Πέμπτη, Μαρτίου 22, 2012

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


Τις τελευταίες ημέρες διάχυτη είναι η αίσθηση στο δήμο ότι κάτι έχει αλλάξει. Η λήψη όλων των αποφάσεων, από τα πιο μικρά ή τα πιο μεγάλα, παραπέμπεται πλέον, κατά παράκαμψη ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου, στον νέο Γενικό Γραμματέα, κατά τρόπο ώστε να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στους παροικούντες στο δημαρχείο περί του ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
Φήμες (και κάποια "κακά παιδιά" που βρίσκονται κοντά στην παράταξη ΑΚΕΠ – Ηράκλειο Επόμενη Μέρα) αφήνουν να διαρρεύσει ότι ίσως ο νέος Γ.Γ. να εμπλέκεται και με τον ανασχηματισμό (είτε ως προς την πρωτοβουλία είτε ως προς τα πρόσωπα που αντικαθίστανται).

Όλα τα παραπάνω βέβαια μπορεί να είναι εικασίες, αβάσιμες εκτιμήσεις ή και κακοπροαίρετες σκέψεις κάποιων που δεν βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι το ρόλο του νέου Γ.Γ. ή και που μπορεί να ενοχλούνται από την παρουσία του.

Διαβάζοντας όμως μια Περίληψη Διακήρυξης του Δήμου (βλέπετε αμέσως παρακάτω) σημείωσα τα εξής: Ξεκινάει λέγοντας «Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής διακηρύσσει…» (για όσους δεν το έπιασαν επαναλαμβάνω ότι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ηρακλείου Αττικής και όχι Ο ΔΗΜΟΣ Ηρακλείου Αττικής διακηρύσσει… ότι διακηρύσσει) και ενώ διαβάζοντας προς τα κάτω περίμενα να δω, κάτω από ένα κείμενο που λέει ότι κάτι κάνει ο Δήμαρχος, την υπογραφή του Π. Βλασσόπουλου, ποιον βλέπω να υπογράφει ;

Έλα μου ντε … Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε… ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ !!!
(γράφει βέβαια Γ.Γ. αλλά τι να το κάνεις… ο λαός λέει για γλώσσα λανθάνουσα, αν φθάσουμε να μιλάμε και για γραφή λανθάνουσα … το χάσαμε το κορμί πατριώτη !!! Σημ.: Υποτίθεται ότι όταν γράφεις έχεις την ευχέρεια χρόνου να μην σου ξεφεύγει κάτι !!)

Κι επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι αυτά είναι τυπολατρίες, ασήμαντες λεπτομέρειες κλπ, απαντάω από τώρα, τόσο ως προς το τυπικό όσο και ως προς το πολιτικό και το αισθητικό σκέλος του θέματος:

1) Ως προς το τυπικό σκέλος
Ο παραπάνω (Ηλ. Θ.) είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου και όχι Γραμματέας του Δημάρχου. Δύναται λοιπόν να εκπροσωπεί τον Δήμο και όχι τον Δήμαρχο. Στους δήμους λοιπόν όπου τηρείται η πολιτική τάξη, όταν διακηρύσσει κάτι ο Δήμαρχος, υπογράφει ο Δήμαρχος. Όταν διακηρύσσει ο Δήμος μπορεί να υπογράφει και ο Γ.Γ. ή όποιος άλλος έχει κατά νόμο τη σχετική αρμοδιότητα.

2) Ως προς το πολιτικό σκέλος
Όλα τα παραπάνω θα στερούνταν οποιασδήποτε βάσης και σημασίας εάν δεν το ξέραν και οι γάτες που τρώνε σουβλάκια στο Πολύγευστο ότι υπάρχει δημαρχιακό έλλειμμα στο Ηράκλειο.

3) Ως προς το αισθητικό σκέλος
Δεν είναι ότι πιο αποδεκτό αισθητικά και politically correct να επιχειρείται να αποκρυβούν οι εγγενείς διοικητικές αδυναμίες του συμπαθούς Παντελή, είτε δια της προσωπικής υπερδραστηριότητας του αντιδημάρχου – ετέρου πόλου της "συμμαχίας", είτε δια της πολιτικής και διοικητικής υποκατάστασης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ από ΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

22 σχόλια:

 1. τι να κανουμε βρε παιδια ,αφου δεν μπορει ο παντελης να αφησουμε το πλοιο στην τυχη του??? ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΤΑΤΑΕΙ ΤΙΜΟΝΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΝΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΤΟ ΚΟΥΠΙ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό δεν είναι πλοίο...
  γαλέρα είναι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βρεγμένη σανίδα22 Μαρτίου 2012 - 3:39 μ.μ.

  Αν δεν κάνω λάθος, οι Ηρακλειώτες ψήφισαν τον Παντελή, γιατί τον συμπαθούσαν (και για τους γνωστούς άλλους λόγους). Στις δημοτικές εκλογές οι δημότες καλώς ή κακώς επέλεξαν κυρίως δήμαρχο. Η δημοτική αρχή δεν είναι θίασος να αλλάζει πρωταγωνιστή στα μέσα της σεζόν, αλλιώς γράφουμε τη δημοκρατία στα παλιά μας τα παπούτσια. Να μην πω που τη γράφουμε, όταν ο νέος πρωταγωνιστής δεν έχει καν εκλεγεί...
  Βέβαια, μπορεί όλ' αυτά να είναι κακοήθειες αυτών που δε συμπαθούν το συμπαθή Παντελή. Αλλά άμα το πουλόβερ του έχει αρχίσει να ξηλώνεται τόσο νωρίς, δεν το μπαλώνουν οι τρίχες από το μουστάκι του Ηλία κι από τα γένια του ωραίου Γιάννη και του ωραίου Γιώργου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. δεν αλλαζεισ τα αλογα στη μεση του γεφυριου οταν σε εχουν οδηγησει μεγαλο δρομο!
  λαικη παροιμια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. πολύ σικ παροιμία, κανονικά τα γαιδούρια έπρεπε να έλεγε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. οι Νεοδημοκράτες έχουν φάει το παραμύθι ότι θα γίνουν κυβέρνηση και ξαναχτίζουν την πολυκατοικία. Και βολεύουν διάφορους λεγεωνάριους, οι οποίοι επιπλέον γνωρίζουν πολύ καλά από που και πως διακινείται το χρήμα (μίζες). Ίσως ήρθε η ώρα να κονομήσει ο Παντελής και κανα δυο ακόμα. Ίσως για αυτό φαγώθηκε και ο Μοσχονάς. Γιατί ο Ηλίας δεν είναι αρπακτικό ούτε λαμόγιο. Και το φαγοπότι στην καθαριότητα είναι μεγάλο. Σε καλή μεριά Παντελή. Κατά τα άλλα ο Γενικός σου θα σε βοηθήσει όσο βοήθησε και τον Κακλαμάνη να εκλεγεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο θεσμός ήταν ΥΠΕΡΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟΣ
  Εσύ Βλασοπουλε τι είσαι ΥΠΕΡΤΕΜΠΕΛΗΣ ή ΥΠΕΡΛΑΜΟΓΙΟ;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Θέλω μια φωτογραφία όλοι μαζί για κάδρο.
  ΑΡΧΙΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΘΕΟΔΩΡΟΥ
  ΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ
  ΥΠΟΔΗΜΑΡΧΟΣ - ΒΛΑΝΤΗΣ
  με φόντο τον Κορυδαλλό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΣΩΣΤΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

  C:\Users\YianniS\AppData\Local\Microsoft\Windows\Temporary Internet Files\Content.IE5\Q6A74RBV\Ξ’44ΞšΞ©Ξ΅3-Ξ“0Ξ›-signed.pdf

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Εταιρεία ''ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ ΚΟΜΠΑΝΙ ΕΠΕ''
  ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΤΕΝΤΗΣ-ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Τα ΛΑΜΟΓΙΑ είναι όλα μαζί.
  Αυτή είναι εκτελεστική
  ΜΠΟΥΚΗΣ-ΒΛΑΝΤΗΣ-ΚΙΣΚΙΝΙΔΗΣ-ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΛΕΣΓΗΣ-ΓΑΛΑΚΤΟΠΟΥΛΟΥ
  και αρχιμάγειρας ο ΘΕΟΔΩΡΟΥ.
  ΛΑΜΟΓΙΑ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ρε πως την πατήσαμε έτσι με τον βλασσόπουλο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Κισκινίδη θα φας πολύ σκουπίδι. Ο Παντελής φέρνει πίσω τον ομοϊδεάτη του τον Κολοβό.
  Η Μαρία προστατεύει τον Ντούρο, ο Βλαντής τον Ζόμπολα για μεγάλο εργατοπατέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. ΠΑΙΔΙΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΟΥΤΖΕΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, blogger του Ηρακλείου είναι αδερφή(κρυφή)...κοινώς πισωγλέντης. Φυσικά μπορεί να μην είναι και έτσι, αφού το χέρι στη φωτιά δεν το βάζουμε, αλλά μας φαίνεται ότι κουνιέται!
  Δημοσιογραφία του κώλου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. πούστης ας είναι, κωλοντούπας να μην είναι, ε τσολιά?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΙ ΑΡΧΙΖΕΙ ΩΡΑΙΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΕ ΠΟΝΟ. ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΑΛΕΠΟΥΣ. ΝΑ ΤΟ ΘΥΜΑΣΤΕ. ΦΑΣΙΣΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. τον Γεωργόπουλο Παντελή τον κάλυψες.
  εσένα και τα λαμόγια που έχεις δίπλα σου δεν θα σας καλύψει κανένας.
  Να το θυμασαι λαμόγιο πουλητάρι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΤΟΥ.
  ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΟΥ ΠΑΝΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΡΙΓΕ

  ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΟΣ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Με παλιά υλικά δεν χτίζεις. Ο Ντούρος ήταν και στην αγορά του Γεωργόπουλου, που κάθεται και σαπίζει, και οι Ηρακλειώτες πληρώνουν. ΛΑΜΟΓΙΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΝΤΟΥΡΟΣ-ΓΕΝΙΚΟΣ 1-0

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΝΤΟΥΡΟ! (Τα λεφτα΄;)

  ΑπάντησηΔιαγραφή