Παρασκευή, Απριλίου 06, 2012

ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ !!!


Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου (13-3-2012), με αφορμή το θέμα της μείωσης των τελών μίσθωσης κοινοχρήστων χώρων, την οποία είχαν ζητήσει με αίτησή τους πέντε καταστηματάρχες της πλατείας, δημιουργήθηκε θερμό επεισόδιο μεταξύ του αντιδημάρχου κ. Κεσκινίδη και της Παράταξης Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη, όταν ο δημοτικός σύμβουλος κ. Τσεκούρας σε οργισμένο ύφος ανέφερε στο δημοτικό συμβούλιο ότι ο αντιδήμαρχος κ. Κεσκινίδης απεκάλεσε, στον διάδρομο όπου συνομιλούσε με κάποιον εκ των ενδιαφερομένων καταστηματαρχών, δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, οι οποίοι διαφωνούσαν με την μείωση, με υβριστική φράση. Ο Κ. Κεσκινίδης ανταπάντησε ότι δεν είπε την συγκεκριμένη φράση αλλά είπε … επί λέξει «Είδες τι τραβάμε…» !!! Στο όλο θέμα δόθηκε συνέχεια με την παράταξη του κ. Μπάμπαλου να βγάζει αιχμηρή ανακοίνωση (βλέπε προηγούμενη ανάρτησή μας με ημερομηνία 21-3-2012) και να χρεώνει στον ίδιο τον δήμαρχο το ύφος και την συμπεριφορά του αντιδημάρχου του.

Σημείωση δική μας: Εκτιμούμε ότι το πλέον κατακριτέο στην συμπεριφορά του αντιδημάρχου κ. Κεσκινίδη δεν είναι το «ΜΑΛΑΚΕΣ», που του αποδίδεται ότι είπε, αλλά το ότι – όπως ομολογεί ο ίδιος - συζητά με καταστηματάρχη, που ζητά μείωση για την πάρτη του τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων και δίκην απολογίας ή σε προσπάθεια εξευμενισμού του λέει « ΕΙΔΕΣ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ; …!!!».
Τι ακριβώς τραβάτε δηλαδή κύριε Κεσκινίδη ; Δεν σας αφήνουν να μειώσετε τα τέλη στους καταστηματάρχες ; Και γιατί «τραβάτε» κάτι, τους το είχατε τάξει ;
Το δημοτικό συμβούλιο λοιπόν με μόνες τις ψήφους της πλειοψηφίας (Βλασσόπουλος) μείωσε τα παραπάνω τέλη για τους πέντε (5) καταστηματάρχες της πλατείας. Κοιτώντας όμως την σχετική αίτηση (βλ. παρακάτω) τι διαπιστώνουμε ; Στην μια από τις αιτούσες εταιρείες (ΜΚΒ ΕΣΤΙΑΣΙΣ ΕΠΕ) εταίρος είναι ο κ. Μήνας (δημοτικός σύμβουλος του κ. Βλασσόπουλου – αντιδήμαρχος οικονομικών του κ. Γεωργόπουλου). Η άλλη εταιρεία (Π. ΜΠΙΚΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε.) είναι μισθώτρια σε καφετέρια ιδιοκτησίας του κ. Καρρά (έτερος δημοτικός σύμβουλος του κ. Βλασσόπουλου). Βέβαια, για να είμαστε ακριβείς, να σημειώσουμε εδώ ότι και οι δύο πιο πάνω δημοτικοί σύμβουλοι απείχαν της ψηφοφορίας επί του συγκεκριμένου θέματος. Αυτό όμως από μόνο του ως γεγονός απλώς δεν ενεργοποιεί νομικές συνέπειες εις βάρος τους και δεν καθιστά ακυρώσιμη την απόφαση, γιατί κατά τα άλλα το πολιτικό θέμα είναι τεράστιο.
Όταν η διοίκηση Βλασσόπουλου αρνείται να μειώσει τα δημοτικά τέλη για τους κατοίκους – τα οποία είναι από τα πιο υψηλά στην Αττική – και μειώνει τα τέλη μίσθωσης κοινοχρήστων χώρων για πέντε επιχειρήσεις, οι δύο από τις οποίες σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με δημοτικούς της συμβούλους, τροποποιώντας μάλιστα κανονιστική απόφαση που έχει λάβει μόλις προ 2-3 μηνών, υπάρχει ΘΕΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Βλασσόπουλος τι ψήφισαν στην δημοτική του ομάδα οι δύο πιο πάνω άμεσα εμπλεκόμενοι δημοτικοί του σύμβουλοι, οι οποίοι απείχαν της ψηφοφορίας στο δημοτικό συμβούλιο, όταν ήρθε το θέμα;
Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Καρράς πόσο είναι το ενοίκιο που εισπράττει για την συγκεκριμένη καφετέρια;
Μπορεί να μας πει εάν μείωσε αντίστοιχα το ενοίκιο που εισπράττει, κατά ποσοστό ανάλογο με το ποσοστό της μείωσης των τελών κοινοχρήστων χώρων, το οποίο ψήφισε η δημοτική ομάδα στην οποία συμμετέχει;
Αν δεν προέβη σε σχετική μείωση, μήπως, το γεγονός της οικονομικής ελάφρυνσης του μισθωτή του, λόγω της μείωσης που του έκανε ο δήμος για τους κοινόχρηστους χώρους, μπορεί να χρησιμεύσει ως επιχείρημα του ιδίου για να αποκρούσει τυχόν αξίωση του μισθωτή για μείωση και του (κατά πληροφορίες αρκετά υψηλού) ενοικίου που εισπράττει;
Μήπως θα πρέπει να ανακαλέσουμε στη μνήμη μας τις βαρύγδουπες εξαγγελίες της ΑΚΕΠ περί απομάκρυνσης των παραγκών και των μόνιμων κατασκευών από την πλατεία, οι οποίες όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά πλήρωσε και από πάνω ο δήμος για να τους τις φτιάξει καλύτερες (το δε σκραπ το έδωσε σε γύφτους χωρίς να το πληρωθεί !!)
Μήπως ξετυλίγεται σιγά σιγά το κουβάρι και αποκαλύπτεται τίνος τελικά πολιτικός εκφραστής είναι η σημερινή διοίκηση;

