ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΕΥΧΕΣ ΚΑΙ "ΒΑΡΕΛΟΤΑ"

Ο πρώην Δήμαρχος Ηρακλειου Αττικής και επικεφαλής της παράταξης “Όραμα για το Ηράκλειο”, κ. Σταύρος Γεωργόπουλος, με ανοιχτή επιστολή του προς τους κατοίκους του Ηρακλείου επιτίθεται στη Δημοτική Αρχή της πόλης την οποία κατηγορεί ότι λειτούργει διαχειριστικά χωρίς να δίνει προοπτική ανάπτυξης για την πόλη. Επίσης, μιλάει για “ξαναζεσταμένους σωτήρες” που προσπαθούν να σώσουν την πόλη. Το κείμενο του κ. Γεωργόπουλου είναι το ακόλουθο:

“Αγαπητή φίλη, αγαπητέ φίλε,
Κάτω από τεράστιες δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, απογοητεύσεις και τραγικά αδιέξοδα που έχουν προστεθεί στην καθημερινή μας ζωή, αισθάνομαι την ανάγκη, μαζί με τις ευχές μου, να σας απευθύνω μερικές σκέψεις μου σε μια μάλιστα περίοδο λαϊκισμού, μικροπολιτικής, ανούσιων αντιπαραθέσεων, «σωτήρων» που θα διασώσουν τα ελάχιστα που μας έχουν απομείνει, οικονομικής κραιπάλης (SIEMENS, ομόλογα, Χρηματιστήριο, υποβρύχια, Δ.Ν.Τ., Βατοπέδι) κ.λπ..

Οι χθεσινοί εμπρηστές μετατρέπονται σε σημερινούς πυροσβέστες. Θεωρούν όλους τους άλλους υπεύθυνους για την καταραμένη κρίση, τον εαυτό τους όμως και την παράταξή τους χωρίς καμία ευθύνη. Η αφροσύνη του πολιτικού κυρίως συστήματος, η απληστία κατά κανόνα των πολιτικών, αλλά και άλλων δημόσιων λειτουργών, οδήγησαν όλους αυτούς σε ηθική παρακμή και αναλγησία, με αποτέλεσμα να βλέπουν τον πολίτη σαν άψυχο αριθμό και όχι σαν προσωπικότητα, σαν ζωντανό άνθρωπο...
Η ευχή μου, για αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και του όλου συστήματος με προοπτική αλλά και άλλο ύφος και ήθος της εξουσίας, πιστεύω ότι μας εκφράζει όλους.
΄Οσον αφορά τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας, αυτή, δυστυχώς, εξακολουθεί να λειτουργεί σαν διαχειριστής, πιθανόν και συμφερόντων. Δεν δίνει καμία ελπίδα για αναπτυξιακή πολιτική του Ηρακλείου. Αφού όμως δεν μπορούν να επιτύχουν γόνιμα έργα, ας ενδιαφερθούν και να μην αρνούνται, έργα που είχαν εγκριθεί και τα οποία έχασαν, όπως π.χ.: 1) το αστικού τύπου Κέντρο Υγείας, 2) ο Παιδικός Σταθμός στην οδό Παλαμά, 3) οι 14 δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας, 4) ο Ηλεκτρικός Σταθμός Ψαλίδι, 5) η αξιοποίηση μελετών, όπως για τη Λεωφ. Ηρακλείου κ.ά.
Σήμερα, όσα έργα γίνονται είναι έργα της Δημοτικής Αρχής 2007 - 2010, όπως και άλλα που θα γίνουν.
Τέλος, Φίλοι - Φίλες, τον τελευταίο καιρό εμφανίζονται ανανεωμένοι και ξαναζεσταμένοι «σωτήρες» για την πόλη μας. Είναι αυτοί που επί σειρά ετών έκαναν τη μεγάλη ζημιά στο Ηράκλειο, σήμερα όμως αποφάσισαν να το σώσουν (!!!). ΕΛΕΟΣ!!!
Με αυτές τις σύντομες σκέψεις, εύχομαι ο Θεάνθρωπος Ιησούς, που ανέβηκε στο Γολγοθά και στο μαρτυρικό σταυρό για να μας προσφέρει τη λύτρωση, να οδηγεί τα βήματά μας μακριά από τα σκοτάδια της προδοσίας... και την τραγική λάμψη... των τριάκοντα αργυρίων, η δε πορεία μας να φωτίζεται από το Αναστάσιμο Φως!
Καλό Πάσχα!

Σταύρος Γεωργόπουλοςπ. Δήμαρχος Ηρακλείου
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης
«ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ»

Από το www.xtypos.gr