ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ....

Σοκ και δέος προκαλεί η αποκάλυψη πως ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής χρωστάει σχεδόν 1 εκ. ευρώ, μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις στην ΕΥΔΑΠ. Η σχετική πληροφορία που είχε το www.xtypos.gr επιβεβαιώθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου, κ. Στέφανο Λεζγή, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η κύρια οφειλή είναι 704.000 ευρώ η οποία μαζί με τα πρόστιμα εκτοξεύεται στο ιλιγγιώδες ποσό των 984.000 ευρώ.

Πρόκειται βέβαια για ένα χρέος που δημιουργήθηκε στην πάροδο αρκετών ετών και όχι εν μια νυκτί, καθώς υπήρχαν χρονιές που ο Δήμος πλήρωνε και άλλες (τις περισσότερες) που δεν πλήρωνε .Ο κ. Λεζγής μας πληροφόρησε, πάντως, πως η Δημοτική Αρχή έσπευσε να εκμεταλλευτεί τη δυνατότητα που έδωσε η επιχείρηση για ευνοϊκή ρύθμιση χρεών στους μεγαλοοφειλέτες της. Έτσι λοιπόν συμφωνήθηκε να δοθεί άμεσα από το Δήμο ως προκαταβολή το 10% της οφειλής (η ΕΥΔΑΠ αρχικά ζητούσε το 20%) και το υπόλοιπο ποσό της κύριας οφειλής να αποπληρωθεί σε 36 δόσεις με το Δήμο να γλυτώνει τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Σε επόμενο ρεπορτάζ της εφημερίδας θα υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για ένα θέμα που "έσκασε" σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά του Δήμου των βορείων προαστίων.

Από το www.xtypos.gr