ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ...

Ο δήμαρχος κατάφερε να παρουσιάσει την χειρότερη δημοτική αρχή, ακόμα και από την 4ετία Στ. Γεωργόπουλου.

Είναι πασιφανές ότι ο Π. Βλασσόπουλος και οι συνεργάτες του δεν μπορούν, ούτε καν, να συγκρατήσουν την κατάσταση που πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο.

Ο ηγέτης, ο μπροστάρης, ονομάστε το όπως θέλετε, εκτός από τον ίδιο κρίνεται από τις επιλογές των συνεργατών του. Ο δήμαρχος μέχρι σήμερα, όχι μόνο δε μπορεί να κρίνει να αξιολογήσει και να απομονώσει εκείνους που τον εκθέτουν, αλλά επέλεξε να απομακρύνει (να πουλήσει) συνεργάτες του, που προσπαθούσαν να κάνουν ότι μπορούσαν με τα δεδομένα που υπάρχουν στον δήμο και μάλιστα με προσωπικό κόστος.

Μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών ο δήμαρχος έλεγε: «Η Κυριακή των εκλογών της 14ης Νοεμβρίου είναι μια μέρα σημαδιακή, γιατί η κοινωνία του Ηρακλείου βγάζει μπροστά τα παιδιά της…», τους τελευταίους μήνες γίναμε θεατές του δεσποτικού ρόλου του νέου Γ. Γραμματέα του Δήμου, κάτοικου Χολαργού, ο οποίος όπως προκύπτει δεν μπορεί να έχει αυτή την θέση στον δήμο λόγω ασυμβίβαστου.
Τι πέτυχε λοιπόν ο δήμαρχος?

Έχασε τους συνεργάτες που επέλεξε ο Γ.Γ. να τους αποσύρει από την διοίκηση, και υποχρεωτικά θα πρέπει ο Κος Θεοδώρου να αποδεσμεύσει την καρέκλα του γενικού γραμματέα του δήμου.

Με έναν σμπάρο δύο τρυγόνια από την ανάποδη.
Για να καταφέρει κάποιος τέτοια «επιτυχία» πρέπει να το παλέψει σκληρά.

Υπάρχουν συνεργάτες «γλάστρες», διακοσμητικοί που δεν κάνουν τίποτα και δε μπορούν να κάνουν, μάζεψαν 200 ψήφους και έγιναν δημοτικοί σύμβουλοι, που σε άλλες εποχές με αυτά τα ψηφαλάκια θα έβλεπαν θέση στο δημοτικό συμβούλιο μόνο με κιάλια. Το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να λένε θα το κλείσω δε πάει άλλο, αντί να απαλλάξουν την επιχείρηση/επιχειρήσεις από την ανυπαρξία τους, μήπως και βρεθεί κανένας σοβαρός και κάνει τουλάχιστο τα απαραίτητα…. και ο δήμαρχος στην ΚΟΣΜΑΡΑ του.

Διατήρησε σε θέση ειδικού συμβούλου το ίδιο πρόσωπο που είχε και ο Γεωργόπουλος, λες και δε είδε ο Βλασσόπουλος τα αποτελέσματα της πρώην διοίκησης. Ποια είναι η διαφορά σήμερα δήμαρχε με τον ίδιο σύμβουλο σου?
Σου φόρεσε και τον γενικό σε εξέθεσε ανεπανόρθωτα, διότι εδώ δεν υπάρχει «δεν ήξερα, δεν ρώτησα…» τα πάντα έγιναν εν πλήρη γνώση, με την ελπίδα ότι κανένας δε θα έπαιρνε χαμπάρι το επιλήψιμο της τοποθέτησης του συγκεκριμένου προσώπου.

Μια και μιλάμε για τοποθετήσεις, πρόσφατα επιλέγησαν τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τις διευθυντικές θέσεις στον «νέο οργανισμό»

Πέρα από την επιλογή των προσώπων, που έκαναν αίσθηση, οι τοποθετήσεις έγιναν προκαταβολικά πριν ο νέος οργανισμός περάσει από το δημοτικό συμβούλιο. Γιατί τέτοια βιασύνη? Για ποιον λόγο?

Μόνο και μόνο για να εκτεθεί για ακόμα μια φορά η διοίκηση και ο ίδιος ο δήμαρχος.

Να αναφερθώ και στην επιλογή του αμαξοστασίου που ενοικιάζει ο δήμος από ιδιώτη…
Πως γίνεται να μην έψαξαν στον δήμο πριν καταλήξουν σε συμφωνία για το αμαξοστάσιο αν όντως πληροί τις προϋποθέσεις ο χώρος?
Το αποτέλεσμα?
Στο δημοτικό συμβούλιο της Μεταμόρφωσης για το θέμα του αμαξοστασίου αναφέρθηκε ότι καταλογίστηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ από την πολεοδομία για παράνομες κατασκευές.

Ένα καλό πήγε να κάνει ο δήμαρχος, και αυτό θα κοστίσει πολύ ακριβά στο ταμείο του δήμου, εκτός από τα ενοίκια που έχει πληρώσει μέχρι τώρα.

Το γνώριζε η διοίκηση ότι ο χώρος δεν έχει δυνατότητα για τέτοια χρήση?
Αν δε το γνώριζε γιατί δε έκανε την προβλεπόμενη έρευνα προκειμένου να εξασφαλίσει την νομιμότητα της χρήσης?
Μήπως κάποιοι γνώριζαν ότι ο χώρος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αμαξοστάσιο, αλλά και πάλι το έκρυβαν με το σκεπτικό «ποιος θα το ανακαλύψει καημένε?»

Θα είναι θλιβερό αν από αυτά τα ερωτήματα τελικά καταλήξουμε σε δόλια απόκρυψη των κολλημάτων, πόσο μάλλον όταν ο δήμαρχος μας φέρει τον «τίτλο» του «καλού παιδιού», δηλαδή αν ήταν «κακό παιδί» τι θα έκανε?

Μέχρι σήμερα αντί για το ξεσκέπασμα της κακοδιαχείρισης στον δήμο από τις παρελθούσες διοικήσεις, όπως έλεγε προεκλογικά ο δήμαρχος, παρατηρούμε να κουκουλώνονται υποθέσεις.

Αντί για την σθεναρή αντιμετώπιση στο θέμα της πλατείας από τον ανεξάρτητο και χωρίς «γραμμάτια» Π. Βλασσόπουλο, βλέπουμε την ίδια ακριβώς αντιμετώπιση.

Αντί για τάξη στην λειτουργία του δήμου, ΜΠΑΧΑΛΟ.

Τελικά ο δήμαρχος διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο της χειρότερης δημοτικής αρχής των τελευταίων 30 ετών.