Παρασκευή, Απριλίου 13, 2012

ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ


Την έντονη αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκάλεσαν οι αποφάσεις της διοίκησης για μετακινήσεις υπαλλήλων και τοποθέτηση νέων Διευθυντών και προϊσταμένων σε διευθύνσεις και τμήματα υπηρεσιών του Δήμου βάσει του σχεδίου του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αρκετές από αυτές τις αλλαγές αφορούν δε, όπως πληροφορηθήκαμε, την πολύπαθη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Το γεγονός όμως πως ο νέος Οργανισμός δεν έχει ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργεί ζήτημα ιδιαίτερα με τις τοποθετήσεις διευθυντών στα υπό σύσταση τμήματα και αυτό το τελευταίο σημείο έθιξαν στις παρεμβάσεις τους οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον αρχή να γίνεται από τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη. “Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθέσεις καθηκόντων σε καθεστώς οριακής νομιμότητας όταν δεν έχει έρθει στο Σώμα ο νέος Οργανισμός προς έγκριση” είπε ο κ. Κουτρούλης και συνέχισε παρατηρώντας πως δεν μπορεί η διοίκηση να αναθέτει καθήκοντα προϊσταμένου σε υπάλληλο επόπτη ΔΕ γιατί δημιουργείται αίσθημα αδικίας, όπως είπε. 

Επίσης, ο κ. Κουτρούλης εξέφρασε το φόβο του για αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος λόγω μετατάξεων που έγιναν. “Πάνω από όλα είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και για αυτό πρέπει να έχουμε μια Διεύθυνση Περιβάλλοντος λειτουργική. Εισπράττουμε τα χρήματα των δημοτών και πρέπει να τα ανταποδίδουμε στους δημότες μέσω υπηρεσιών....” τόνισε ο Σύμβουλος της μείζονος. 

Για βιασύνη στις τοποθετήσεις υπαλλήλων σε νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν μετά την ψήφιση του Οργανισμού έκανε λόγο ο κ. Νίκος Μπάμπαλος θεωρώντας τις ως μη νόμιμες. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για εξυπηρετήσεις υμετέρων και κάλεσε τη διοίκηση να αναστείλει την τοποθέτηση μέχρι να συζητηθεί και ψηφισθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επικριτική ήταν και η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που υπογράμμισε την υποχρέωση της διοίκησης να προχωράει στην τοποθέτηση υπαλλήλων βάσει προσόντων. “Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι υπάλληλοι των Δημάρχων ή Δημοτικών Συμβούλων. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και οφείλουμε να τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα”. Η κα Κατσινοπούλου ζήτησε να έρθει ο Οργανισμός έγκαιρα στα χέρια της αντιπολίτευσης πριν τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

• Καταγγελίες και από εκπροσώπους εργαζομένων
Για το θέμα έκαναν παρεμβάσεις τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, κα Κική Καραγεώργου, όσο και εκ μέρους της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων “Ηρακλής” ο κ. Δημήτρης Κολοβός. Η κα Καραγεώργου είπε πως η Δημοτική Αρχή έχει δικαίωμα να αποδέχεται αιτήματα εργαζομένων αλλά συμπλήρωσε πως πρέπει να είναι πιο φειδωλή. Έθεσε δε και αυτή ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων για τα υπό σύσταση τμήματα ενώ κατήγγειλε πως καταστρατηγήθηκε ιεραρχία, προσόντα και κριτήρια. Για παράνομες μετακινήσεις βάσει ενός Οργανισμού που δεν έχει ψηφιστεί και καταστρατήγηση της ιεραρχίας μίλησε ο κ. Κολοβός.

Δήμαρχος:“Αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους” 
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, είπε πως τα “περί υμετέρων” δεν αγγίζουν τη διοίκηση, η οποία έχει δείξει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν κάνει καμία εξαίρεση για κανέναν εργαζόμενο. Υποστήριξε δε πως η διοίκηση έχει το δικαίωμα να κάνει αυτές τις αλλαγές στο διάστημα μέχρι να γίνουν οι κρίσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. “Αυτή η διοίκηση δεν πήρε ούτε έναν εργαζόμενο από την καθαριότητα για να τον μεταφέρει στα γραφεία. Το αντίθετο κάναμε” τόνισε

Νυχτερινά σε μη δικαιούχους;
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκ μέρους του κ. Κολοβού πως δίνονται αποζημιώσεις για νυχτερινή απασχόληση σε εργαζόμενους που δεν τα δικαιούνται. Αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Κολοβο αρκετοί Σύμβουλοι με τον ίδιο να ζητάει από τη διοίκηση να κάνει έναν έλεγχο σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει προφανώς εν αγνοία της. “Θα έπρεπε πρώτα να είχατε ενημερώσει τη διοίκηση” είπε στον κ. Κολοβό ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

25 σχόλια:

 1. Πισω απο τις αλλαγες θεσεων ειναι δεδομενο οτι υπαρχει ο Μαστορακος.Ειναι γνωστες οι καλες σχεσεις που εχει με Βλασσοπουλο οποτε μην παραξενευομαστε.Απλα οι πολιτες πρεπει να εχουν τα ματια και τα αυτια ανοιχτα ωστε,οταν ψηφισουν σε δυο χρονια να δωσουν την απαντηση τους για ολο αυτο το παιχνιδακι που στηνεται σιγα σιγα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΟΥΙΖ
  ΠΟΙΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΗΤΑΝ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΟΥ
  ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΑ ΛΙΘΑΡΙΑ.

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενωση Εργατουπαλληλων Δημου Ηρακλειου "ΗΡΑΚΛΗΣ "16 Απριλίου 2012 - 10:58 μ.μ.

  "Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκ μέρους του κ. Κολοβού"

  Θα θελαμε να σας ενημερωσουμε πως ο Κος Κολοβος ειναι Γραμματεας της Ενωσης Εργατουπαλληλων Δημου Ηρακλειου "ΗΡΑΚΛΗΣ " και με αυτη την ιδιοτητα εκανε την συγκεκριμενη παρεμβαση στο Δημοτικο Συμβουλιο.


  Ενωση Εργατουπαλληλων Δημου Ηρακλειου "ΗΡΑΚΛΗΣ "

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αν αναφέρεσαι στον μπούλη δεν νομίζω να τον θεωρείς ακόμα αντιπολίτευση ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κε Κουτρούλη όταν είχες την ΔΕ εποπτρια στο γραφείο σου σαν δεύτερη γραμματέα και ρουφιανο του 3ου ορόφου ήταν καλά???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ο Κος Μπάρμπας ανακοίνωσε στην απάντησή του τις μετακινήσεις εργαζομένων :
  Η απάντηση του Ηλία Μπάρμπα
  Ο κ. Μπάρμπας, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως δεν έχει προσωπική αντιδικία με κανέναν εργαζόμενο και μάλιστα έχει ζητήσει από το προσωπικό να υπάρχει συνεργασία ούτως ώστε το Νομικό Πρόσωπο να γίνει υπόδειγμα όχι μόνο στο Ηράκλειο αλλά και για όμορους δήμους. “Με θλίβει πως μια απλή μετακίνηση υπαλλήλου στον ίδιο δήμο και στην ίδια θέση με ίδια καθήκοντα γίνεται τόσο πολύ μεγάλο θέμα όταν θα ακολουθήσουν και άλλες ώστε από Σεπτέμβριο να λειτουργήσει το Νομικό Πρόσωπο σε άλλη βάση. Δεν υπάρχει άλλος λόγος” τόνισε ο κ. Μπάρμπας που ζήτησε και πάλι τη συνεργασία των υπαλλήλων και διαβεβαίωσε πως η μετακίνηση έγινε βάσει όλων των προβλεπόμενων διαδικασιών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Μηπως ο Κος Μπαρμπας ΔΕΝ γνωριζει τις προβλεπομενες διαδικασιες?
  Μηπως ο Κος Μπαρμπας ΠΡΕΠΕΙ να λαβει υπ οψιν του ιδιαιτεροτητες ?
  Μηπως ο Κος Μπαρμπας ΝΑ κοιταξει τις ελειψεις που εχει ο σταθμος ?
  Μηπως ο Κος Μπαρμπας ΕΧΕΙ θεμα με τους εργαζομενους γενικα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δείτε κι εδώ..
  http://newsirakliou.blogspot.com/2012/04/blog-post_16.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΔΕΛΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΙΣ ΠΑΣΗ.
  ΤΟ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΦΗΜΙΖΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ..........!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Στην τοπική εφημερίδα «Έκφραση» , στο φύλλο της 9ης Απριλίου 1912 , με τα παρακάτω σχόλια γίνεται μια φιλότιμη προσπάθεια κάλυψης του συμβάντος με τον Κεσκινίδη. Προσπαθούν να το βάλουν στο σωρό !! Τυχαίο ; Και ο τοπικός τύπος στα πλαίσια των σκοπιμοτήτων. Τι να κάνουν οι άνθρωποι ; Αυτά έμαθαν. Γράφουν στη στήλη «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» :

  «• Παιδιά, κάψαμε λάδια; • Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό που συμβαίνει τελευταία σε διάφορα δημοτικά συμβούλια. • Στη Μεταμόρφωση δημοτικός σύμβουλος επιτίθεται, πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου,.... •...σε πολίτη, με μπουνιές
  και σπρωξιές! • Αν δεν υπήρχαν οι τρίτοι να μπουν στη μέση, δεν
  ξέρουμε που θα κατέληγε το πράγμα • Στη Φιλαδέλφεια- Χαλκη-
  δόνα δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας ανταλλάσσουν “κοσμητικά
  επίθετα”... •... σε άπταιστη γαλλική, παρακαλώ! • Τους χώρισαν οι τρίτοι-
  και εδώ!

  • Στο Ηράκλειο σύμβουλος της αντιπολίτευσης θέτει στο Δ.Σ. ότι κάτι άκουσε
  στο διάδρομο.... •....μεγαλόψυχα δίνει 5 δευτερόλεπτα(!) σε κάποιον που αρχικά δεν κα-
  τονομάζει να ανακαλέσει...•...και αποχωρεί φωνάζοντας, σπρώχνοντας καρέκλες κ.ο.κ....
  •...καταγγέλλοντας ότι δημοτικός σύμβουλος αποκάλεσε στο διάδρομο τους
  συμβούλους της αντιπολίτευσης μ....ες! • Φυσικά ο περί ου ο λόγος
  το αρνείται και μιλά για θέατρο σκιών! • Ο διάδρομος μεταφέρθηκε στη συνεδρίαση»

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Η συγκεκριμένη εφημερίδα είναι γνωστό ότι είναι φιλοακεπική... Μπορεί να έχει τους λόγους της..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. H KFRASH TOY KARABAKOY DEN EXEI GRACEI POTE KATI KAKO GIA THN AKEP TON PANTELH KAI THN PAREA TOY.GIATI ARAGE.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. μπαρμπα για μαζεψου γιατι τα γιαουρτια εχουν φθηνηνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. Όχι μόνο δεν έχει γράψει κάτι κακό από μόνη της για τον Παντελή και την παρέα του, αλλά ψιλοπνίγει και τα θέματα που βγάζει για αυτόν η αντιπολίτευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Ο Καραβάκος κάνει τη δουλειά του.Έχει μαγαζί και οικογένεια που πρέπει να στηρίζει.Δήλωσε ποτέ ανεξάρτητος δημοσιογράφος-εκδότης;Επιχειρηματίας και οικογενειάρχης είναι που θέλει να βγάζει το ψωμί του.Η εφημερίδα του είναι ένα διαφημιστικό έντυπο,έχει γραμμή και ο Βλασσόπουλος είναι φίλος του.Δε βλέπω πουθενά τίποτα κακό μ' αυτά και δεν είμαι ούτε η Ιερά Εξέταση ούτε η Εφορία,να τον ψάξω.Δε θα ήταν πουλητάρι και αχάριστος,αν γύριζε την πλάτη στο Βλασσόπουλο τώρα που γύρισε το φεγγάρι και ο Βλασσόπουλος είναι στα κάτω του;Η αλήθεια να λέγεται και,για προλάβω τους καλοθελητές,δεν είμαι ούτε ψηφοφόρος της ΑΚΕΠ,να ξαπλώνω στον καναπέ με την ΕΚΦΡΑΣΗ στο χέρι,ούτε παλιό συντροφάκι του Καραβάκου,να έχουμε βγει μαζί για γκόμενες κνίτισσες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Σωστός ο προηγούμενος παίκτης...

  Μια παρατήρηση μόνο: Άντε τον Βλασσόπουλο να μην του γυρίσει την πλάτη γιατί είναι φίλος του... Αυτόν τον Κεσκινίδη πως τον υπερασπίζεται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. γιατί είναι φιλαράκι του φίλου του...
  τον φίλο μου τον φίλο οφείλω να τον έχω φίλο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η εφημερίδα ενός καλού επιχειρηματία που φροντίζει την οικογένειά του πρέπει να εμφανίζει αντικειμενικότητα. Πολύ περισσότερο όταν διανέμεται……. δωρεάν. Αν γίνει ευρύτερα γνωστό ότι είναι απλά ένα όργανο και καταντήσει σούργελο, δεν θα έχουν καμιά σημασία αυτά που δημοσιεύει, θα μειωθούν οι διαφημίσεις και τα έσοδα αφού θα την πετούν αμέσως μόλις τη δουν και δεν θα επιβιώσει. Ακόμη και οι μόνιμοι υποψήφιοι που βάζουν τις φωτογραφίες τους για να μας πουν χρόνια πολλά αφού δεν έχουν να πουν κάτι ουσίας , θα αρχίσουν να εξαφανίζονται , και η εφημερίδα δεν θα εισπράτει. Η δημοσιότητα σε τέτοια έντυπα δουλεύει αρνητικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. Ξανά τα ίδια.
  Καραβάκος πατρονάριζε τον Παπουτσή, τώρα τον Βλασσόπουλο.
  Ντούρος στη μεγάλη αγορά του Γεωργόπουλου, Ντούρος και τώρα, τί ετοιμάζουν;
  Τέντης επί Γεωργόπουλου, -Θεοδώρου-Τέντης επί Βλασσόπουλου.
  Γαλακτοπούλου-Λεσγης-Κισκινίδης-Βλασσόπουλος-Μηνας-Οικονομίδης-Τέντης-Καραβάκος-Ντούρος-Θεοδώρου.
  ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΊΔΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. ΓΙΑΤΙ ΕΔΙΩΞΑΝ ΤΟΝ ΜΟΣΧΟΝΑ απο την καθαριοτητα; γιατι ανελαβε ο κεσκινιδης; γιατι αναλαβε ο ντουρος; μηπως θα εχουμε κανενα φαγοποτι και ο ηλιας ηταν εμποδιο; θα δουμε σε λιγο καιρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Δηλαδή ο καραβάκος είναι ο κύρτσος του ηρακλείου; Πρώην κκε, μετά το πήρε δεξιά, εκδότης φρι πρες, ίματζ μέικερ, μπίζνες με το κράτος, ΠΟΛΛΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Ουαί τοις ηττημένοις, αγόρι μου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Ακόμα δεν καταλαβαίνετε τι συμβαίνει στο Ηράκλειο?
  Ο ένας καλύπτει του άλλου τις λαμογιές. Όχι μόνο σε πολιτικό επίπεδο αλλά και σε προσωπικό.Αλλωστε ο Καραβάκος τα ξέρει αυτά πολύ καλά... Φίλος με όλους για να σκεπάζονται οι πομπές του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Επειδή υπάρχει αλληλοκάλυψη, και ιδιαίτερα από τους περισσότερο ....ικανούς και προσοντούχους αφού δεν έχουν άλλο προσόν να δείξουν, θα πρέπει να ανανεώσουν δραματικά το εμπόρευμα οι ψηφοφόροι, σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο. Αλλιώς, θα πάθουμε πολύ χειρότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή