ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ?

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Αττικής μεταφέρθηκε το επεισόδιο που είχε ο νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας, κ. Ηλίας Μπάρμπας, με εργαζόμενη στον παιδικό σταθμό της οδού Βορείου Ηπείρου. Το επεισόδιο συνέβη στην κουζίνα του σταθμού έπειτα από αυτοψία του Προέδρου και αφορούσε την καθαριότητα του χώρου.

Τη συμπεριφορά του κ. Μπάρμπα αλλά και τη μετακίνηση της τραπεζοκόμου σε άλλο σταθμό που ακολούθησε κατήγγειλε στο Δημοτικό Συμβούλιο η παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση”. Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Βασίλης Λυκούρας, έκανε λόγο για αυθαίρετη ενέργεια εκ μέρους του Προέδρου και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή δεν μπορεί να συμπεριφέρεται κατ' αυτόν τον τρόπο απέναντι σε έναν υπάλληλο. Παράλληλα, προειδοποίησε πως τέτοιου είδους ενέργειες θα έχουν απέναντι τους τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, το ΠΑΜΕ και γενικά τις δυνάμεις του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. 

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και η κα Αθηνά Λυκουρέση, εργαζόμενη στο σταθμό και εκπρόσωπος της παράταξης των εργαζομένων ΔΑΣ. Η κα Λυκουρέση ανέφερε πως στο περιστατικό υπήρξε ένταση αλλά όχι βρισιές και πρόσθεσε πως η εργαζόμενη εξήγησε στον κ. Μπάρμπα ότι υπάρχουν προβλήματα τόσο με τα υλικά καθαρισμού όσο και με την έλλειψη προσωπικού: “Δεν πιστεύουμε ότι βουλευτήκαμε (σ.σ. εννοώντας τη μεταφορά τους από την επιχείρηση στο Δήμο). Κάνουμε τη δουλειά μας όπως και πριν με φοβερές ελλείψεις τόσο σε καθαρίστριες όσο και σε εκπαιδευτικό προσωπικό”. 

Η κα Λυκουρέση εξέφρασε την άποψη πως η τραπεζοκόμος μετακινήθηκε επειδή εξέφρασε την άποψη της ενώ υποστήριξε πως δεν μίλησε απρεπώς στον Προέδρο. Παράλληλα είπε πως η κουζίνα είναι αξιοπρεπώς καθαρή και ότι άδικα δόθηκε τόση έκταση στο θέμα. Την αντίθεση της με τη στάση του κ. Μπάρμπα εξέφρασε εκ μέρους και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου η Πρόεδρος, κα Κική Καραγεώργου. Όπως είπε, τέτοιου είδους αντιδράσεις δεν βοηθούν στην εμπέδωση ενός κλίματος ομαλής συνεργασίας μεταξύ εργαζομένων και διοίκησης. “Ορισμένοι από τους νέους επιτελείς της διοίκησης έχουν κάνει κακό ποδαρικό στους χώρους τους” ήταν το αιχμηρό σχόλιο της επικεφαλής του “Δικτύου Πολιτών”, κας Ειρήνης Κατσινοπούλου.

Η απάντηση του Ηλία Μπάρμπα
Ο κ. Μπάρμπας, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπική αντιδικία με κανέναν εργαζόμενο και μάλιστα έχει ζητήσει από το προσωπικό να υπάρχει συνεργασία ούτως ώστε το Νομικό Πρόσωπο να γίνει υπόδειγμα όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και για όμορους δήμους. “Με θλίβει πως μια απλή μετακίνηση υπαλλήλου στον ίδιο δήμο και στην ίδια θέση με ίδια καθήκοντα γίνεται τόσο πολύ μεγάλο θέμα όταν θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε από Σεπτέμβριο να λειτουργήσει το Νομικό Πρόσωπο σε άλλη βάση. Δεν υπάρχει άλλος λόγος” τόνισε ο κ. Μπάρμπας που ζήτησε και πάλι τη συνεργασία των υπαλλήλων και διαβεβαίωσε πως η μετακίνηση έγινε βάσει όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

Ανάκληση της μετακίνησης ζήτησε η “Λαϊκή Συσπείρωση”Η δήλωση του κ. Μπάρμπα δεν φάνηκε να ικανοποιεί τους Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον κ. Κώστα Κοκκινίδη να ζητάει την ανάκληση της μετακίνησης “ώστε να μην έχουμε άνοιγμα λογαριασμών”, όπως προειδοποίησε.

Πολιτική κάλυψη από τον Δήμαρχο
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, ενοχλημένος από την παρέμβαση του κ. Κοκκινίδη είπε πως καλό είναι να μην θεωρηθεί αυτή ως απειλή εις βάρος της διοίκησης. Συνεχίζοντας τόνισε πως ο κ. Μπάρμπας περιβάλλεται με εμπιστοσύνη από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. “Έχουμε αποδείξει ότι στηρίζουμε εργαζόμενους. Οτιδήποτε άλλο βάζετε στο μυαλό σας είναι μακριά από την πραγματικότητα” δήλωσε.

Από το www.xtypos.gr