Σάββατο, Απριλίου 07, 2012

ΚΑΤΙ ΜΥΡΙΖΕΙ?


Αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον Ν. Μπάμπαλο, αλλά έμεινε ερμητικά κλειστό το θέμα μέχρι τώρα που σας γράφω το κείμενο.

Περίμενα να δω αν θα υπάρχει κάποιο δελτίο τύπου, διότι το θέμα είναι σοβαρότατο.

Ο γενικός γραμματέας του δήμου και ο ειδικός σύμβουλος πληρώνονται από την Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε. Ο.Τ.Α. η οποία είναι Ανώνυμη Εταιρία του δήμου Ηρακλείου.
Θα μου πείτε "ε και?" 

Αυτές οι δύο "ειδικότητες" προβλέπεται να αμείβονται από τον προυπολογισμό του δήμου όπως ορίζει:

για τον γενικό γραμμάτεα (άρθρο 161 παρ.4 του Ν. 3584/07, της εισοδ. Πολιτικής 2/36028/0022/13-05-2008, του Ν. 3833/10 (ΦΕΚ 40 Α/15-03-2010), του αρθ. 3 του Ν. 3845/2010 (ΦΕΚ 65 Α), της Κ.Υ.Α 2/7607/0022/2005 (ΦΕΚ 378/Β΄/24-03-2005) και του αρθ. 92 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης), περί αντιμισθίας των αιρετών. 

και για τον ειδικό σύμβουλο (άρθρο 163 του Ν. 3584/07, την εισοδ. Πολιτική 2/39028/0022/13-5-08 όπως ισχύει με τις ΑΔΑ: 4ΑΜΦΩΡ3-ΣΥΛ 2 τροποποιήσεις των ν. 3833/10 και 3845/10 και την ΚΥΑ 2/3850/0022/2008 (ΦΕΚ Ειδικών Θέσεων 85/26-2-2008).

Σχετικά με τον γενικό εκτός από την πρόσληψη του που έγινε στις 29/12/2011, υπάρχει και μια σύναψη έργου με την Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε. 3/4/2012 για το έργο της συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα οργάνωσης (θέματα οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας, καθηκοντολόγιο, διάθρωση προσωπικού). Η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται πέντε (5) μηνών, ήτοι από 01/11/2011 μέχρι και 31/12/2011. Η αμοιβή του εργολάβου συνολικά ορίζεται εις το ποσό των πέντε χιλιάδων (5.000) ΕΥΡΩ μικτά, συμπεριλαμβανομένων και των κρατήσεων.

Η Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α. Α.Ε. έχει δυναμικό 1 ή 2 υπαλλήλους, χρειάζονταν ένας "επιστήμονας" για να οργανώσει 2 εργαζόμενους?

Για τον ειδικό σύμβουλο... γιατί αμείβεται από την Κ.Ε.Α.Ε.Δ.Η.Α από την στιγμή που ο κώδικας προβλέπει την πρόσληψη του και την απωζιμίωση του?
Το κόστος από αυτή την σύναψη έργου ανέρχεται στα (22.500€) (πλέον ΦΠΑ) συμπεριλαμβανομένων των κρατήσεων.ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

27 σχόλια:

 1. δεν μυρίζει μόνο, βρωμάει. Τώρα εξηγούνται όλα, Γαλακτοπούλου Ντούρος Γενικός Δήμαρχος Υποδήμαρχος, το φαγοπότι αρχίζει. Ο Μοσχονάς θα ήταν εμπόδιο στα ΛΑΜΟΓΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ζόμπολας επιβραβεύτηκε από την αποτελεσματικότητα στην είσπραξη των τελών από τις καφετέριες, και του έδωσαν διευθυντική θέση για να διαπρέψει, για ακόμα μια φορά???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ο ΓΔ έφυγε για Πάσχα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. “Αναφέρθηκε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο από τον Ν. Μπάμπαλο, αλλά έμεινε ερμητικά κλειστό το θέμα”
  1.ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΛΥΦΘΗΚΕ (όχι αποκαλύφθηκε) ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑΛΟ;
  άρα ισχύει αυτό που λέω : ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ.

  Ύες βορβόρω ήδονται μάλλον ή καθαρώ ύδατι»! (Ηράκλειτος)

  2. ΕΙΣΘΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΟΣΟ ΣΚΑΛΙΖΕΤΕ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΕΙ.
  ΠΟΛΛΟΙ (έντιμοι) ΔΗΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΞΕΙ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΚ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥΣ,. ΤΟ ΟΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΙΠΟΤΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;;;;;
  ΠΛΑΝΑΣΤΕ ΠΛΑΝΗ ΟΙΚΤΡΑ.

  Και συνεδρίασε το συμβούλιο των νταβατζήδων του Δήμου. Και απεφάνθησαν οι στρουθοκαμήλες:

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ρε μαλάκα Μάκη πόσο κομπλεξικός μπορεί να είσαι ????????

  Το ότι το έθεσε το θέμα ο Μπάμπαλος και δεν πήρε απάντηση σημαίνει ότι το κάλυψε ή ότι το έβγαλε και το θάψαν οι άλλοι ??

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. τελικά είμαστε ζώα και καλά μας κάνουν. Αυτό μας αξίζει. Οι αναρτήσεις για την Αϊβατζίδου, τον Παπαδημητρίου κλπ κουτσομπολιά μαζεύουν 100 σχόλια και άνω. Αυτό εδώ που είναι σκαστή παράβαση, ίσως και παρανομία, ενοχλεί μόνο 5-6. Έχουμε εθιστεί στη λαμογιά και δε μας ενοχλεί. Καλά παθαίνουμε λοιπόν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. για ψάξτε μήπως ο Γενικός Διευθυντής παίρνει και τον προβλεπόμενο μισθό και αυτά είναι εξτρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ENNOEITAI OTI PAIRNEI KAI MISTHO...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. άρα παρανομία! άρα ......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΆΚΗ ή ΜΑΚΉ

  Τι σημαινει Μάκη;; γινε πιο σαφης.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Tι Μάκη βρε χαζούλη. Αν η αμοιβή από την επιχείρηση είναι πάνω από το μισθ'ο που δικαιούται, μιλάμε για παρανομία. Και για τις παρανομίες λογοδοτούν στη δικαιοσύνη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ αν δεν το χετε καταλάβει ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΟΜΕΡΤΑ.
  Μου φαίνεται ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. δεν είμαι βέβαιος ότι θα το καταλάβεις ΓΔ γιατί είναι πασίγνωστο εδώ μέσα ότι είσαι βλαξ. Το να προσπαθείς να δώσεις ή να ψαρέψεις ονόματα εδώ μέσα είναι και χαφιεδισμός και κόντρα στη φιλοσοφία της blogόσφαιρας. Σημασία δεν έχει ποιος λέει κάτι αλλά τι λέει. Όσο για μένα δε θα δεχόμουνα ποτέ να με φωνάζουν Μάκη, ακόμα και αν ταίριαζε. Είναι κακόγουστο υποκοριστικό

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Ο Μπάμπαλος το ανάφερε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο αλλά αν δε το δημοσίευε το blog από που θα το μάθαινε ο κόσμος?

  Και δε το λέω για να ευλογήσω τα γένια μου, εξάλλου περίμενα 5 μέρες να δω κάποιο σχετικό δημοσίευμα ή κάποιο δελτίο τύπου.
  Όπως έχω ξαναγράψει αντιπολίτευση και "κόντρες" υπάρχουν μόνο στο δημοτικό συμβούλιο, για εντυπώσεις, γιατί επί της ουσίας δεν γίνεται τίποτα.

  Εφόσον ο Μπάμπαλος διαπίστωσε αυτό το θέμα, υπάρχει παρανομία?
  Γιατί δε το καταγγέλλει στην περιφέρεια, τι ρωτάει απλά?
  και όποιος Μπάμπαλος διαπιστώνει κάτι το επιλήψιμο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Ότι λέγεται μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο αποτελεί δημόσιο λόγο που μπορεί να αναπαραχθεί με όποιο μέσο έντυπο ή ηλεκτρονικό...
  Δεν είναι λίγο αντιφατικό να υποννοείς ότι συγκαλύπτει κάποιος ένα θέμα όταν αυτός το βγάζει στην επιφάνεια ;

  Ορίστε και το σχετικό δελτίο τύπου...

  http://www.xtypos.eu/xt/index.php?option=com_content&view=article&id=16958:2012-04-10-08-41-25&catid=20:2009-06-19-09-08-08&Itemid=43

  Προς τι τόση βιασύνη ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Έχεις δίκιο Αγαπητές φίλε,
  βιάζομαι, εξάλλου αυτό το κείμενο χρειάζονταν χρόνο για να συνταχθεί... 7 ημέρες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Κατά την γνώμη μου θα μπορούσε και να μην έχει συνταχθεί καν.
  Το θέμα τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και όπως είπα και παραπάνω οτιδήποτε λέγεται εκεί είναι δημόσιος λόγος.
  Απλά το κείμενο αυτό βάζει και κάποιες παραπάνω διαστάσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. αυτό νομίζω ότι θίγει ο blogger, δε αρκεί να γίνεται συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο, οι δημότες πως θα μάθουν τι συζητήθηκε, ακόμα και τα πρακτικά να δίνονται στην δημοσιότητα, πόσοι θα μπουν στον κόπο να τα διαβάσουν.

  Ο δημοτικός τύπος δημοσιεύει ότι θέλει ή θέλουν κατά το δοκούν, στα δημοτικά συμβούλια παρευρίσκονται το πολύ 20 δημότες στην καλύτερη περίπτωση.

  Αν η αντιπολίτευση θέλει να έχει νόημα μια παρέμβαση της, όχι μόνο δελτίου τύπου πρέπει να βγάλει, ντελάλη στην πλατεία που θα κάνει γνωστό το θέμα χρειάζεται.

