ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ

Την έντονη αντίδραση παρατάξεων της αντιπολίτευσης αλλά και του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκάλεσαν οι αποφάσεις της διοίκησης για μετακινήσεις υπαλλήλων και τοποθέτηση νέων Διευθυντών και προϊσταμένων σε διευθύνσεις και τμήματα υπηρεσιών του Δήμου βάσει του σχεδίου του νέου Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ακόμα δεν έχει ψηφιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Αρκετές από αυτές τις αλλαγές αφορούν δε, όπως πληροφορηθήκαμε, την πολύπαθη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Το γεγονός όμως πως ο νέος Οργανισμός δεν έχει ψηφιστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργεί ζήτημα ιδιαίτερα με τις τοποθετήσεις διευθυντών στα υπό σύσταση τμήματα και αυτό το τελευταίο σημείο έθιξαν στις παρεμβάσεις τους οι Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης με τον αρχή να γίνεται από τον κ. Κυριάκο Κουτρούλη. “Δεν μπορούμε να κάνουμε αναθέσεις καθηκόντων σε καθεστώς οριακής νομιμότητας όταν δεν έχει έρθει στο Σώμα ο νέος Οργανισμός προς έγκριση” είπε ο κ. Κουτρούλης και συνέχισε παρατηρώντας πως δεν μπορεί η διοίκηση να αναθέτει καθήκοντα προϊσταμένου σε υπάλληλο επόπτη ΔΕ γιατί δημιουργείται αίσθημα αδικίας, όπως είπε. 

Επίσης, ο κ. Κουτρούλης εξέφρασε το φόβο του για αποδυνάμωση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος λόγω μετατάξεων που έγιναν. “Πάνω από όλα είναι η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας και για αυτό πρέπει να έχουμε μια Διεύθυνση Περιβάλλοντος λειτουργική. Εισπράττουμε τα χρήματα των δημοτών και πρέπει να τα ανταποδίδουμε στους δημότες μέσω υπηρεσιών....” τόνισε ο Σύμβουλος της μείζονος. 

Για βιασύνη στις τοποθετήσεις υπαλλήλων σε νέα τμήματα που θα δημιουργηθούν μετά την ψήφιση του Οργανισμού έκανε λόγο ο κ. Νίκος Μπάμπαλος θεωρώντας τις ως μη νόμιμες. Μάλιστα δεν δίστασε να κάνει λόγο για εξυπηρετήσεις υμετέρων και κάλεσε τη διοίκηση να αναστείλει την τοποθέτηση μέχρι να συζητηθεί και ψηφισθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επικριτική ήταν και η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου που υπογράμμισε την υποχρέωση της διοίκησης να προχωράει στην τοποθέτηση υπαλλήλων βάσει προσόντων. “Οι δημοτικοί υπάλληλοι δεν είναι υπάλληλοι των Δημάρχων ή Δημοτικών Συμβούλων. Είναι δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό και οφείλουμε να τους συμπεριφερόμαστε ανάλογα”. Η κα Κατσινοπούλου ζήτησε να έρθει ο Οργανισμός έγκαιρα στα χέρια της αντιπολίτευσης πριν τεθεί προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

• Καταγγελίες και από εκπροσώπους εργαζομένων
Για το θέμα έκαναν παρεμβάσεις τόσο η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου, κα Κική Καραγεώργου, όσο και εκ μέρους της Ένωσης Εργατοϋπαλλήλων “Ηρακλής” ο κ. Δημήτρης Κολοβός. Η κα Καραγεώργου είπε πως η Δημοτική Αρχή έχει δικαίωμα να αποδέχεται αιτήματα εργαζομένων αλλά συμπλήρωσε πως πρέπει να είναι πιο φειδωλή. Έθεσε δε και αυτή ζήτημα νομιμότητας των αποφάσεων για τα υπό σύσταση τμήματα ενώ κατήγγειλε πως καταστρατηγήθηκε ιεραρχία, προσόντα και κριτήρια. Για παράνομες μετακινήσεις βάσει ενός Οργανισμού που δεν έχει ψηφιστεί και καταστρατήγηση της ιεραρχίας μίλησε ο κ. Κολοβός.

Δήμαρχος:“Αντιμετωπίζουμε ισότιμα τους εργαζόμενους” 
Ο Δήμαρχος, κ. Παντελής Βλασσόπουλος, είπε πως τα “περί υμετέρων” δεν αγγίζουν τη διοίκηση, η οποία έχει δείξει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι δεν κάνει καμία εξαίρεση για κανέναν εργαζόμενο. Υποστήριξε δε πως η διοίκηση έχει το δικαίωμα να κάνει αυτές τις αλλαγές στο διάστημα μέχρι να γίνουν οι κρίσεις από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο. “Αυτή η διοίκηση δεν πήρε ούτε έναν εργαζόμενο από την καθαριότητα για να τον μεταφέρει στα γραφεία. Το αντίθετο κάναμε” τόνισε

Νυχτερινά σε μη δικαιούχους;
Αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, εκ μέρους του κ. Κολοβού πως δίνονται αποζημιώσεις για νυχτερινή απασχόληση σε εργαζόμενους που δεν τα δικαιούνται. Αμέσως ζήτησαν εξηγήσεις από τον κ. Κολοβο αρκετοί Σύμβουλοι με τον ίδιο να ζητάει από τη διοίκηση να κάνει έναν έλεγχο σημειώνοντας πως αυτό συμβαίνει προφανώς εν αγνοία της. “Θα έπρεπε πρώτα να είχατε ενημερώσει τη διοίκηση” είπε στον κ. Κολοβό ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, κ. Γιάννης Κεσκινίδης.

Από το www.xtypos.gr