ΑΒΑΝΤΙ ΜΑΕΣΤΡΟ

Παρασκευή, Οκτώβριος 28, 2011


Υπάρχει μια περίεργη περίπτωση στον δήμο μας την οποία δε μπορώ να κατανοήσω και ήθελα να τη αναφέρω από το blog για να διευκρινιστεί αν υπάρχει κάποιο λάθος σε αυτό που γνωρίζω ή κάποιος βαθύτερος σκοπός στην ιδιαιτερότητα για την λειτουργία της ΝΑΣΤΡΑ.

Η ΝΑΣΤΡΑ είναι ορχήστρα αλλά όχι του δήμου όπως τελικά έμαθα σχετικά πρόσφατα. Να πω την αλήθεια δεν κατάλαβα ποιανού ορχήστρα είναι ακριβώς, αλλά αρκετοί από εσάς σίγουρα θα έχετε την εντύπωση ότι είναι του δήμου.

Η ΝΑΣΤΡΑ φιλοξενείται σε χώρο του δήμου χωρίς να πληρώνει ενοίκιο, εκεί κάνει τις πρόβες της, η κυρία που είναι υπεύθυνη για την ορχήστρα πληρώνεται από τον δήμο, και όταν είναι η ορχήστρα να παίξει για τον δήμο πρέπει να πληρωθεί!

Αυτό είναι ακριβώς το σημείο που το έχω χάσει από λίγο έως αρκετά.

Δηλαδή ο δήμος παρέχει χώρο σε μια ορχήστρα, για την οποία πληρώνει την υπεύθυνη της, και η ο οποία ορχήστρα δεν μπορεί να παίξει έστω ανταποδοτικά για κάποια εκδήλωση του δήμου, παρά μόνο αν πληρωθεί.

Το παράδοξο είναι ότι το καθεστώς που σας περιέγραψα για την ορχήστρα ΝΑΣΤΡΑ συντηρείται από εποχής Μαστοράκου, δεν άλλαξε τίποτα επί Γεωργόπουλου και μέχρι τώρα δε φαίνεται να διαπιστώνει τίποτα το περίεργο η διοίκηση Βλασσόπουλου.

Υπάρχει κάποιος να μου εξηγήσει ποια η λογική αυτής της συναλλαγής?
Τέλος ανάρτησης


Νέο σχόλιο
Όταν έγινε η ανάρτηση δημιουργήθηκε πανικός στο δημαρχείο και άρχισαν να ψάχνονται με το θέμα.
Όσο το σκάλιζαν προέκυπταν και άλλες απορίες για εργαζόμενους στον δήμο οι οποίοι απασχολούνταν με την ΝΑΣΤΡΑ ή δεν είχαν σαφές αντικείμενο ούτε ωράριο.

Έγινε ότι έγινε, τελικά δε άλλαξε κάτι, αντιθέτως ο δήμος πλήρωσε την ΝΑΣΤΡΑ για τις 2 εμφανίσεις στο "Κερδίζουμε την πόλη μας" και στην γιορτή μπύρας στο ΦΙΞ. 

Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό από την στιγμή που είχε ανακινηθεί στο παρελθόν, έγιναν διάφορες μαιμουδιές προφανώς, για να το συζητάμε ξανά μετά από 6 μήνες.
Μήπως οι αιρετοί θεωρούν ότι ξεχνάμε εύκολα?
Μήπως ότι γκρινιάζουμε για πλάκα, μέχρι να μας φύγει?

Περιμένουμε τον δεύτερο γύρο της υπόθεσης, μιας και πρόσφατα άλλαξε ο αντιδήμαρχος και ίσως το δει με περισσότερο ενδιαφέρον από τον απερχόμενο, που όχι δεν έκανε κάτι, αλλά επιβράβευσε την ορχήστρα πληρώνοντας 2 εμφανίσεις της σε δημοτικές εκδηλώσεις.