Πέμπτη, Απριλίου 12, 2012

ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ?


Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής μεταφέρθηκε το επεισόδιο που είχε ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ηλίας Μπάρμπας, με εργαζόμενη στον παιδικό σταθμό της οδού Βορείου Ηπείρου. Το επεισόδιο συνέβη στην κουζίνα του σταθμού έπειτα από αυτοψία του Προέδρου και αφορούσε την καθαριότητα του χώρου.

Τη συμπεριφορά του κ. Μπάρμπα αλλά και τη μετακίνηση της τραπεζοκόμου σε άλλο σταθμό που ακολούθησε κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Βασίλης Λυκούρας, έκανε λόγο για αυθαίρετη ενέργεια εκ μέρους του Προέδρου και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο απέναντι σε έναν υπάλληλο. Παράλληλα, προειδοποίησε πως τέτοιου είδους ενέργειες θα έχουν απέναντι τους τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ΠΑΜΕ και γενικά τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η κα Αθηνά Λυκουρέση, εργαζόμενη στο σταθμό και εκπρόσωπος της παράταξης των εργαζομένων ΔΑΣ. Η κα Λυκουρέση ανέφερε πως στο περιστατικό υπήρξε ένταση αλλά όχι βρισιές και πρόσθεσε πως η εργαζόμενη εξήγησε στον κ. Μπάρμπα ότι υπάρχουν προβλήματα τόσο με τα υλικά καθαρισμού όσο και με την έλλειψη προσωπικού: “Δεν πιστεύουμε ότι βουλευτήκαμε (σ.σ. εννοώντας τη μεταφορά τους από την επιχείρηση στο Δήμο). Κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν με φοβερές ελλείψεις τόσο σε καθαρίστριες όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό”. 

Η κα Λυκουρέση εξέφρασε την άποψη πως η τραπεζοκόμος μετακινήθηκε επειδή εξέφρασε την άποψη της ενώ υποστήριξε πως δεν μίλησε απρεπώς στον Προέδρο. Παράλληλα είπε πως η κουζίνα είναι αξιοπρεπώς καθαρή και ότι άδικα δόθηκε τόση έκταση στο θέμα. Την αντίθεση της με τη στάση του κ. Μπάρμπα εξέφρασε εκ μέρους και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου η Πρόεδρος, κα Κική Καραγεώργου. Όπως είπε, τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος ομαλής συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. “Ορισμένοι από τους νέους επιτελείς της διοίκησης έχουν κάνει κακό ποδαρικό στους χώρους τους” ήταν το αιχμηρό σχόλιο της επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, κας Ειρήνης Κατσινοπούλου.

Η απάντηση του Ηλία Μπάρμπα
Ο κ. Μπάρμπας, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπική αντιδικία με κανέναν εργαζόμενο και μάλιστα έχει ζητήσει από το προσωπικό να υπάρχει συνεργασία ούτως ώστε το Νομικό Πρόσωπο να γίνει υπόδειγμα όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και για όμορους δήμους. “Με θλίβει πως μια απλή μετακίνηση υπαλλήλου στον ίδιο δήμο και στην ίδια θέση με ίδια καθήκοντα γίνεται τόσο πολύ μεγάλο θέμα όταν θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε από Σεπτέμβριο να λειτουργήσει το Νομικό Πρόσωπο σε άλλη βάση. Δεν υπάρχει άλλος λόγος” τόνισε ο κ. Μπάρμπας που ζήτησε και πάλι τη συνεργασία των υπαλλήλων και διαβεβαίωσε πως η μετακίνηση έγινε βάσει όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ανάκληση της μετακίνησης ζήτησε η “Λαϊκή Συσπείρωση”Η δήλωση του κ. Μπάρμπα δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον κ. Κώστα Κοκκινίδη να ζητάει την ανάκληση της μετακίνησης “ώστε να μην έχουμε άνοιγμα λογαριασμών”, όπως προειδοποίησε.

Πολιτική κάλυψη από τον Δήμαρχο
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ενοχλημένος από την παρέμβαση του κ. Κοκκινίδη είπε πως καλό είναι να μην θεωρηθεί αυτή ως απειλή εις βάρος της διοίκησης. Συνεχίζοντας τόνισε πως ο κ. Μπάρμπας περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. “Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε εργαζόμενους. Οτιδήποτε άλλο βάζετε στο μυαλό σας είναι μακριά από την πραγματικότητα” δήλωσε.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

10 σχόλια:

 1. βρεγμένη σανίδα12 Απριλίου 2012 - 5:07 μ.μ.

  Όλοι το ξέρουνε ότι ο Ηλίας είναι αυτό που λένε οι Αμερικάνοι tough guy και δεν το 'χει σε τίποτα να μπλέκεται σε καβγάδες και καουμποϋλίκια.
  Η ουσία είν' αλλού: Η δημοτική αρχή κατάφερε πολύ γρήγορα να κάνει τον παιδικό σταθμό της Βορείου Ηπείρου από μοντέλο... ίσωμα με τους άλλους δημόσιους παιδικούς σταθμούς στο Ηράκλειο, δηλαδή, αντί να ανεβάσει εκείνους, χειροτέρεψε αυτόν.
  Οπότε, Λιάκο, μην ξεσπάς στην τραπεζοκόμο την τσαντίλα σου για τα προβλήματα που βρήκες, αλλά, άμα σ' ενδιαφέρει να κάνεις κάτι και να μην είσαι συνένοχος, να πας και να τα χώσεις στο δημοτικό συμβούλιο φόρα παρτίδα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Ερντογάν λέει ότι "οι συμπολίτες μου πρέπει να μάθουν
  να λειτουργούν με κανόνες". Στους κανόνες συμπεριλαμβάνεται και ότι δεν μπορούν να βάλουν υποψηφιότητα στο κόμμα του πάνω από 3 φορές. Μας ξεπέρασαν οι Τούρκοι....
  http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=13694
  Ο Ερντογάν σόκαρε τους δημοσιογράφους με τις δηλώσεις του λίγο πριν το ταξίδι της επιστροφής τους από την Κίνα καθώς μίλησε για το ενδεχόμενο του θανάτου του!
  Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε στον εσωτερικό κανονισμό του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης που απαγορεύει στους βουλευτές να εκλέγονται περισσότερες από 3 θητείες όπου οι περισσότεροι νυν υπουργοί της κυβέρνησης το 2014 δεν θα μπορούν να εκλεγούν ξανά , ανάμεσα τους και ο Ερντογάν.
  ” Αυτοί που κάθονται στην καρέκλα δεν λένε να σηκωθούν.
  Η Τουρκία πρέπει να μάθει να λειτουργεί με κανόνες.
  Ο Ερντογάν είναι πρόσκαιρος, αν πεθάνει τι θα συμβεί;
  ‘Αρα οι συμπολίτες μου τότε πρέπει να κάνουν αυτό που θα πρέπει , αν είχε πεθάνει ο Ερντογάν” δήλωσε ο τούρκος πρωθυπουργός που προκάλεσε αναταραχή.
  Τα προβλήματα της υγείας του τούρκου πρωθυπουργού είχαν ταλαιπωρήσει για πολλούς μήνες τον ίδιο, με φήμες να αναφέρουν πως έχει καρκίνο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εξηγήστε στον κ Μπάρμπα ότι τα ληγμένα φάρμακα πρέπει να τα πετάει. Μην τα καταναλώνει ο ίδιος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Δυστυχώς αυτούς ψηφίσατε αυτούς θα λουστείτε.Ο παιδικός σθαμος της Β.Ηπείρου ήταν κόσμημα.Πρόλαβαν και τον διέλυσαν σε 1 χρόνο.Οι γονείς εκεί πληρώνουν τα υψηλότερα τροφεία απο ολους τους ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ Ηρακλειου και παρ`ολα αυτα εχουν ενα σταθμο που διαλυετε.Αυτον που βαλανε υπευθυνο ειναι για κλαματα.Νομιζει πως ειναι αποφασιζουμε και διατασομαι.Φαρμακοτριφτη σοβαρεψου γιατι θα τα βρεις μπροστα σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Οι εργαζόμενοι και οι «επόπτες» έχουν συγκεκριμένους ρόλους και υποχρεώσεις. Κρίνονται ανάλογα με την τήρηση αυτών των ρόλων και των υποχρεώσεων.
  Για να μην υπάρχουν προβλήματα και παρανοήσεις καθορίζονται κριτήρια για την εκτέλεση των ρόλων αυτών. Έχει καθορίσει ο «επόπτης» τι ακριβώς εννοεί ως καθαριότητα του χώρου ( που είναι στα πλαίσια των καθηκόντων του ) , και ποια κριτήρια θα χρησιμοποιούνται ώστε η καθαριότητα αυτή να ελέγχεται αντικειμενικά και όχι υποκειμενικά ανάλογα με τις ορέξεις του καθενός ; Έχει καθορίσει ο «επόπτης» τις προϋποθέσεις με τις οποίες θα εργάζεται ο εργαζόμενος ;
  Αν ο εργαζόμενος δεν ικανοποίησε τα κριτήρια που έχουν καθοριστεί, τότε ακολουθούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Η λειτουργία αυτή πρέπει να εφαρμόζεται. Ο ελεγκτής δεν έχει το δικαίωμα για άσχημη συμπεριφορά , εκτός της εφαρμογής των προβλεπομένων. Αυτά είναι τα αυτονόητα.
  Ούτε ο εργαζόμενος μπορεί να μην κάνει αυτά που πρέπει και να καταφεύγει σε διάφορες προστασίες , ούτε ο ελεγκτής να αυθαιρετεί για να δείξει ότι κάτι δήθεν κάνει παραπάνω για να προασπίζει τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.
  Όταν ο έλεγχος είναι ουσιαστικός και αντικειμενικός δεν έχει ανάγκη από ακρότητες. Ούτε από κάλυψη «της προϊσταμένης αρχής». Απλά η συγκεκριμένη «προϊσταμένη αρχή» καταναλώνεται γρήγορα ασχολούμενη με τα επιμέρους καλύπτοντας τους νέους που τοποθέτησε , ενώ θα έπρεπε να ασχολείται με τα ουσιώδη που δεν φαίνεται να το μπορεί.
  Αν υπάρχουν προβλήματα με τα υλικά καθαρισμού και αν το προσωπικό είναι λιγότερο από αυτό που απαιτείται, οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση καταπιεζόμενοι. Ποτέ η καταπίεση δεν αυξάνει το παραγόμενο αποτέλεσμα. Ούτε βέβαια και η ασυδοσία, αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτή η περίπτωση. Η ασυδοσία παρατηρείται σε πολλούς άλλους τομείς του Δήμου που δεν φαίνεται να ενοχλεί την «προϊσταμένη αρχή».
  Αν η μετακίνηση έγινε –και θα ακολουθήσουν και άλλες δηλώνει ο υπεύθυνος , αυτό ελπίζουμε να μην είναι απειλή - στα πλαίσια σχεδιασμένης « αναδιοργάνωσης» ώστε το Νομικό Πρόσωπο να γίνει «υπόδειγμα» για το Ηράκλειο και για τους όμορους Δήμους, θα έπρεπε να παρουσιασθεί στους εργαζομένους το σχέδιο ώστε να βοηθήσουν στην αναδιοργάνωση αυτή, που αυτοί θα εκτελέσουν. Πάντως δεν φαίνεται η Δημοτική αρχή να είναι σε θέση να οργανώσει «στοιχειώδη αναδιοργάνωση» που θα οδηγήσει όχι σε υπόδειγμα, ούτε σε στοιχειώδεις ποιοτικές βελτιώσεις, ούτε να συντηρήσει τα υπάρχοντα, και προσπαθεί με «κουτσαβάκικα» να δείξει βιτρίνα που δεν διαθέτει. Οι πολιτικές αυτές όμως δεν γίνονται σήμερα . Όσο και αν οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. αυτός ο "λεβέντης" πρέπει να έτρωγε πολύ ξύλο από τον μπαμπά του μικρός για να γίνει άντρας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Φοβερό!!!!!!Μετακινήθηκε μια τραπεζοκόμος από ένα παιδικο σταθμό σε άλλο της Πόλης.......Τι μου λέτε ρε παιδιά......Απάνω τους!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Αφού δε χύθηκε αίμα δε χάλασε και ο κόσμος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. που σε ρε προεδρε(οικονομιδη)αλλα με αυτα που γινονται εφυγες κ συ,κριμας αλλα μακαρι να ξαναμπεις σε αλλο κομα του χρονου,και μακαρι στου μπαμπαλου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή