Πέμπτη, Μαΐου 31, 2012

ΓΚΡΙΝΙΑ, ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ


Για μια ακόμα φορά είχαμε συζήτηση και ανταλλαγή διαξιφισμών σχετικά με την κατάσταση στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής δια της πλαγίας οδού στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης.

Kαι όταν χρησιμοποιούμε τον όρο “πλάγια οδός” εννοούμε ότι δεν υπήρχε θέμα ειδικά για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος στην ημερήσια διάταξη παρά το γεγονός πως έχουν υποβληθεί ανάλογα αιτήματα από παρατάξεις της αντιπολίτευσης (όπως το Δίκτυο Πολιτών) προς τη Δημοτική Αρχή. Επίσης, για μια ακόμα φορά γίναμε θεατές επεισοδίου μεταξύ του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Κεσκινίδη, με Συμβούλους της αντιπολίτευσης. Bασικά σημεία αιχμής αποτέλεσαν η αύξηση του κονδυλίου για την προμήθεια και τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων από 40.000 ευρώ σε 140.000 ευρώ και ένα νέο κονδύλι 25.000 ευρώ για την παροχή υπηρεσιών αποκομιδής, χωροθέτηση κάδων και οδοκαθαρισμού μέσω αναμόρφωσης του δημοτικού Προϋπολογισμού και τροποποίησης του Προγράμματος Δράσης για το 2012. Η συζήτηση για την κατάσταση που επικρατεί στην υπηρεσία έγινε όταν ο κ. Κεκσινίδης μίλησε για τα προβλήματα που συνάντησε αναλαμβάνοντας τη θέση όπως η δραματική έλλειψη προσωπικού και μέσων. Ανέφερε δε πως βρήκε μέσα στις αποθήκες υλικά που ποτέ δεν είχαν χρησιμοποιηθεί όπως καροτσάκια, γάντια, γιλέκα, ασυρμάτους. “Προσπαθούμε να φτιάξουμε μια υπηρεσία με αρχή και τέλος” τόνισε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος.

Νίκος Mπάμπαλος: ”Δεν μπορείτε να συγκρουστείτε με τα συμφέροντα” Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης επέκριναν την κατάσταση που επικρατεί στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος. Για αυθαιρεσία στους κοινόχρηστους χώρους του Ηρακλείου λόγω της έλλειψης προσωπικού έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Νώντας Σπυρόπουλος ο οποίος θύμισε πως το 1986 όταν διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος ο Δήμος είχε 70 υπαλλήλους στις διοικητικές υπηρεσίες και άλλους 70 στις υπηρεσίες καθαριότητας όταν σήμερα η αναλογία είναι 500-40. “Δεν προχωράει άλλο η κατάσταση έτσι” σημείωσε. Ο επικεφαλής της “Ηράκλειο - Ανθρώπινη Πόλη” κ. Νίκος Μπάμπαλος κατήγγειλε πως υπάρχουν υπάλληλοι στην αποκομιδή που δουλεύουν επί 2 ή 3 ώρες και ζήτησε να ξεκινήσει μια προσπάθεια να δουλεύουν όλοι οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή 6,5 ώρες ώστε να κερδίσει ο Δήμος υπαλλήλους σε μια περίοδο που δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις. “Κάποια στιγμή θα πρέπει η Δημοτική Αρχή να πει STOP στο κατεστημένο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος” τόνισε ο κ. Μπάμπαλος που αναρωτήθηκε γιατί να δώσει ο Δήμος τόσα χρήματα για βυθιζόμενους κάδους όταν υπάρχουν προβλήματα σε κανονικούς. “Δεν θέλετε να συγκρουστείτε με συμφέροντα. Δεν μπορούν κάποιοι να δουλεύουν 3 ώρες και δεν μπορούν κάποιοι να βάζουν νυχτερινά και υπερωρίες στον εαυτό τους” κατήγγειλε ο κ. Μπάμπαλος που επανέλαβε το αίτημα του να γίνει ουσιαστική συζήτηση για τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

“Χάπια” ζήτησε ο Γιάννης Κεσκινίδης
“Να ανοίξουν τα φαρμακεία γιατί θα χρειαστούμε χάπια” ήταν η απάντηση με εμφανείς ειρωνικούς τόνους από τον κ. Κεσκινίδη, ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί τόσα χρόνια όσοι ήταν στη διοίκηση του Δήμου δεν φρόντιζαν να φτιάξουν ένα γραφείο προμηθειών, να δημιουργήσουν έναν αξιόπιστο στόλο οχημάτων στο Δήμο , να αγοράσουν κάδους και να χρησιμοποιήσουν μηχανήματα και υλικά που ήταν παρατημένα στις αποθήκες του Δήμου. “Λες και εμείς κρύψαμε το προσωπικό στα γραφεία μας” συνέχισε καλώντας τον κ. Μπάμπαλο να βγει και να πει ονόματα και να πει ακριβώς τι εννοεί όταν λέει πως υπηρεσιακοί παράγοντες κάνουν κουμάντο. Εξακολουθώντας να ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης ο κ. Κεσκινίδης μίλησε για “τσάμπα μάγκες” . “Σας δοκίμασε ο κόσμος και σας απέρριψε... στραγγαλίσατε τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος” τόνισε.

Επικρίσεις από Κουτρούλη και Ζούρου για το ύφος του Αντιδημάρχου
Την έντονη ενόχλησή του με το ύφος της τοποθέτησης του κ. Κεσκινίδη εξέφρασε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριάκος Κουτρούλης: “Η αντιπολίτευση δεν διοικεί αλλά κρίνει. Δεν θα μας υπαγορεύσει ο κ. Κεσκινίδης πως θα ασκούμε αντιπολίτευση αλλά να δει πως θα ασκήσει διοίκηση για να λύσει προβλήματα...η πόλη μας ποτέ δεν υπήρξε πιο βρώμικη από αυτές τις ημέρες” O κ. Κουτρούλης αναφέρθηκε και στο ζήτημα των βυθιζόμενων κάδων “Πάμε να βυθίσουμε κάδους 150.000 ευρώ χωρίς να έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.. ανοίγουμε κερκόπορτα για ιδιωτικοποίηση” κατήγγειλε και σημείωσε πως αν είχε γίνει συζήτηση για την καθαριότητα “αντί για βυθιζόμενους κάδους θα σας είχαμε κάνει άλλη πρόταση”. Αλλά και η κα Μαριάννα Ζούρου είπε στον κ. Κεκσινίδη πως αντιμετωπίζει πολύ άσχημα την αντιπολίτευση. “Σας ψήφισε ο ηρακλειώτικός λαός για να λύσετε τα προβλήματα. Μην στέκεστε στο χθες” ήταν η συμβουλή της.

“Έχει ο καιρός γυρίσματα”
Ο κ. Κεσκινίδης δεν πτοήθηκε από τις επικρίσεις των κ.κ. Κουτρούλη και Ζούρου (βλέπε σχετικό κείμενο) και επανήλθε λέγοντας πως δέχεται μια “τεράστια επίθεση” για να συμπληρώσει: “Δεν με ενοχλεί. Άλλοι να προσέχουν τι λένε και που βρίσκονται γιατί έχει ο καιρός γυρίσματα...ό,τι θέση είχα ως αντιπολίτευση έχω και ως συμπολίτευση”. Ο κ. Κεσκινίδης απάντησε στον κ. Μπάμπαλο πως οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή κάνουν και οδοκαθαρισμό φορώντας και όλα τα σχετικά υλικά. Σύντομη παρέμβαση έκανε και Πρόεδρος του Σώματος, κ. Γιώργος Φαρμάκης που σχολίασε την αναφορά του κ. Κουτρούλη ότι η πόλη είναι πιο βρώμικη από ποτέ: “Είχαμε δηλαδή τα τελευταία 30 χρόνια την καθαρότερη πόλη και τώρα έχουμε την πιο βρώμικη;” αναρωτήθηκε για να προσθέσει: “ως πολίτης μου είναι αδύνατον να πως κάτι τέτοιο για έναν Αντιδήμαρχο”.

Απαράδεκτη διαδικασία
Όπως γίνεται αντιληπτό η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ξέφυγε με αποτέλεσμα να αντιδράσουν Δημοτικοί Σύμβουλοι όπως ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” κ. Βασίλης Λυκούρας, που μίλησε για απαράδεκτη διαδικασία με τον Πρόεδρο κ. Φαρμάκη να αναλαμβάνει την ευθύνη για τον... εκτροχιασμό. Πάντως, η κα Ειρήνη Κατσινοπούλου από το “Δίκτυο Πολιτών” επανέλαβε την πάγια θέση της για οργανωμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο και μάλιστα πολύ σύντομα για την καθαριότητα ώστε να μην γίνεται κάθε φορά αποσπασματική κουβέντα στο Σώμα.

Από το www.xtypos.gr
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

16 σχόλια:

 1. Ο Κεσκινίδης είναι ο επόμενος δήμαρχος, είναι ο κολλητός του Βλασσόπουλου, θα του δώσει το δαχτυλίδι.
  όπου και αν πήγε απέτυχε, βλέπε καθαριότητα την έκανε μπουρδέλο!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Real .fm του Χατζηνικολάου ανακοίνωσε στις ειδήσεις των 2 μ.μ. ότι η υπεύθυνη των εθελοντών και του κοινωνικού παντοπωλείου του Νέου Ηρακλείου Κα Ελένη Υφαντή σε συνεργασία με την αντιδήμαρχο Κα Γαλακτοπούλου , φροντίζουν για τη διατροφή 350/400 οικογενειών που έχουν προβλήματα, και κινητοποίησαν και καταστηματάρχες να αναλάβουν τη διατροφή των οικογενειών αυτών 2-3 φορές την εβδομάδα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δεν τα ξερεισ καλα τα πραγματα φιλε μου....ρωτα να μαθεις για το αν ο κεσκινιδης πετυχε ή οχι απο οπου περασε...για μιλα με διευθυντες σχολειων συλλογους γονεων και τους μαθητες...
  Μαθητης 4 Λυκειου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως κάνουν κοινωνικό έργο με τα χρωστούμενα των καταστηματαρχών/ καφετζήδων , δηλαδή με τα δικά μας για τις οικογένειες αυτές , και τα παρουσιάζουν για δικά τους ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η καθαριότητα δεν είναι φρου φρου και αρώματα, ούτε άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Ο κεσκινίδης ακριβώς επειδή νομίζει ότι είναι έξυπνος (παπάρια είναι) θεώρησε ότι θα καθάριζε το Ηράκλειο με επικοινωνιακά τρικ.

  Αλήθεια, καμιά εκδήλωση με την καθαριότητα δε θα κάνεις ρε Κεσκινίδη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. 1 ΙΟΥΝΊΟΥ 2012 3:21 Μ.Μ
  άμα το είπε ο Real Fm τότε έτσι θα είναι, εγώ ξέρω ότι ψάχνανε κάποιον εθελοντή για να ανοίγει μια αίθουσα κάθε απόγευμα και δε μπορούσε να βρεθεί κανένας, αν τώρα κάνουν τόσο μεγάλο έργο μπράβο τους, άμα λένε μούφες τότε είναι για κλωτσιές

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. @ ανώνυμο 1/6/2012, 3:32 μ.μ.:

  Εγώ λέω να ρωτήσω τους καθηγητές του στο σχολείο και να δω το απολυτήριό του. Ίσως να του κάνω και καμιά ερώτηση Ελληνικής Ιστορίας (π.χ. Τα παιδιά του Κολοκοτρώνη ποιον είχαν πατέρα;) και να του speakάρω λίγα Άγγλικά (π.χ. What's the weather like today?).
  Τώρα, γιατί υποψιάζομαι ότι εσύ πρέπει να έχεις μείνει πολλά χρόνια στην ίδια τάξη δεν μπορώ να το εξηγήσω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Δημοτικός σύμβουλος ... ίνδαλμα των μετεξεταστέων...

  χαχαχα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΧΑΠΙΑ.
  ΕΝΑ ΒΑΡΕΛΙ ΣΚΑΤΑ ΣΚΥΛΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΘΕΛΕΙΣ.
  ΑΡΧΙΚΟΠΡΟΛΑΤΡΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. καλυτερα ρωτα την μανα σου ποιανου πατερα εισαι...χαχαχαχαχα
  ο πιο καλος ο μαθητης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. nai re GD o giannakhs ftaiei poy kathe skatofilozwh vgazei to skylaki ths volta na xesei ta pezodromia...
  mhpws ftaiei kai gia to xrhmatisthrio poy peftei...
  ante xavale mas ta exeis zalisei

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. KSERIS PIOS INE YPETHINOS KAI GIA THN DHMOTIKH ASTYNOMIA 1 Ιουνίου 2012 8:27 μ.μ. ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  o giannakhs

  AN LIPON O ANIKANOS DEN MPOREI NA MAZEPSEI TA SKATA NA BGAZEI THN DHMOTIKH ASTINOMIA NA RIXNEI PROSTIMA.
  AFOY DEN KANEI OYTE TO ENA OYTE TO ALLO EINA
  ARXIKOPROLATRHS
  GE GE ;;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. ΠΡΟΣ 1 Ιουνίου 2012 8:27 μ.μ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΦΤΕΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΙΓΟΥΡΑ ΦΤΑΙΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΟΖΩΕΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΕΣ ΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ ΤΟΥΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΦΟΒΑΣΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΙΣ ΣΤΕΡΗΘΕΙΣ

  Γ&Δ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. Καταρχάς η φιλοζωια δεν είναι αποκλειστικά γένους θηλυκού. Κατα δεύτερον οι περισσότεροι φιλοζωοι έχουν σακούλες και μαζεύουν αυτα που πρέπει, αλλιώς τα κοπρανα θα ήταν περισσότερα και απο τα κομματοσκυλα που κυκλοφορούν στους δήμους. Κατα τρίτον οι κάδοι που χαλάνε σε πολλα πάρκα δεν αντικαθίστανται και τα χαρτονια απο πίτσες και σουβλάκια δίνουν και παίρνουν. Υπάρχουν ανεπροκοποι και αδιάφοροι φιλοζωοι που τα αφήνουν και φεύγουν, όπως και πολλοί περισσότεροι που καταστρέφουν καλάθια, πετάνε κάτω ότι βρουν, λερωνουν κτλ. Μην Στοχοποιουμε άλλους για τη βρωμια που προκαλούμε εμείς και τα παιδια μας. Επίσης τα κομματοσκυλα μας έφεραν στην κατάσταση που είμαστε. Όχι τα σκυλιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @ ανώνυμο 1/6/2012, 7:19 μ.μ.:

  Ίσα, ρε Γιαννάκη, γιατί με τα κενά που έχεις πάνω και κάτω κάνει ρεύμα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Εγώ πάντως δε βλέπω τη δημοτική αστυνομία να κάνει τίποτα ούτε για τις καφετέριες-καπνιστήρια της πλατείας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή