Δευτέρα, Μαρτίου 26, 2012

ΕΛΑΤΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΩΡΑΙΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ


Τελικά κάποια πράγματα δεν αλλάζουν. Και δεν είναι ότι χρειάζονται χρήματα για να αλλάξουν, οπότε εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα, δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Δεν αλλάζουν λόγω νοοτροπίας και οργάνωσης.

Τηλέφωνο (το τρίτο ή το τέταρτο) από το Δήμο Ηρακλείου: «Την Δευτέρα 26 Μαρτίου 12 το μεσημέρι με 2.30 να έρθετε Κουντουριώτου και Νεότητας να παραλάβετε την ποσότητα με τις πατάτες που δηλώσατε. Να έρθετε εκείνο το διάστημα, γιατί έχουμε «σπάσει» τον κόσμο για να μην πέσουν όλοι μαζί».

Δευτέρα 26 Μαρτίου, ώρα 1 το μεσημέρι, στην Κουντουριώτου και Νεότητας. Μια διπλή νταλίκα, 3-4 τσουβάλια πατάτες και μια σειρά 4-5 ανθρώπων. Ερώτηση: «Συγγνώμη, μας ειδοποίησαν από τον Δήμο να έρθουμε 12 με 2.30 να παραλάβουμε τις πατάτες που είχαμε δηλώσει». Απάντηση: «Τι να σας πω δεν ξέρω. Οι πατάτες έχουν τελειώσει. Αυτές εδώ που μείνανε τις δίνουμε 7 ευρώ το τσουβάλι εδώ στον κόσμο που περιμένει επειδή είχαν ένα μικρό πρόβλημα μερικές και ήταν παγωμένες».

Συμπέρασμα:
1) Το χαρτάκι αποκτά μουσειακή αξία και κορνιζάρεται ως δείγμα οργάνωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

2) Προφανώς ο Δήμος Ηρακλείου υπέκυψε στη λογική της κλωτσοπατινάδας και όποιος πρόλαβε τον Κύριο είδε. Όσοι εμπιστεύτηκαν την οργάνωση του Δήμου Ηρακλείου πήραν ξέρετε τι.

3) Θα έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε τελικά –εξ’ αιτίας αυτής της καταπληκτικής οργάνωσης- πόσο κόστισαν τα 3-4 τηλεφωνήματα που έγιναν περίπου σε 1000 ενδιαφερόμενους.

4) Εννοείται ότι οι εθελοντές εξαιρούνται απ’ όλο αυτό το οργανωτικό μπάχαλο, αφού οι άνθρωποι προσέφεραν πολλά και χωρίς κανένα κέρδος για τους ίδιους.

Επίλογος: Προφανώς το θέμα δεν είναι οι πατάτες, μην τρελαθούμε. 9 ευρώ έκαναν τα 30 κιλά, και τις τελευταίες ημέρες μπορούσες να βρεις την ίδια ποσότητα και ποιότητα με 11 και 12 ευρώ, δηλαδή το παραπάνω ποσό ήταν όσο κοστίζει ένας καφές. Το θέμα είναι πως όταν βάζεις έναν πολίτη στην λογική μιας συμμετοχικής διαδικασίας και αυτός δείχνει την καλύτερη διάθεση να συμμετέχει και για συμβολικούς και για ουσιαστικούς λόγους (όπως το να πάρουν ένα μάθημα οι μεσάζοντες) η απογοήτευση που νοιώθει όταν διαπιστώνει ότι έχει να κάνει με μία κατάσταση «χημείο» και κλωτσοπατινάδας, είναι μεγάλη. Και εκεί χάνεται το στοίχημα. Διότι επαναλαμβάνω, εδώ δεν χρειαζόταν χρήμα. Οργάνωση χρειαζόταν…

Από το www.zonews.gr


Δείτε με την ευκαιρία και μια κλωτσοπατινάδα
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

15 σχόλια:

 1. Μη χαίρεστε όταν βλέπετε το σύστημα να σας βοηθάει.

  Ξαφνικά το σύστημα πολεμάει τους μεσάζοντες! Τους ανακάλυψε… προχθές με λίγα λόγια! Δεν είχαν ξανακούσει για τη μαφία των λαχαναγορών και των λαϊκών… αλλά ήταν χιλιάδες τα ανούσια ρεπορτάζ με μια ντομάτα κι ένα μικρόφωνο στο χέρι.

  Κομματόσκυλα στους Δήμους διευκολύνουν τη διανομή φθηνών τροφίμων. Έγιναν κι αυτοί φιλάνθρωποι και σέβονται το χρήμα του κοσμάκη;
  Έρχονται εκλογές …αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος.
  Αρχιδιαπλεκόμμενα ΜΜ"Ε" που κατασπάραξαν δισεκατομμύρια του δημοσίου διαφημίζουν τα κινήματα πατάτας κλπ. Έγιναν κι αυτοί φιλάνθρωποι;
  Έρχονται εκλογές αλλά... υπάρχει κι άλλος λόγος.

  Ξαφνικά συλλαμβάνονται σε καθημερινή βάση μιζαδόροι «μεσάζοντες» δημόσιοι λειτουργοί.
  Εφοριακοί, υπάλληλοι του ΙΚΑ, γιατροί , υπάλληλοι της πολεοδομίας που ανενόχλητοι επί χρόνια έκλεβαν και το Δημόσιο και τους πολίτες έχοντας πλήρη πολιτική κάλυψη βρίσκονται ξαφνικά στο στόχαστρο.
  Ξαφνικά λειτούργησε και η Δικαιοσύνη (;)… στα χαμηλά στρώματα βεβαίως. Έρχονται εκλογές …αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος.

  Μεγάλα κυκλώματα ληστών κι εκβιαστών που δρούσαν ανενόχλητα επί δεκαετίες ξαφνικά βρέθηκαν στη φυλακή.
  Και η αστυνομία στα high της;
  Έρχονται εκλογές …αλλά υπάρχει κι άλλος λόγος.

  Κι ο λόγος είναι απλός!
  Το «φαγητό» δεν φτάνει για όλους όπως πρώτα. Λίγη σάρκα έμεινε στον Έλληνα φορολογούμενο κι αυτή θα την φάνε τα λιοντάρια οι τοκογλύφοι.
  Ενώ πριν λίγα χρόνια …έτρωγαν όλοι ανενόχλητοι. Μίζες, φακελάκια, προστασία, εκβιασμοί, ληστείες …είχε για όλους «μεροκάματο».
  Έτρωγαν όλοι …γιατροί και δικηγόροι, νοσοκόμες κι αποθηκάριοι.
  Έτρωγαν κι οι ύαινες των ΜΜ"Ε", τα τρωκτικά του Δημοσίου, έτρωγαν κι οι αλεπούδες τις πολιτικής και φυσικά περίσσευε μπόλικη σάρκα να χορτάσουν και τα λιοντάρια οι τοκογλύφοι.
  Και το σύστημα δούλευε ρολόι σχεδόν επί 100 χρόνια.

  Σήμερα μας κυβερνούν τα εγγόνια της κυβέρνησης του Ελευθερίου Βενιζέλου που υπηρετούν τα ίδια ξένα συμφέροντα που μας καταλήστευαν από το 1821 .
  Μηδενός εξαιρουμένου και παρά τις ψεύτικες διαφορές και τις εικονικές αντιζηλίες εδώ και σχεδόν 100 χρόνια οι θεματοφύλακες και τοποτηρητές των ξένων συμφερόντων φροντίζουν ώστε οι πολίτες να μην αντιληφθούν το παραμικρό που να αφορά τα πραγματικά αφεντικά μας και τον ρόλο της τράπεζας της Ελλάδος στην καταλήστευση των Ελλήνων με το γνωστό σύστημα του τοκογλυφικού δανεισμού του Δημοσίου.

  Από τον Αλαβάνο, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Έβερτ, τον Ράλλη, και τη Μπακογιάννη... είναι σα να μην άλλαξε το παραμικρό από τις αρχές του 20ου αιώνα!
  Μόνο που τώρα το φαγητό δεν φτάνει για όλους.
  Αυτή τη στιγμή στο τραπέζι του φαγητού με κύριο μενού τις σάρκες των Ελλήνων …έχουν καθίσει τα μεγάλα αρπακτικά. Οι τοκογλύφοι!

  Γ&Δ
  Συνέχεια παρακάτω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΣΥΝΕΧΕΙΑ
  Τα πραγματικά αφεντικά αυτών που παριστάνουν τους πολιτικούς μας ηγέτες.

  Έχουν προτεραιότητα στο φαγητό οι βασιλιάδες της ζούγκλας, τα λιοντάρια.
  Το φαγητό λιγόστεψε και τα λιοντάρια, οι τοκογλύφοι, δεν μπορούν να ανεχθούν παράσιτα στο τραπέζι.
  Δεν φτάνει να φάνε οι κλέφτες και οι μεσάζοντες.
  Ότι υπάρχει από φαγητό θα πάει στο δικό τους πιάτο χωρίς απώλειες και χωρίς καθυστερήσεις.
  Και είναι τέτοια η όρεξή τους που απαίτησαν από τους πολιτικούς να μετατρέψουν σε χρήμα ακόμα και τα όργανα του σώματός μας. Όπως και στις Φιλιππίνες. Όταν πλέον δεν έχεις τίποτα να πουλήσεις να βγάλεις το ψωμί σου… πάντα βρίσκεται κάποιος που θα πλήρωνε για το ένα σου νεφρό ή το ένα σου μάτι. Έτσι έκαναν οι Δυτικοί και με τα όργανα των Σέρβων. Οι Αλβανοί τα έστελναν στη Δύση και οι Δύση τους πλήρωνε με όπλα. Έτσι «εξευρωπαΐστηκε» η φτωχική Αλβανία.
  Γι’ αυτό μην χαίρεσαι όταν σε παρακαλούν να δωρίσεις τα όργανά σου. Το φιλότιμό σου αυτοί θα το κάνουν χρυσό και χρήμα την ίδια κιόλας μέρα.

  Αν λοιπόν βλέπεις ότι ξαφνικά νοιάστηκαν για τη δική σου τσέπη …μην τσιμπάς!
  Ποτέ τους δεν το έκαναν και ποτέ τους δεν θα το κάνουν.
  Αυτοί οι ίδιοι μας πρόδωσαν, μας πούλησαν, μας λήστεψαν και φρόντισαν ώστε τίποτα επικίνδυνο κι αποκαλυπτικό να μην φτάσει ως τ’ αυτιά μας.
  Κι από πάνω μας κατηγόρησαν ότι …μαζί τα φάγαμε. Αλλά περιέργως… αυτοί δεν χρωστούν δεκάρα.
  Κι αν τώρα φροντίζουν να μην σπαταλάς τις οικονομίες σου είναι γιατί ακόμα και οι δεκάρες που ξέμειναν στις τσέπες σου …δεν πρέπει να βρεθούν σε λάθος χέρια!

  Όσα λεφτά γλιτώσεις από την απαλοιφή των μεσαζόντων …πάλι στις τσέπες των τοκογλύφων θα καταλήξουν. Έρχονται κι άλλοι φόροι!
  Σκίζονται όλοι τους να χορτάσουν τα λιοντάρια …με την ελπίδα να τους παίξουν στην επόμενη παρτίδα. Σκίζονται όλοι τους να ικανοποιήσουν τους τοκογλύφους κατά απόλυτη προτεραιότητα γι’ αυτό και βασικές λειτουργίες του κράτους περνάνε στη δικαιοδοσία των τραπεζών που είναι θυγατρικές των τοκογλύφων.
  Ξαφνικά και οι Τράπεζες που σε κυνηγούσαν για 5 ευρώ και σε χρέωναν με 18% σε τόκους …τώρα σου κάνουν άτοκες δόσεις στην πιστωτική (!) για να πληρώσεις χρέη προς το Δημόσιο γιατί απλά …πάλι στις τράπεζες θα καταλήξουν όλοι οι φόροι μας.
  Οι Τράπεζες θα παρακρατούν τον ΦΠΑ για λογαριασμό του κράτους (!) και υποχρεωτικά θα πάμε τράπεζα για κάθε συναλλαγή πάνω από 1500 ευρώ .
  Κι επειδή ούτε κι αυτό τους αρκεί …ακόμα και οι φοροκάρτες θα διανέμονται και θα λειτουργούν μέσω των Τραπεζών. Γι’ αυτό καταργούν τις εφορίες και μαζί τους απαλλάσσονται κι από τους «λαδιάρηδες» εφοριακούς που έτρωγαν από το ίδιο πιάτο παρέα με τους τοκογλύφους. Όχι γιατί τους ενόχλησε η διαφθορά …απλά γιατί τώρα δεν φτάνει το φαγητό για όλους. Και πλέον για κάθε συναλλαγή που θα περιλαμβάνει μεταφορά χρημάτων …υποχρεωτικά μας στέλνουν τράπεζα.
  Κι αφού κρατήσουν αυτές όλο το ψαχνό …τα αποφάγια θα καταλήγουν στα κρατικά ταμεία για την κοινωνική πολιτική!

  Φοβού το σύστημα λοιπόν όταν κάνει πως σε φροντίζει!

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βρεγμένη σανίδα26 Μαρτίου 2012 - 9:19 μ.μ.

  Ας τηλεφωνήσουν προσωπικά στους δημότες, που ταλαιπωρήθηκαν και στο τέλος μείνανε μπουκάλα χωρίς να φταίνε, ο συμπαθής Παντελής και ο ωραίος Γιάννης!
  Και όταν γράφω προσωπικά, εννοώ από τα προσωπικά τους τηλέφωνα και όχι από τα τηλέφωνα του δήμου.
  Η προεκλογική εκστρατεία κοστίζει, κύριοι! Στο τζάμπα θέλετε να τη βγάλετε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ποια ανικανα κοπροσκυλα να οργανωσουν και τι???? στειλανε την ομορφη αντιδημαρχινα στις πατατες...ειναι δυνατον???χαθηκε να στειλουν την βαρβαρουλα που ξερει απο μπακαλικα...η τον γλυκουλη περικλη...ομορφαντρα μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΕΙΠΕ Ο ΑΧΘΟΦΟΡΟΣ ΠΑΤΑΤΟΚΟΥΒΑΛΙΤΗΣ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Γράφοντας για το παρελθόν και για αυτά που έγιναν από τους κοτσαμπάσιδες ( που τους διόριζαν και τους διορίζουν οι ξένοι ) τα τελευταία 100 χρόνια δικαιολογούμε τους σημερινούς άσχετους που προσπαθούν να γίνουν και να σταθεροποιηθούν κοτσαμπάσιδες. Είναι σαν να λέμε ότι οι καϊμένοι παρέλαβαν χάος, τι να κάνουν. Το χάος είναι δεδομένο. Αν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα που δεν μπορούν , να φύγουν και να αδειάσουν τη γωνιά. Καλό είναι να ξέρουμε τι έγινε για να μην μπορούν να μας δουλεύουν πλέον, αλλά το ζητούμενο είναι οι λύσεις. Και βέβαια η ΑΚΕΠ είναι της πλάκας από όλες τις πλευρές , μόνο για φύρα και ιδέα είναι , αλλά το ανέκδοτο είναι ότι την ψήφισαν οι πολίτες για να γλυτώσουν από τους πράγματι άλλους απερίγραπτους. Δεν έχει κάποιους τέλος πάντων το Ηράκλειο ; Απλά μάλλον δεν εμφανίζονται γιατί τους πνίγει η σκαρταδούρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μπράβο ρε ΓΔ. Οβιδιακή μεταμόρφωση. Είναι το πρώτο (ελπίζω όχι το τελευταίο) σχόλιο σου που μου αρέσει. Αλήθεια. Ε'ιδες πόσο καλύτερος μπορείς να είσαι αν ξεφύγεις από την καφρίλα του Μπάμπαλου. Και το τονίζω ειλικρινά μου άρεσε το σχόλιο σου. Κατά τα άλλα παραφράζοντας το ''δεν μπορούν να χωρίσουν δυο γαϊδουριών άχυρα'' αυτοί δεν μπορούν να μοιράσουν δέκα τσουβάλια πατάτες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Προς 27 Μαρτίου 2012 1:00 μ.μ

  Μη βιάζεσαι να του δώσεις συγχαρητήρια.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΤΟΥ.
  Αντιγραφή το έχει κάνει.
  Googlάρισε τη πρώτη φράση και θα δεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΗ ΤΟΜΕΣ. ΟΛΑ ΤΟΥΜΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΞΥΛΟ ΜΕ ΒΡΕΓΜΕΝΗ ΣΑΝΙΔΑ
  ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ 3ΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΦΗΜΕΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΛΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΧΟΥΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ΓΙΑΥΤΟ ΞΕΦΩΡΤΟΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΕΔΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δήμαρχε μήπως έχεις χάσει τη δεδηλωμένη, για ψάξου; εκτός αν ψηφίζει και ο γενικός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. βρεγμένη σανίδα27 Μαρτίου 2012 - 6:30 μ.μ.

  Οι κακές γλώσσες μπορεί να λένε πολλά και διάφορα.
  Εμείς μπορεί να γράφουμε σ' αυτό το blog πολλά και διάφορα.
  Δεν έχει σημασία.
  Σημασία έχουν αυτά που λέγονται στο δημοτικό συμβούλιο. Ακόμα μεγαλύτερη σημασία έχουν αυτά που αποδεικνύονται, για παράδειγμα αυτό
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
  ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  ΑΡΙΘΜ. ΠΡ Τ: ΟΙΚ. 3998/26-3-12
  Α Α:
  Ημερομηνία επίδοσης της 3142 / 9-3-2012
  πρόσκλησης σε όλα τα μέλη του
  .Σ. είναι η 9-3-2012
  Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
  Από το 7ο Πρακτικό
  Συνεδρίαση της 13-3-2012

  ΑΔΑ: Β4ΒΟΩΡ3-ΑΣ3
  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΣΥΝΕΔ ΡΙΑΣΗΣ
  ΘΕΜΑ: Επανακαθορισμός συντελεστών τελών χρήσεως πεζοδρομίων, οδών,
  πλατειών και γενικά κοινοχρήστων χώρων που χρησιμοποιούνται από καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.
  Μετά την εκφώνηση του θέματος η Γραμματέας του Δ ημοτικού Συμβουλίου, διάβασε
  την εισήγηση του Δημάρχου κ. Βλασσόπουλου Π. που έχει ως εξής:
  Θέτω υπόψη σας, την υπ΄αρ. 2342/21-2-2012 αίτησή των εταιρειών με την επωνυμία α)«ΨΑΡΑΚΗΣ ΕΜΜ.- ΨΑΡΑΚΗ Δ ΕΣΠ. ΟΕ»
  β) « ΟΤΤΟ ΕΠΕ ΕΣΤΙΑΣΗ – ΑΝΑΨΥΧΗ»
  γ) « Π.ΜΠΙΚΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ»
  δ) « ΜΚΒ ΕΣΤΙΑΣΙΣ Ε.Π.Ε»
  με την οποία ζητούν την τροποποίηση της υπ΄αρ.311/22-11-2011 απόφασης του Δ ημοτικού Συμβουλίου και τον επανακαθορισμό των συντελεστών τελών χρήσεως πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και γενικά κοινοχρήστων χώρων που χρησιμοποιούνται από καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων με ποσοστό μείωσης 40%.
  Παρακαλούμε για τη συζήτηση και τη λήψη σχετικής απόφασης.
  ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
  Αφού άκουσε την εισήγηση του Δ ημάρχου κ. Βλασσόπουλου Π. τη βρήκε ορθή
  και νόμιμη σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μετά από διαλογική συζήτηση
  ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ
  Eγκρίνεται κατά πλειοψηφία υπερψηφισάντων των κ.κ. Βλαντή Γ., Μ.Γαλακτοπούλου , Οικονομίδη Γ., Λεζγή Στ., Κεσκινίδη Ι., Φαρμάκη Γ., Τζιατζιά Β., Μοσχονά Η., Κράλλη Π., Παπαδάτο Γ., Ασμακλή Δ ., Μακρυωνίτου Β., Τσαπίνου Β,
  Γονατά Π., Μπούκη Δ ., Μπάρμπα Η., Περδικάρη Π.
  Παρόντων των κ.κ Παπαδημητρίου Γ., Λυκούρα Β., Κοκκινίδη Κ. και
  απεχόντων των κ.κ. Μήνα Κ., Καρρά Χ., Κατσινοπούλου Ε. ο επανακαθορισμός συντελεστών τελών χρήσεως πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και γενικά κοινοχρήστων χώρων που χρησιμοποιούνται από καταστήματα για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ως
  εξής: α) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ 125 €/τ.μ. β) ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡ ΤΑ 100€/ τμ γ)
  ΠΕΖΟ ΡΟΜΟΣ ΣΒΩ ΛΟΥ 100€/ τμ δ) Νησίδα ΙΚΑΡ Ν 100 € /τ.μ ,ε) ΠΛΑΤΕΙΑ
  ΜΑΝ ΔΗΛΑΡΑ , Ηρώων Πολυτεχνείου , Αγ. Τριάδος, Μαρίνου Αντύπα 50 Ε/τ.μ ζ)
  Υπόλοιπη περιοχή ήμου Ηρακλείου 30 € /τ.μ. η) Κηφισίας 80€/ τμ. με την
  προσθήκη στις αιτούσες εταιρείες της ατομικής επιχείρησης του του κ. ΔΟΥΡΟΥ ΔΗΜ. ΤΟΥ Ι ΩΑΝΝΗ.
  ΑΔΑ: Β4ΒΟΩΡ3-ΑΣ3
  ΣΥΝΤΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΑΙ
  Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας Τα Μέλη

  ΑΔΑ: Β4ΒΟΩΡ3-ΑΣ3.

  ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΕΙΩΣΗΣ 40%! ΧΑΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥΣ, ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ! ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΝΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ!
  ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΗΘΙΚΟΣ, ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΟΣ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΛΟΙ ΤΡΩΝΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΣΕΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΠΡΟΣ 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 8.03... εισαι σιγουρος για αυτο που γραφεις???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Η Εσχάτη Προδοσία δίπλα μας, μέσα στα σπίτια μας...
  Πρώτη καταχώρηση: 28/03/2012
  08:00Ο Στάθης στον eniko
  Παλιό, καλό κι αποτελεσματικό όπλο η αποπληροφόρηση, η παραπληροφόρηση και γενικώς η προπαγάνδα.
  Για τρίτη φορά, αν ενθυμούμαι καλώς, βγαίνει στον αφρό το θέμα των επιδομάτων-μαϊμού,
  ποταμός λέξεων
  για αυτούς που τα παίρνουν
  ούτε λέξη όμως για τους γορίλες που τα χορηγούν. Πράσινους και μπλε γορίλες
  πολύ ευδιάκριτους κατά τα άλλα στις τοπικές κοινωνίες, αλλά αόρατους για τα δύο -κυρίως- κόμματα που τους εκτρέφουν.
  Βεβαίως, αν μελετήσει κανείς τους αριθμούς προσεκτικά, θα δει ότι οι ανάπηροι-μαϊμού δεν είναι και τόσον πολλοί όσον θέλουν να τους εμφανίζουν τα παπαγαλάκια - είδος πολύ πιο επικίνδυνο απ’ τις μαϊμούδες στη ζούγκλα που πλέον ζούμε, διότι εκεί ακριβώς είναι το πρόβλημα: στη μετατροπή της κοινωνίας σε
  μία εργασιακή ζούγκλα,
  μάλιστα εγκλωβισμένη σε μια νέα «Φάρμα των Ζώων» με χαρακτηριστικά Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, ενός δηλαδή απέραντου
  Στρατοπέδου Συγκέντρωσης
  η Ωραία Ελλάς.
  Μέσα σε ελάχιστον χρόνο η χώρα υπό το Καθεστώς Κατοχής του Μνημονίου έχει μεταβληθεί σε μία Κόλαση Μαύρης Εργασίας που συνεχώς διευρύνεται. Ενα πραγματικό ολοκαύτωμα της Εργασίας συντελείται
  με εργαζόμενους όλο και πιο φθηνούς, όλο και πιο ευέλικτους, με όλο και πιο πολλούς εξ ‘ αυτών ανασφάλιστους.
  Ήδη οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν πληρώνουν το προσωπικό τους παρά με καθυστέρηση μηνών. Περίπου 150.000 επιχειρήσεις πληρώνουν έναντι και κατά το δοκούν. Μόνον μία στις δέκα πληρώνει πλέον τακτικά.
  Οι μισθοί βρίσκονται σε ελεύθερη πτώση (πώς λέμε ελεύθερη αγορά εργασίας;), η εκ περιτροπής απασχόληση οργιάζει, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας πληθύνονται σαν μολυσματικός ιός, τα ασφαλιστικά ταμεία χάνουν έσοδα, άνθρωποι δουλεύουν 10 ώρες και πληρώνονται για τέσσερις
