Δευτέρα, Μαΐου 28, 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ


Τα ξημερώματα της 22-5-2012 σημειώθηκε πυρκαγιά σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου. Το γεγονός αυτό ξαναφέρνει στην επιφάνεια με τραγικό μάλιστα τρόπο την κατάσταση πλήρους απορρύθμισης που επικρατεί στην πλατεία και την απουσία ολοκληρωμένης παρέμβασης, λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης, από την πλευρά της δημοτικής αρχής.

Από τα μέσα Μαρτίου του 2011 η δημοτική αρχή, με την υπ’ αρ. πρωτ. 2689/29-3-11 Απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αποφάσιζε «την άμεση καθαίρεση των κατασκευών των καταστημάτων, που βρίσκονται στους κοινόχρηστους χώρους της Κεντρικής Πλατείας και της πλατείας Έρωτα, με χρονικό όριο απομάκρυνσή τους το τέλος Μαρτίου.» Έκτοτε, η καθαίρεση των μόνιμων κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους της πλατείας όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά αντιθέτως επιβαρύνθηκε οικονομικά ο δήμος για την πληρωμή της κατασκευής νέων σταθερών κατασκευών στους κοινόχρηστους χώρους της κεντρικής πλατείας, τους οποίους εκμεταλλεύονται οι καταστηματάρχες.

Εκτός αυτού επακολούθησε μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων για τα καταστήματα της πλατείας, κατά ποσοστό 35 % περίπου, σε αντίθεση με ότι συνέβη για όλους τους υπόλοιπους επαγγελματίες, ή δημότες για τους οποίους δεν υπήρξε από πλευράς δήμου η παραμικρή μείωση δημοτικών τελών ή φόρων.

Την ίδια στιγμή όμως ουδεμία πρόνοια ή έλεγχος υπήρξε από πλευράς δημοτικής αρχής, ούτως ώστε να τηρούνται οι αποφάσεις και να καταλαμβάνονται μόνο οι χώροι που έχουν παραχωρηθεί και όχι πολύ μεγαλύτεροι και κυρίως να παραμένουν ανοικτοί διάδρομοι που να εξασφαλίζουν πρόσβαση σε περιπτώσεις ανάγκης σε νοσοκομειακά ή πυροσβεστικά οχήματα, παρά το γεγονός ότι είχαμε εγκαίρως και σε ανύποπτο χρόνο θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο περί του τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση ανάγκης όπου θα χρειαστεί η πρόσβαση τέτοιων οχημάτων στην κεντρική πλατεία. Πράγματι, σύμφωνα με πληροφορίες μας υπήρξε όντως πρόβλημα στην πρόσβαση πυροσβεστικών οχημάτων για την κατάσβεση της πυρκαγιάς της 22-5-2012.

Καλούμε την διοίκηση – ειδικά μετά την προκλητική και χαριστική μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων σε όσους καταστηματάρχες της πλατείας καταλαμβάνουν τέτοιους χώρους, σε σχέση με όλους τους άλλους πολίτες (ιδιώτες ή επαγγελματίες) – να απαιτήσει και να εφαρμόσει πιστά και απαρέγκλιτα τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, να ασκεί κατά τρόπο συνεχή τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε πρωτίστως να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι που είναι απαραίτητοι για την ασφάλεια αλλά και την αισθητική των κατοίκων της περιοχής, των διερχομένων αλλά και των θαμώνων των καταστημάτων.
ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Web Developer

9 σχόλια:

 1. ρε μπαμπαλε ποιος θα τα κανει ολα αυτα ...ο βλαντης που κοιμαται με το μαξιλαρι αγκαλια η π παντελης ο περα βρεχει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΝΟΜΙΖΩ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΤΥΠΟΣ ΠΟΥ ΕΓΡΑΦΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΓΕ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κατάσταση στην πλατεία έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Δημόσιος χώρος έχει καταληφθεί , χρησιμοποιείται και είναι αντικείμενο εμπορίου κατά τον πλέον αυθαίρετο τρόπο . Δεν είναιι πλέον δυνατή η κυκλοφορία πεζών στο χώρο αυτό. Είναι ντροπή για την κοινωνία του Ηρακλείου να ανέχεται αυτό το χάλι. Ακόμη μεγαλύτερη ντροπή είναι που δεν απαιτεί από αυτούς που δυστυχώς ψήφισε να αποκαταστήσουν την τάξη. Ή δεν μπορούν ή δεν θέλουν για τους δικούς τους λόγους. Και στις δύο περιπτώσεις καλό θα ήταν να αποσυρθούν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΣΕ ΑΠΕΛΥΣΑΝ ΟΙ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΤΣΙ;

  ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΛΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΗΝ (και αυτοί βάφουν κίτρινα τα ρείθρα ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ) ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΒΓΗΚΕ Ο ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΚΑΝΕ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΒΑΛΑΝΕ ΚΑΙ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΡΕ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ;;;;;;;;;;;;;;;;;

  Ε ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ F16 ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΛΙΓΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟΦΟΡΑ.

  ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ (ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ), ΩΣΤΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ WI-FI ΠΟΥ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ……..

  ΑΝ ΒΛΑΣΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ 35% ΣΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ (ΕΝΩ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΟΥΝ) ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 50 ΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΦΗΧ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΘΕΗ ΕΝΩ ΟΙ ΠΑΡΟΧΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ
  ΕΙΣΑΙ
  Η ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΛΕΙΦΤΗΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕΤΖΗΔΩΝ
  Η ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΦΕΤΖΗΔΕΣ

  ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ “Η πολιτική δεν γίνεται με το γράμμα του Νόμου…..”

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Π αντελης Β λασοπουλος ο Π ερα Β ρεχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ Ο ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ ΕΝΑ ΜΑΛΑΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Προς 29 Μαΐου 2012 1:50 π.μ. :

  ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ.... ΕΣΕΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Η ηγεσία της ΑΚΕΠ δεν έχει καταλάβει ότι στη σημερινή εποχή αυτοί που μπαίνουν στα Δημόσια αξιώματα μπαίνουν ( ή πρέπει να μπαίνουν ) με κριτήριο ποιος έχει τα προσόντα να εργάζεται ουσιαστικά καλύτερα για τον πολίτη /ψηφοφόρο, και όχι να κάνει ρουσφέτια τα οποία μόνο κόστος έχουν και μπορεί να τα κάνει και ο κάθε άσχετος. Πρέπει να αποδείξει στους πολίτες ότι έχει τις προϋποθέσεις να αποδίδει καλύτερα. Η εποχή που έμπαιναν κάποιοι επειδή τους υποστήριζαν τα διάφορα μαντριά για να εκτελούν εντολές και στην ουσία ήταν διορισμός, έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Τα διάφορα μαντριά καθώς εξελίσσεται η κοινωνία ολοένα και λιγότερο έχουν τη δύναμη να επιβάλλουν τους βολικούς που θέλουν. Έτσι, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους επειδή δεν έχουν ούτε τη μόρφωση ούτε τα στοιχειώδη απαραίτητα, και έτσι έχουμε συνεχώς διάφορες φαρσοκωμωδίες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Να φύγουν τα κολωνάκια και να μπούνε πλάκες σαν αυτές που έβαλε ο Μπαμπαλος, όταν ήταν πρωτοπαλήκαρο του Μαστοράκου, στη Μ. Μερκούρη και έχουν ξεκολλήσει όλες ή καλύτερα σαμαράκια που είχε γεμίσει το Ηράκλειο και ακόμα τον βρίζουν. Για τα λεφτά που χρωστάνε οι μαγαζάτορες κουβέντα ''Η ανθρώπινη πόλη''. Μήπως έχουν ''ενισχυθεί'' και αυτοί. Ρητορική ερώτηση

  ΑπάντησηΔιαγραφή