  Διαφορετικά οι όποιες καταγγελίες θα πηγαίνουν χαμένες

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. επί της ουσίας,
  πιστεύεις ότι αρκεί αυτό για να γίνει γνωστό ένα θέμα στην κοινωνία του Ηρακλείου?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Δεν διαφωνώ με τα παραπάνω αλλά λέω ότι οι τρόποι επικοινωνίας είναι συγκεκριμένοι δηλαδή ο λόγος στο δημοτικό συμβούλιο και η αναπαραγωγή του θέματος από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και τα blogs, η έκδοση δελτίων τύπου και από κει και πέρα η από στόμα σε στόμα ενημέρωση των δημοτών.
  Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι άλλο...
  Εκτός αυτού πιστεύω ότι είναι άδικο για την παράταξη Μπάμπαλου, η οποία απ' ότι φαίνεται δεν εγκαταλείπει το θέμα και δίνει συνέχεια και η οποία μάλλον είναι και η μοναδικηπουκάνει αντιπολίτευση κα μάλιστα με στοιχεία, να λέμε ότι άργησε 1 ή 2 μέρες να βγάλει ανακοίνωση ή γιατί έκανε μόνο αυτό και όχι και κάτι άλλο κλπ
  Αλλά ας μην ασχολούμαστε με αυτόν που βγάζει το θέμα και με το αν θα μπορούσε να το βγάλει λιγότερο ή περισσότερο δυνατά αλλά με το ίδιο το θέμα, το οποίο πλέον βγήκε, άρα ο καθένας μας μπορεί να πάρει θέση επί της ουσίας αυτού, μπορεί να ενημερώσει τον γείτονά του, μπορεί αν κρίνει ότι πέρα από πολιτικό είναι και νομικό να κάνει μηνύσεις και γενικά μπορεί να τοποθετηθεί όπως θέλει...
  Το κρίσιμο είναι ο πολίτης να είναι ενημερωμένος κα τα θέματα να μην κουκουλώνονται αφενός, να βγαίνουν τεκμηριωμένα αφετέρου...
  Δεν υπάρχει λόγος να υποκύπτει κανείς σε λαϊκισμούς και σε φωτοβολίδες προκειμένου να προλάβει να πει κάτι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΛΟΙΟ ΜΑΛΑΚΑ 10 Απριλίου 2012 10:58 π.μ.

  1. ΣΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΩ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΒΑΖΩ ΑΡΧΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΡΑΦΩ. ΕΧΩ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΚΟΤΕΣ ΛΥΡΑΤΕΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΑΝ ΘΙΓΕΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ (ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΡΧΙΔΙΑ)
  2. ΟΥΤΕ ΔΙΝΩ ΟΥΤΕ ΨΑΡΕΥΩ ΟΝΟΜΑΤΑ.
  3. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ 2011 ΕΓΡΑΦΑ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΖΗΤΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
  ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΕΣ πχ ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΑΤΟΜΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ένα χρόνο τώρα δεν πάει κανένας να του ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ γιατί όλοι έχουμε καταλάβει ΟΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ) , ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΤΗΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΗ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, ΔΙΟΡΙΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ και όχι μονο, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΑΠΛΑ ΠΑΠΑΡΙΕΣ.
  ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΥΣΤΡΟΝΙ;;;;
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΑΜΟΥΔΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.
  ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ (αυτός που θέλει να γίνει δήμαρχος στη ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ) ΕΧΕΙ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΣΑΕΙ, ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑ;;
  ΓΙΑΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ και θα πρέπει να να υπάρξει ΟΜΕΡΤΑ.

  ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΖΩΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΕΧΟΥΝ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ, ΒΑΡΑ ΜΑΛΑΚΙΑ πχ, ΤΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ.

  Υγ. ΑΝ ΑΝΑΚΑΤΕΨΕΤΕ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟ ΘΑ ΒΓΕΙ ΠΟΛΥ ΜΠΟΧΑ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Γ&Δ μίλα πιο κομψά γιατί τσαντίζεται η τσαπίνου όταν βλέπει τέτοια σχόλια και τα χρεώνει στην ύπαρξη του μπλοκ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ελπίζω να μην έχει κάνει το λάθος η κ. Τσαπίνου να υπογράψει για την πληρωμή των Συμβούλων...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. ωραίος κύριος ο ΓΔ. Αυτός πρέπει να ασχολείται με τα κοινά γιατί αρθρώνει πολιτικό λόγο. Και χαζός και αθυρόστομος. Εκρηκτικός συνδυασμός.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. ο ΓΔ μπορει να ειναι Μαλακας αλλα εχει δικιο
  Μαριος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. 11 Απριλίου 2012 11:47 π.μ.
  ωραίος κύριος ο ΓΔ. Αυτός πρέπει να ασχολείται με τα κοινά γιατί αρθρώνει πολιτικό λόγο. Και χαζός και αθυρόστομος. Εκρηκτικός συνδυασμός.


  ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΛΟΓΟ “ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΑ”
  (που δεν αποκλειω να σ εισαι και ο ιδιος) ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΓΑΜΩ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ

  ΑΝΤΕ ΡΕ ΣΟΥΡΓΕΛΑ

  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ κ ΜΑΡΙΟ : ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΛΑΚΑΣ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΔΙΑΛΕΞΕ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή