ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΛΤΩΜΑ

Tο ζήτημα του μέλλοντος του δημοτικού ραδιοφώνου Ηρακλείου Αττικής “Επικοινωνία FM” και της πληρωμής των εργαζομένων τέθηκε επί τάπητος στο ξεκίνημα της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης.

Σημειώνουμε εδώ ότι οι επί επτά μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι έχουν ξεκινήσει απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους. Το θέμα έθεσαν στη διοίκηση οι επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση” κ. Βασίλης Λυκούρας και “Δίκτυο Πολιτών”, κα Ειρήνη Κατσινοπούλου.

Σχετικά με το ζήτημα της μισθοδοσίας πρέπει να αναφερθεί πως ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, είχε δεσμευτεί πως τα πρώτα χρήματα που θα έρχονταν στο Δήμο θα πήγαιναν στους εργαζόμενους. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στην ανωτέρω συνεδρίαση ο Δήμος έχει να λάβει χρήματα μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) από τον Δεκέμβριο. “Τα πρώτα χρήματα που θα κατατεθούν στο ταμείο θα πάνε στους εργαζόμενους” τόνισε ο Δήμαρχος ο οποίος δήλωσε πως αν συνεχιστεί αυτό το φαινόμενο με τους ΚΑΠ υπάρχει κίνδυνος να μην πληρωθούν ούτε οι μόνιμοι υπάλληλοι. Όπως αποκάλυψε, έχει υποβληθεί αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών να καταβληθεί ποσό 630.000 έναντι των ΚΑΠ χωρίς να έχει δοθεί απάντηση. “Αν δεν πάρουμε απάντηση θα αντιδράσουμε.. .είναι μεγάλο το πρόβλημα” τόνισε ο Δήμαρχος.

Αναφορικά με το μέλλον του ραδιοφώνου ο Δήμαρχος είπε πως αναμένεται το τελικό κείμενο της νομοθετικής ρύθμισης σημειώνοντας εδώ πως έχει κάνει και άλλες συναντήσεις με Βουλευτές προκειμένου να υπάρξει ικανοποιητική για το Δήμο λύση. Ο κ. Βλασσόπουλος διαβεβαίωσε πως μόλις ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα θα γίνει και η συζήτηση που έχει προαναγγείλει η διοίκηση για το ραδιόφωνο.

“Τρέχει” και για την ΑΕΠI
Και σαν μην έφταναν τα παραπάνω προβλήματα για το ραδιόφωνο ο Πρόεδρος κ. Γρηγόρης Παπαδάτος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου βρίσκονται εγκαλούμενα από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας (ΑΕΠI) για τη μη καταβολής από τη επιχείρηση των απαιτούμενων ποσοστών τα προηγούμενα χρόνια. Η υπόθεση, όπως ενημέρωσε ο κ. Παπαδάτος έχει πάρει το δρόμο της δικαστικής οδού.