανακερδίσαμε την πόλη μας, μάλλον θα την ξαναχάσουμε κάνοντας ένα βήμα μπροστά και 2 βήματα πίσω.

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που προέκυψε με το οικόπεδο στην Μεταμόρφωση, το γεγονός ότι ο χώρος δίπλα στο γήπεδο της Κύμης δεν αποδεσμεύτηκε οφείλεται, για ακόμη μια φορά, στην καθυστέρηση αποφάσεων και την αδυναμία εκτέλεσης τους.
Πόσο δύσκολο θα ήταν κάτι τέτοιο να επιτευχθεί αν υπήρχε ένα απλό σχέδιο?
Θυμάμαι ότι έγινε και εκδήλωση με μουσική και γκράφιτι με το σκεπτικό ότι ξεκινάει η αλλαγή χρήσης της περιοχής.

Πέρασαν 8 μήνες και ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι όταν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ολοκληρώσει κάτι για το οποίο η ίδια δήλωσε την βούληση της αυτό είναι κακό σημάδι και φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά το σύνηθες.

Μήπως τελικά ήταν η αφορμή για μια ακόμα εκδήλωση?

Θεωρώ ότι κανείς Ηρακλειώτης πλέον δεν δικαιολογεί και δε θα δικαιολογήσει καμία δημοτική αρχή για οικονομική δυσχέρεια, όταν παραμένουν απλήρωτα τα τέλη των καταστηματαρχών της πλατείας, όταν υπάρχει γενικότερη αδυναμία να εισπράξει αυτά που οφείλονται από τους δημόσιους χώρους.

Το ταμείο είναι μείον γιατί δεν ενδιαφέρονται να του αλλάξουν πρόσημο, γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με την πλατεία, γιατί πολύ απλά νιώθουν υποδεέστεροι σε σχέση με τους επιχειρηματίες ακόμα και όταν έχουν εκλεγεί δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, πόσο μάλλον όταν κάποιοι, κάποτε, παλιά στο παρελθόν ήταν και υπάλληλοι τους.

Το συμπέρασμα μου, κάνοντας έναν απολογισμό για την δημοτική αρχή, είναι ότι έχει καταφέρει να είναι χειρότερη από εκείνη του Στ. Γεωργόπουλου, και για να πετύχει κάτι τέτοιο πρέπει να έχει προσπαθήσει πολύ!!!!
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

13 σχόλια:

 1. ΣΙΓΑ ΠΟΥ ΡΓΗΣΕ ΝΑ ΕΝΕΡΓΗΣΗ Ο ΒΛΑΝΤΗΣ.ΜΗ ΛΕΤΕ ΒΛΑΚΕΙΕς ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΛΩΝΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ:

  http://www.iraklio.gr/default.asp?static=3

  ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΆΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΟΤΙ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΔΙΟΡΙΣΘΗΚΕ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΕ ΣΤΑ 46, ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ????

  ΓΙΑΤΙ Η ΚΟΠΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟ ???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βρεγμένη σανίδα11 Μαρτίου 2012 - 11:44 μ.μ.

  Εύχομαι μόνο η κραυγαλέα αναποτελεσματικότητα της σημερινής διοίκησης να μη μας οδηγήσει σε μια ακόμα χειρότερη με διευθυντή της ορχήστρας έναν άνθρωπο χωμένο μέχρι το λαιμό στην παρακμή του δήμου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ίναι δυνατόν να μη μεγαλουργεί επικοινωνίακά ο Δήμος όταν έχει επικεφαλής του ραδιοφώνου ένα έμπορο σωβράκων και ρομπών και υπεύθυνο επικοινωνίας του δημάρχου (εύχομαι Παντελή να γίνεις και Δήμαρχος) ένα καφεπώλη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. να συμπληρώσω ότι λόγω των ημερών ο πρόεδρος της ραδιοφωνίας έμπορος σωβράκων ασχολείται εντατικά στην πώληση στολών τσολιάδων γι' αυτό δεν μπορεί να προσφέρει το 100% στο ραδιόφωνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΟ (τουλάχιστον το μισό, και μάλιστα αμφισβητείται και η ιδιοκτησία αυτού με τον οποίο έχουν υπογράψει συμβόλαιο).
  ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ και άρα ΤΟ ΠΟΛΥ ΨΗΛΟ ΝΟΙΚΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. ασχετο...ο κεσκινιδης γιατι βραβευτηκε απο το συλλογο ποντιων???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ... ΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΒΑΛΕΣ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. βρεγμένη σανίδα13 Μαρτίου 2012 - 1:54 μ.μ.

  Σαν άνθρωπος ο Παντελής μού είναι συμπαθής. Θα μπορούσε να είναι ένας πετυχημένος δήμαρχος, γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση δε μετράνε μόνο τα πτυχία που δεν έχει, αλλά και η ανθρωπιά. Θα μου πείτε καλύτερα να είχε και ανθρωπιά και καλύτερη μόρφωση. Πάω πάσο, όμως στη δημοκρατία πρέπει να σεβόμαστε τις επιλογές του λαού, ακόμα και αν έχουμε επιφυλάξεις.
  Το μεγάλο πρόβλημα του Παντελή είναι ότι αυτά που τον έκαναν δήμαρχο (καλό παιδί, αποτυχία Θεσμού, υποστήριξη Νίκου στο δεύτερο γύρο) δεν τον βοηθάνε να καλύψει τα ελαττώματά του και να διοικήσει, γιατί τα καλά παιδιά είναι για παρέα, ο Θεσμός είναι ανύπαρκτος και δεν αφορά κανέναν και ο Νίκος θέλει να γίνει ο ίδιος δήμαρχος.
  Αν είχε καλή ομάδα, θα έσωζε την παρτίδα, αλλά 2 και 3 και 4 φιλότιμοι δε φτάνουν, γιατί και η Δόξα Δράμας συμπαθής ομάδα είναι και έχει και μερικά αξιόλογα παιχτάκια, αλλά τη βλέπω να πηγαίνει τρένο στη Β Εθνική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Συμφωνω με ανάλυση βρεγμένης σανίδας και προτείνω στον ΠΑντελή να φέρει για νέο Γενικό Γραμματέα τον Αλέφαντο μπας και σώσει την παρτίδα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. και τον Νίκο Αναστόπουλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Δυστυχώς "βρεγμένη σανίδα",οι άνθρωποι που στήριξαν στα δύσκολα τον Παντελή και που διαμόρφωσαν ένα πλαίσιο πολιτικής,τα ιδρυτικά μέλη της ΑΚΕΠ δηλαδή,δεν φαίνονται πουθενά.Πλην της κ.Γαλακτοπούλου και του κ.Φαρμάκη,οι υπόλοιποι δεν συμμετέχουν στα κοινά.Δεν γνωρίζω τους λόγους.Αν γι΄αυτό την ευθύνη την έχει ο Δήμαρχος,τότε θα του υποδείξω φιλικά,να τους ζητήσει τη βοήθειά τους γιατί αλλιώς θα τη χάσει τελείως τη μπάλα σε λίγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΔΙΩΞΑΝ ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ?ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Ο ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή