ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΧΑΣΟΥΜΕ?

Την Τρίτη 26 Ιουλίου εγκαινιάστηκε το νέο αμαξοστάσιο του δήμου μας στην Μεταμόρφωση, το σύνθημα τότε ήταν «Ξανακερδίζουμε την πόλη μας» το οποίο εμπνεύστηκε ο κουμπάρος του Βλαντή που τυχαίνει να είναι στο γραφείο τύπου του δήμου (ωχ τι είπα τώρα…).

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε ο χώρος που στεγάζονταν το παλιό αμαξοστάσιο του δήμου απέναντι από τον Βασιλόπουλο στην Λεωφόρο Κύμης, παραμένει.

Μπορεί να έχουν φύγει τα απορριμματοφόρα που πραγματικά δημιουργούσαν δυσάρεστη κατάσταση και κυρίως για τα παιδιά και τους αθλητές στο γήπεδο, λόγω μπόχας, αλλά το παραγκοστάσιο και ο χώρος που υποτίθεται θα αξιοποιούνταν παραμένει δεσμευμένος.

Επίσης έχει προκύψει και ένα σημαντικό πρόβλημα σχετικά με την χρήση του αμαξοστασίου στην Μεταμόρφωση, για το πόσο ο δήμος έχει το δικαίωμα χρήσης του εκτός σχεδίου οικοπέδου. Όπως φαίνεται εκεί που ξανακερδίσαμε την πόλη μας, μάλλον θα την ξαναχάσουμε κάνοντας ένα βήμα μπροστά και 2 βήματα πίσω.

Ανεξάρτητα από το πρόβλημα που προέκυψε με το οικόπεδο στην Μεταμόρφωση, το γεγονός ότι ο χώρος δίπλα στο γήπεδο της Κύμης δεν αποδεσμεύτηκε οφείλεται, για ακόμη μια φορά, στην καθυστέρηση αποφάσεων και την αδυναμία εκτέλεσης τους.
Πόσο δύσκολο θα ήταν κάτι τέτοιο να επιτευχθεί αν υπήρχε ένα απλό σχέδιο?
Θυμάμαι ότι έγινε και εκδήλωση με μουσική και γκράφιτι με το σκεπτικό ότι ξεκινάει η αλλαγή χρήσης της περιοχής.

Πέρασαν 8 μήνες και ακόμα δεν έχει αλλάξει τίποτα, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι όταν η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ολοκληρώσει κάτι για το οποίο η ίδια δήλωσε την βούληση της αυτό είναι κακό σημάδι και φυσικά δεν είναι το μοναδικό αλλά το σύνηθες.

Μήπως τελικά ήταν η αφορμή για μια ακόμα εκδήλωση?

Θεωρώ ότι κανείς Ηρακλειώτης πλέον δεν δικαιολογεί και δε θα δικαιολογήσει καμία δημοτική αρχή για οικονομική δυσχέρεια, όταν παραμένουν απλήρωτα τα τέλη των καταστηματαρχών της πλατείας, όταν υπάρχει γενικότερη αδυναμία να εισπράξει αυτά που οφείλονται από τους δημόσιους χώρους.

Το ταμείο είναι μείον γιατί δεν ενδιαφέρονται να του αλλάξουν πρόσημο, γιατί δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με την πλατεία, γιατί πολύ απλά νιώθουν υποδεέστεροι σε σχέση με τους επιχειρηματίες ακόμα και όταν έχουν εκλεγεί δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι, πόσο μάλλον όταν κάποιοι, κάποτε, παλιά στο παρελθόν ήταν και υπάλληλοι τους.

Το συμπέρασμα μου, κάνοντας έναν απολογισμό για την δημοτική αρχή, είναι ότι έχει καταφέρει να είναι χειρότερη από εκείνη του Στ. Γεωργόπουλου, και για να πετύχει κάτι τέτοιο πρέπει να έχει προσπαθήσει πολύ!!!!