Ακολουθούν:
- Η με αρ. πρωτ. 2342/21-2-2012 αίτηση τον πέντε καταστηματαρχών προς τον δήμο
- Απόσπασμα από το υπ’ αρίθμ. 496/10-2-2011 ΦΕΚ (ΤΑΕ&ΕΠΕ)

ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

7 σχόλια:

 1. Α ρε ταλεντάρες της ΑΚΕΠ σας πήρανε χαμπάρι μέχρι και το Douglas...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Το συμβούλιο των νταβατζήδων, οι λαομπαίχτες, συνεκλήθη ακόμη μία φορά, επειγόντως, σε σύσκεψη. Ανίκανοι να σκεφθούν, ποτέ δεν κατείχαν αυτήν την κοπιαστική τέχνη, προτιμούν άκοπα να συσκέπτονται. Φυσικά, το μηδέν προστιθέμενο και άπειρες φορές πάλι μηδέν θα δώσει.

  Λοιδορήσαι τους πονηρούς ουδέν έστ' επίφθονον, αλλά τιμή τοίσι χρηστοίς, όστις ευ λογίζεται.» (Αριστοφάνης).

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. βρεγμένη σανίδα6 Απριλίου 2012 - 4:19 μ.μ.

  http://www.youtube.com/watch?v=HJJ3Sa_deG8

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ο Βλασσόπουλος πρώτα ξεγέλασε το λαό του Ηρακλείου προσποιούμενος το καλό παιδί, το νοικοκύρη και τον καλό οικογενειάρχη, τον φίλο με όλους -δεξιούς, αριστερούς, κεντρώους-, και τώρα βγάζει το πραγματικό του πρόσωπο, του αδίστακτου φασίστα που δεν υπολογίζει τίποτα και δεν εκτιμάει τίποτα.
  Τους πουλάει όλους για το χρήμα και την καρέκλα του Δημάρχου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Στη διεύθυνση
  http://www.zonews.gr/index.php?showbody=1&articleid=6155 που έγραψε κάποιος στο blog ως σχόλιο για την συμμετοχή της Αϊβατζίδου σε Νεοδημοκρατική Εκδήλωση, τον Φεβρουάριο του 1911
  μεταξύ άλλων αναφέρεται :
  «Ο Γιάννης Κεσκινίδης πήρε αυτή την ατάκα και είπε κατά γενική ομολογία των παρευρισκόμενων αλήθειες για το τοπικό και όχι μόνο σκηνικό των «γαλάζιων» πραγμάτων στο μικρόφωνο. Ο Γιάννης είπε μεταξύ άλλων ότι: «δεν νοιώθω ξένος ανάμεσα σας αφού όλοι ξέρετε ότι από τα δώδεκα μου χρόνια είμαι στο πεζοδρόμιο και στην αφισοκόλληση και στους αγώνες για την παράταξη αυτή»… Και συνέχισε ο ίδιος λέγοντας: «Πολλοί από σας με ρωτούν γιατί έφυγα. Δεν έχω κρύψει ποτέ ότι είμαι ΝΔ. Διορίστηκα στη δουλειά μου επί κυβερνήσεως ΝΔ και μάλιστα με τις ευλογίες του προηγούμενου δημάρχου. Ούτε και αυτό το έκρυψα. Όταν όμως βλέπουμε ότι εκείνοι οι οποίοι εκλέγονται με τη σημαία της ΝΔ κάνουν πράγματα τα οποία είναι αντίθετα με το κοινό συμφέρον και δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες μας τότε πρέπει να φεύγουμε»…»
  Δηλαδή επειδή ήταν στην αφισοκόλληση από τα 12, διορίστηκε από τον προηγούμενο Δήμαρχο που κατακρίνει και είναι και φυσικό να διαχειρίζεται τα θέματα του Δήμου αυτός ο πλέον κατάλληλος. Ωραία κριτήρια. Και αυτός ο αγωνιστής αφισοκολλητής με αρχές και αξίες αγωνίζεται να μειώσει τα τέλη των καφετζήδων μαζί με τον άλλο αγωνιστή της αριστεράς Βλαντή, και να διατηρήσει τα τέλη ΦΗΧ των Δημοτών.
  Στην ίδια διεύθυνση αναφέρεται,
  Καταχειροκροτήθηκε επίσης και ο δήμαρχος της πόλης Παντελής Βλασσόπουλος ο οποίος κέρδισε ακόμη και τους στενούς συνεργάτες του πρώην δήμαρχου με την απλότητα του αφού με το που ανέβηκε στο μικρόφωνο είπε: «Δεν είμαι εδώ ως δήμαρχος αλλά ως απλός γείτονας και συμπολίτης σας. Άλλωστε το περιβάλλον νομίζω ότι μου δίνει το δικαίωμα να μιλήσω απλώς ως Παντελής» και έσπευσε να διευκρινίσει ότι: «στην ιδιότητα την οποία βρίσκομαι σήμερα ξέρω ότι ήρθα με τη συνδρομή τόσο τη δική σας, όσο και άλλων συμπολιτών από όλους τους πολιτικούς χώρους. Κατά συνέπεια το γραφείο μου θα είναι ανοικτό για όλους σας»…
  Εκτός από Παντελής και από απλός, μήπως μπορεί να κάνει και να πει και τίποτα άλλο;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ρε κυριοι το καλο παιδι που ειναι . γιατι δεν απανταει . γιατι ο κυριος Μηνας δεν βγαζει μια ανακοινωση να μας πει κατι. δεν βλεπουμε τελικα οτι καλο παιδι ειναι μονο το μικρο παιδι οταν κοιματε και δεν μπορει ο κυρ'δημαρχος ο αγραμματος να μας θεωρει μαλ....ς . αν ειναι ετσι ας ερθει να μας πει το ψηφοδελτιο του 2014 για να ειμαστε ετοιμοι. για τον βλαντη απλως λυπαμαι . για τον γιαννακη επειδη τον ξερω απο μικρο ενα εχω να πω "μικρε μαζεψου " . και τελος για τον κωστακη οταν καποτε μου ειπε κατι γελοντας εχω να του πω οτι αυτα που κανει καποιος γυρνανε πανω του .τελος μαλλον θα πηγαινω εκει για καφε και να δω αν θα κερασει .

  ΑπάντησηΔιαγραφή