  αν και όταν πληρώνονται.
  Είναι πλέον τόσο μεγάλο το κακό και θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο, που δεν χρειάζονται Μελανοχίτωνες για να επιβάλουν τη Μαύρη Εργασία, αλλά τρέχουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι πια να
  δουλέψουν για ένα ξεροκόμματο
  να γίνουν δουλοπάροικοι, και να ’ναι και ευχαριστημένοι που βρέθηκε ένας... Χριστιανός να τους εκμεταλλεύεται αντί να ξεροσταλιάζουν στα αζήτητα μιας οικονομίας που «δεν τους αντέχει».
  Δεν ξέρω πόσον ηλίθιοι αισθάνονται τώρα ορισμένοι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που νόμιζαν ότι ο εχθρός τους ήταν οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας σήμερα, το
  θέμα μας είναι οι γορίλες των δύο κυβερνητικών κομμάτων που καθαίρεσαν τον πολιτισμό της εργασίας και τον έκαναν ζούγκλα.
  Το θέμα μας είναι οι Δυνατοί, τα παπαγαλάκια τους και τα τρωκτικά τους που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως τροφή για τα κέρδη τους,
  οι «πατριώτες» καπιταλιστές που έχουν οδηγήσει την πατρίδα στη δυστυχία. (Κι εν τέλει στην υποδούλωση).
  Στην Ελλάδα, ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του ’80, το κράτος λειτουργούσε: α) για να πλουτίζουν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες,
  β) για να βολεύουν τα κυβερνητικά κόμματα την πελατεία τους με διορισμούς στο Δημόσιο κι άλλα ρουσφέτια και γ) για να διώκει τους εργαζόμενους κι όσους επιχειρηματίες πήγαιναν με τον «σταυρό στο χέρι».
  Το κράτος αυτό σήμερα βρίσκεται υπό κατοχήν. Κι ως εκ τούτου η λεηλασία θα συνεχιστεί και θα συνεχίζεται πιο άγρια.
  Το ίδιο θα συνεχίζονται και οι ευφημισμοί της προπαγάνδας όσων μας έφεραν ώς εδώ. Για παράδειγμα : ως «Επένδυση με πυρήνα τη θάλασσα» περιέγραφε προ ημερών η «Καθημερινή» τη δήωση του Ελληνικού!!
  Εχει όμως, νομίζω, φθάσει ο κόμπος στο χτένι.
  Τώρα που ο ένας μετά τον άλλον οι εργαζόμενοι γίνονται απλήρωτοι εργαζόμενοι ή «ευέλικτοι» ή άνεργοι, τώρα που
  το μέλλον των νέων είναι να γίνουν δουλοπάροικοι, τι άλλη δικαιολογία θα έχουμε για να κάνουμε ότι δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει;
  Με τους ίδιους δημαγωγούς θα πορευθούμε;
  Με τη Διαπλοκή και τα φερέφωνά της;
  Αλλά , αν δεν είναι εσχάτη προδοσία απέναντι σε μία κοινωνία ο εγκλεισμός της σε ένα Στρατόπεδο Συγκέντρωσης Μαύρης Εργασίας, τότε τι είναι εσχάτη προδοσία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή