ΤΟ 2ο ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Το 2ο θέμα που καθυστερήσαμε να δημοσιεύσουμε προκειμένου να συγκεντρωθούν κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία, αφορά την αμαρτωλή 2η σχολική επιτροπή της οποίας η δυσλειτουργία είχε αναφερθεί με ενυπόγραφο έγγραφο επτά εκ των 8 μελών της επιτροπής 19/06/2009. Προφορική αναφορά για το θέμα σε τακτά χρονικά διαστήματα γίνονταν από τα μέλη της επιτροπής από το 2008.

Οι απολογισμοί των σχολικών επιτροπών εγκρίνονται από το δημοτικό συμβούλιο. Στον απολογισμό του 2009 (σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2010) της 2ης σχολικής επιτροπής, διαπιστώθηκε εκ των υστέρων ότι αυτός ήταν ανυπόγραφος, κάτι που αγνοήθηκε και τελικά «πέρασε» από το δημοτικό συμβούλιο. Μόνο ένας δημοτικός σύμβουλος ο Κ. Κουτρούλης δεν είχε υπερψηφίσει τον απολογισμό και 3-4 δημοτικοί σύμβουλοι που ήταν απόντες.

Όταν γίνεται αντιληπτό στην πράξη το μπάχαλο της 2ης σχολικής επιτροπής, ότι επί σειρά ετών δεν είχαν πληρωθεί βασικές υποχρεώσεις όπως ΟΤΕ – ΕΥΔΑΠ – ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: 61.216 ευρώ, Ξενόγλωσσα Βιβλία: 5.038 ευρώ, λοιποί προμηθευτές: 5.000 ευρώ, ενώ έλλειπαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς της σχολικής επιτροπής το ποσό των 14.684 ευρώ, όπως προέκυψε από τον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων, αρχίζουν τα όργανα.

Μετά τον Μάρτη του 2011, για να πετάξει προφανώς η διοίκηση το μπαλάκι, ενώ τα στοιχεία ήταν ήδη γνωστά, κάλεσε ελεγκτές δημόσιας διοίκησης να ασχοληθούν με το θέμα.

Μέχρι σήμερα οι ελεγκτές ζητούν συμπληρωματικά στοιχεία για το θέμα ώστε να διαπιστώσουν τους υπεύθυνους και να καταλογιστούν οι ευθύνες και οι καμπάνες.

Το θέμα καίει όλο το τότε δημοτικό συμβούλιο που ψήφισε ομόφωνα εκτός από έναν σύμβουλο και των απόντων, και έχει δημιουργήσει τεράστια ανησυχία σε όλους που υπερψήφισαν το απολογισμό.

Όταν κάποιοι κατάλαβαν την γκάφα τους, ζητούσαν και ζητάνε, να αναιρεθεί αυτή η απόφαση της έγκρισης του απολογισμού (κάτι που δεν μπορεί να γίνει) με την αιτιολογία ότι δεν γνώριζαν ή δε πρόσεξαν ότι ο αμαρτωλός απολογισμός δεν είχε υπογραφεί από τα μέλη της επιτροπής!

Σύμφωνα με τους νόμους και τις διατάξεις, το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης μπορεί να επιβάλει σε όσους υπερψήφισαν τον απολογισμό, καταλογισμό με τον οποίο θα πρέπει να πληρώσουν ισομερώς το ποσό, καθώς επίσης υπάρχει το ενδεχόμενο οι σχετικοί δημοτικοί σύμβουλοι να εκπέσουν αξιώματος!!!

Οπότε, είναι στην «διακριτική» ευχέρεια της δημοτικής αρχής να συνεργαστεί με το σώμα ελεγκτών δημόσιας διοίκησης, ώστε να τους αποδοθούν τα επιπλέον στοιχεία που ζητούν για την ολοκλήρωση της έρευνας.