Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Τις τελευταίες ημέρες διάχυτη είναι η αίσθηση στο δήμο ότι κάτι έχει αλλάξει. Η λήψη όλων των αποφάσεων, από τα πιο μικρά ή τα πιο μεγάλα, παραπέμπεται πλέον, κατά παράκαμψη ακόμα και του ίδιου του Δημάρχου, στον νέο Γενικό Γραμματέα, κατά τρόπο ώστε να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα στους παροικούντες στο δημαρχείο περί του ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ…
Φήμες (και κάποια "κακά παιδιά" που βρίσκονται κοντά στην παράταξη ΑΚΕΠ – Ηράκλειο Επόμενη Μέρα) αφήνουν να διαρρεύσει ότι ίσως ο νέος Γ.Γ. να εμπλέκεται και με τον ανασχηματισμό (είτε ως προς την πρωτοβουλία είτε ως προς τα πρόσωπα που αντικαθίστανται).

Όλα τα παραπάνω βέβαια μπορεί να είναι εικασίες, αβάσιμες εκτιμήσεις ή και κακοπροαίρετες σκέψεις κάποιων που δεν βλέπουν με ιδιαίτερα καλό μάτι το ρόλο του νέου Γ.Γ. ή και που μπορεί να ενοχλούνται από την παρουσία του.

Διαβάζοντας όμως μια Περίληψη Διακήρυξης του Δήμου (βλέπετε αμέσως παρακάτω) σημείωσα τα εξής: Ξεκινάει λέγοντας «Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής διακηρύσσει…» (για όσους δεν το έπιασαν επαναλαμβάνω ότι ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ηρακλείου Αττικής και όχι Ο ΔΗΜΟΣ Ηρακλείου Αττικής διακηρύσσει… ότι διακηρύσσει) και ενώ διαβάζοντας προς τα κάτω περίμενα να δω, κάτω από ένα κείμενο που λέει ότι κάτι κάνει ο Δήμαρχος, την υπογραφή του Π. Βλασσόπουλου, ποιον βλέπω να υπογράφει ;

Έλα μου ντε … Βουλωμένο γράμμα διαβάζετε… ΗΛΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥ !!!
(γράφει βέβαια Γ.Γ. αλλά τι να το κάνεις… ο λαός λέει για γλώσσα λανθάνουσα, αν φθάσουμε να μιλάμε και για γραφή λανθάνουσα … το χάσαμε το κορμί πατριώτη !!! Σημ.: Υποτίθεται ότι όταν γράφεις έχεις την ευχέρεια χρόνου να μην σου ξεφεύγει κάτι !!)

Κι επειδή κάποιοι θα σπεύσουν να πουν ότι αυτά είναι τυπολατρίες, ασήμαντες λεπτομέρειες κλπ, απαντάω από τώρα, τόσο ως προς το τυπικό όσο και ως προς το πολιτικό και το αισθητικό σκέλος του θέματος:

1) Ως προς το τυπικό σκέλος
Ο παραπάνω (Ηλ. Θ.) είναι Γενικός Γραμματέας του Δήμου και όχι Γραμματέας του Δημάρχου. Δύναται λοιπόν να εκπροσωπεί τον Δήμο και όχι τον Δήμαρχο. Στους δήμους λοιπόν όπου τηρείται η πολιτική τάξη, όταν διακηρύσσει κάτι ο Δήμαρχος, υπογράφει ο Δήμαρχος. Όταν διακηρύσσει ο Δήμος μπορεί να υπογράφει και ο Γ.Γ. ή όποιος άλλος έχει κατά νόμο τη σχετική αρμοδιότητα.

2) Ως προς το πολιτικό σκέλος
Όλα τα παραπάνω θα στερούνταν οποιασδήποτε βάσης και σημασίας εάν δεν το ξέραν και οι γάτες που τρώνε σουβλάκια στο Πολύγευστο ότι υπάρχει δημαρχιακό έλλειμμα στο Ηράκλειο.

3) Ως προς το αισθητικό σκέλος
Δεν είναι ότι πιο αποδεκτό αισθητικά και politically correct να επιχειρείται να αποκρυβούν οι εγγενείς διοικητικές αδυναμίες του συμπαθούς Παντελή, είτε δια της προσωπικής υπερδραστηριότητας του αντιδημάρχου – ετέρου πόλου της "συμμαχίας", είτε δια της πολιτικής και διοικητικής υποκατάστασης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ από ΜΕΤΑΚΛΗΤΟ ΥΠΑΛΛΗΛΟ.